iPon Hírek

Három vezető beosztású szakember távozik az AMD-től

Dátum | 2015. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Wall Street Journal forrásai szerint az AMD berkein belül további átalakulások zajlanak. A friss hírek alapján három vezető beosztású munkatárstól válik meg a cég az elkövetkező időszakban. Az egyik távozó a processzorokért és a grafikus processzorokért felelős csoport igazgatója, John Bryne, a másik a marketing részleg vezetője, Colette LaForce, a harmadik pedig a stratégiai igazgató, Rajan Naik. A felsorolt felsővezetők az AMD szerint azért távoznak a cégtől, hogy új lehetőségek után nézhessenek, de az illetékesek azt is elmondták a Wall Street Journal munkatársának, hogy az említett szakemberek távozása az optimális szervezeti felépítés megvalósításával, illetve az AMD jövőbeli növekedésének tervével van összhangban. Ebből kissé úgy tűnik, hogy a felsővezetők nem feltétlenül önként hagyták el az AMD kötelékét. Az AMD élén egyébként nem túl régen történt vezetőváltás: a korábbi elnök-vezérigazgatót, Rory Read-et Lisa Su váltotta, aki rögtön neki is látott a cég megreformálásának. A vezetőváltás után elég lehangoló pénzügyi eredményekről érkezett jelentés, plusz arra is fény derült, hogy a vezetőség 7%-os létszámcsökkentésben gondolkodik, ami a cég egészét érinti majd. A Wall Street Journal szerint Lisa Su most is azon munkálkodik, hogy átalakítsa az AMD-t annak érdekében, hogy segítse az újbóli bevételnövelést. Rövidesen kiderül, elérik-e céljaikat az átalakítási törekvések.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Riddick77
2015.01.14. 15:04
Okos,kreatív embereket fel kell venni,és nem elbocsájtani. Mondjuk,ha benne volt a kezük,azokban a termékekben ,amit még a rajongók sem vettek meg,akkor jobb is ha mennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. csabi02
2015.01.14. 15:04
Hát így még én is képes lennék pénzt spórolni az AMD-nek,hogy mindenkit kivágok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. cotta
2015.01.14. 15:17
Ezek az emberek nem csak azért távoztak a cégtől mert költséget kell csökkenteni. Főképp John Byrne (modulos CPU fejlesztése) , ami ugye zsákutca lett és nem tud a cég továbblépni belőle, illetve már nem konkurencia az intel számára.
Reméljük most más irányt vesz majd a cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. DogTheDog
2015.01.14. 15:28
Felesleges a ket ceget egy lapon emlegetni,az Intel csak a sajat donteseibe bukhat bele,kulso tenyezo elegge kizart.
Hasonlo az nV helyzete is.
Raadasul mindketto sikeresen raugrott a jarmuvekbe valo fejlesztesre,amivel nehany ev alatt olyan messzire kerulnek majd az AMD-tol,hogy idogep kell majd a kommunikaciohoz is
Persze titkon bizok benne,hogy a pirosak kiegyelik a sok semmirekellot,es megindulnak elore,csak ezt ugye nekik meg bizonyitani kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zabalint DogTh...
2015.01.14. 16:12
"Felesleges a ket ceget egy lapon emlegetni,az Intel csak a sajat donteseibe bukhat bele,kulso tenyezo elegge kizart."

Ez erős túlzás, mert az Intel nem csak az X86 piactól függ, és az X86 piac is függ külső tényezőktől.

Az Nvidia helyzete meg végképp nem ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. thedevelop...
2015.01.14. 16:32
Az AMD-nek vannak jó ötletei és innovatív megoldásai, de sajnos mindig elrontják valahol a dolgot.
Ahol nagyon erősíteni kellene, az a szoftver részleg, egészen pontosan a driver-eket készítő csoport. A grafikus hardvereik esetén a szoftver nem képes kihasználni az erőforrásokat, lefagy, újraindul, feketehalálozik, stb..
A .net-re épülő UI lassan indul, szaggat és külön uninstall program kell hozzá, hogy sikerüljön valahogy lepucolni.
Az Enduro szintén vagy megy, vagy nem.
A storage chipset-ek esetén sokszor vissza kell váltani a Windows WDDM driver-re, hogy a meghajtók firmware frissítése elvégezhető legyen, stb..

A másik nagy probléma, hogy egy olyan architektúrát toldoznak-foldoznak már 10 éve, amit felett eljárt az idő.
Az Intel is elkövette ezt a hibát anno a Prescott maggal (és a csodálatos Netburst architektúrával) és a hosszú futószalagokkal, de tovább tudott lépni és megszületett a Core.
Az AMD viszont hiába hozza ki az újabb magokat ha alapvetően mindegyik a 2003-as K8-ra épül. Hiába van mellé integrálva egy Radeon és a microcode hiába tartalmazza a legújabb utasításkészleteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zabalint thede...
2015.01.14. 16:48
Az Intelnél az nem öreg architektúra, hanem egy kezdetektől fogva rossz irány volt. A laptopoknál sokkal hamarabb jó irányt vettek, a Core elődje a Pentium M volt, annak pedig a Pentium 3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zotya21
2015.01.14. 17:06
hát elég nagy dolog hogy az INTEL még mindig nem lépett 8 magra és így is erősebb az amd nél

soha amd -t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror Zotya...
2015.01.14. 18:49
Dehogynem: [LINK] Persze ettől még a 4 magos is erősebb, de nem ez a lényeg.

Amire viszont kíváncsi lennék, az az, hogy miután lassan minden kulcsfontosságú ember ki lett rakva a cégtől, mi lesz, teljesen új stratégia, vagy csak úgy csöndben tovább osztják a semmit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gab78
2015.01.14. 20:43
Egyikükért sem kár, pokolian sz@r munkát végeztek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. RealDreamQ
2015.01.14. 23:27
Akik egy cég érdekit hátráltatják , miért kell várni az ilyen döntésekkel hónapokig , évekig ? Jah kiderült , hogy ők is vették a diplomájukat ?! . Így van amikor a papír igazolja a rátermettséget és az idő múltával derül ki , hogy szinte egy rakás ... az ürge , csak az asztalt koptatta és zsebét szedte degeszre .

gab78 +1

Talán a konkurrenciától is megkeresték ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. siriq cotta
2015.01.15. 01:13
Ez a John Byrne csak szolizott de mast erdemben nem igazan csinalt. Mindenkeppen dicseretes a tavozasa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.15. 17:57
Hol álmodtad hogy még nincs 8 magos Intel? Bírom az ilyen embereket akiknek 3 évet laggol a tudásuk Az árak pedig a jó forintnak és az áfának köszönhetőek, nem annak hogy nem csökken az ár. Márciusban újabb 20 százalékkal drágulnak a műszaki cikkek. Látható hogy a 320 ezres procijuk másfél éve még csak 250 ezer volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2015.01.15. 18:09
Az AMD-t pedig nem kell temetni, az elmúlt 3 évben valóban nem tudtak lépést tartani a konkurenciával (igaz a konkurencia előnye a gyakorlatban ritkán látszik meg, hiszen a villanyszámla sem több, a játékok is jól futnak, a konvertálásba sem őszültem meg az AMD-vel sem) de szoktak meglepetéseket okozni, régebben a gyengébb órajelű Athlonok verték a magasabb órajelű Intelt, ironikusan azért neveztek például egy 2GHZ-es Athlon processzort 2600+ nak mert az egy 2600MHZ-es Intelnek felelt meg. Tehát változó hogy mikor kinek áll a zászló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2015.01.15. 20:38
A haszontalan embereket dobálják is ki és ne szégyelljék kimondani , hogy miért is kellet távozni . Több kárt okoznak , minzhogy hasznosak lennének . Sajnos ezzel is szembe kell nézni AMD -nél .

pdx06

+1

Persze ha a programok nagy része úgylenne megírva , hogy használhatna 4,6,8 magot , mindjárt más lenne a helyzet AMD oldalról . De míg az egyszálon való futtatás a lényeg , addig hátrányban vannak. És talán ez nem a véletlen műve ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror _DiEG...
2015.01.15. 20:51
Persze, hogy nem. Ugyanis két mag nem kétszer olyan gyors, mint egy. Továbbá akárhogy írod meg a szoftvert, az sosem fog úgy skálázódni, hogy jobban megérje sok magon futtatni, mint kevesebb, de erősebb magon. Az extra mag viszont megdobja a fogyasztást és a chipmérettel az előállítási költséget is. Éppen ezért extra maggal akkor állnak neki trükközni a gyártók, ha ötletük sincs, hogy az egyszálas teljesítményt hogyan javíthanák tovább (lásd AMD balfaszkodása már X éve a hatmagos Phenommal meg FX-szel. Sőt, már az első négymagos Phenom is csak könnyes szemekkel integetett az erősebb 2 magos Core 2 Duónak, de még a házon belüli Athlon X2 6400-nak is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. siriq pdx06
2015.01.16. 00:58
Ez baromira nem igy volt. A thunderbirdhoz kepest irtak a + szamoztast csak a sok analfabeta mindig az inteles megfelelojevel jott elo(mint te is).The Athlon XP was marketed using a PR system, which compared its relative performance to an Athlon utilizing the earlier "Thunderbird" core. http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon

Koszonjuk a cpu illetve gpu temaban a sok okos megjegyzest toled.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06 siriq
2015.01.16. 16:25
Szerintem személyeskedés helyett vedd be a gyógyszered
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. siriq pdx06
2015.01.17. 00:39
Neked meg szimplan nem kellen hulyeseget irni mert a tobbiek atveszik. Semmi szemelyeskedes nincs benne. Szimpla megjegyzes. A helyukben is megkoszonom az egyutmokodest
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!