iPon Hírek

Három változatban jön a Galaxy Ace 3

Dátum | 2013. 06. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a Galaxy S4 csúcsmodell után a középkategóriában is bemutatta az idei ászt, a Galaxy Ace-t. A harmadik generációját taposó Ace immáron fejlett hálózati képességekről is tanúbizonyságot tesz, és végre előtérbe került már a masina szoftveres oldala is, ami eddig bizony erősen el volt hanyagolva. Éppen ezért legjelentősebb újításnak az Android 4.2 megjelenését neveznénk, ugyanis az elődje 2012 elején még a Gingerbreaddel (Android 2.3) került a boltok polcaira. Az Ace 2-nek talán ez volt a legnagyobb negatívuma. Továbbá nem csak friss, de extrákkal is jól meg lett tömve az új Ace: az S Translatortól kezdve az S Travelen, a Smart Stayen, az S Voice-on, és az Easy Mode-on át a Pop-up Playig minden akad a tarsolyában. A változás nem csak belsőleg jelentős, de külsőleg is, ugyanis immáron a Galaxy S dizájnvilágába illeszkedik az Ace háza is, így némi prémiumérzetet kelt már a megjelenésével is. A kijelző továbbra sem értelmetlenül nagy, 4 hüvelykes panellel látták el, ami IPS technológiát fog alkalmazni és WVGA felbontással dolgozik. A kamerák a számok tükrében nem változtak, előre továbbra is csak egy VGA figyel, míg hátul maradtak az 5 megapixeles megoldásnál; videózni 720p-s felbontás mellett tudunk 30 képkockás sebességgel, és akár rosszabb fényviszonyok mellett is adott erre a lehetőség, mivel LED villanót is kapunk.

A specifikáció eddigi része minden változatnál ugyanez, innentől kezdve viszont szinte minden csak a dupla SIM kezelésére képes és a 3G mobil kommunikációs modemmel felvértezett gépre jellemző. A készülékek lelke a Broadcom műhelyéből származik, két magot állít hadrendbe és 1 GHz-es órajelen üzemel. Ehhez 1 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik, a tárhely pedig összesen 4 GB-os, ám ennek csak egy kis része lesz szabadon felhasználható - 1,77 GB-ot kapunk, a többit beterítik a különböző speciális adalékok (persze adott a microSD-s bővítési lehetőség, ami gyorsan megoldhatja a szűkösség problémáját). A 9,8 milliméteres és 115 grammos telefon egy 1500 mAh-s telepből nyeri az energiát, ami a két SIM mellé bizony nem túl sok. A HSDPA mellett ez képes mozgósítani a 802.11 b/g/n Wi-Fi-t, a Bluetooth 4.0 modult és az A-GPS vevőt, ha a vezeték nélküli kapcsolati lehetőségekről van szó. Az LTE-s változat esetében a SoC ugyan hasonló, de már 1,2 GHz-es. A tárhely is megnőtt 8 GB-osra, ami sokkal nagyobb mozgásteret fog jelenteni az újdonsült tulajdonosoknak. Az éhesebb hálózati egységet pedig nagyobb akkumulátorral táplálják majd, hiszen itt 1800 mAh-s telep van a hátlap mögött. Ez a hízás némi vastagodást és súlytöbbletet eredményezett: 10 milliméter vastag és 119,5 grammot nyom a mérlegen a fejlettebb Galaxy Ace 3.

Azért az LTE-s modellnél van egy kis trükk: bár valóban LTE teljesít szolgálatot a burkolat alatt, viszont a sebessége mindössze 42 Mbps, amit egy DC-HSDPA+ modemmel is el tudtak volna érni, így sajnos inkább csak reklám szaga van a dolognak. A 3G HSDPA+ támogatású egyébként 14 Mbpsra képes gyorsulni legfeljebb, a feltöltés pedig minden esetben 5,76 Mbps-mal történhet. A megjelenési dátumot egyelőre nem tűzték ki a Samsungnál, illetve nem hozták azt nyilvánosságra. Ugyanez a helyzet az árral is, szóval az sem ismert, hogy mennyi lesz a felára egyik másik kivitelnek. Valószínűleg nálunk az LTE-s kerül majd be a szolgáltatók kínálatába, mint ahogy azt az SGS4-nél is láthattuk. További információkat hivatalosan a gyártó június 20-ai rendezvényén tudhatunk meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. hmisi
2013.06.11. 13:25
Erre már érdemes lesz Ace1-ről váltani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. cukihacuka...
2013.06.11. 17:20
1500 mAh-s telep ?
Nekem a telómban van 1800 mA/h -s aksi és enyém sem bírja 1 napnál többet.
Én az aksi miatt nem venném meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2013.06.11. 19:47
Mindennap tölteni kell mindegyiket , ha valóban használja az ember.
A Dual simes várós, remélem jó áron számolják az S2-t.

Amerika legnépszerűbb okostelefonja a Galaxy S4

USA négy nagy szolgáltatójából háromnál az előző hónapban több Samsung Galaxy S4-et értékesítettek, mint iPhone 5-öt. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kajla_hun
2013.06.11. 20:47
Nah erre vártam, lehet Ace 1-ről erre váltok majd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kadarivi
2013.06.11. 21:29
Huawei Ascend y300 egyetlen gyengébb tulajdonsága az alap változathoz képest az 512 MB ram. Viszont árban verhetetlen. A másik két verzió meg biztos még drágább lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!