iPon Hírek

Háromcsatornás A-Data memória csomagok

Dátum | 2008. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hetek, vagy inkább hónapok folyamán egyre több hír jelenik meg az Intel Nehalem processzoraival és hozzájuk tartozó X58-as lapkakészletével kapcsolatban, ám konkrét megjelenési dátumot még sem az alaplapok, sem a processzorok esetében nem közölt a gyártó. A fejtegetések szerint November elejére, illetve közepére várhatjuk az újdonságokat, ám az A-Data a hátralévő időt már nem tudta kivárni, így elsőként jelentett be háromcsatornás, DDR3-as memória csomagot, amely az X58-as alaplapokkal és a Core i7-es processzorokkal alkot majd rendszert.


Az új, Vitesta sorozatú memória csomagok 3 GB-os (3 x 1 GB) és 6 GB-os (3 x 2 GB)  kiszerelésben lesznek elérhetőek, a csomagokban található memória modulok 1333 MHz-es vagy 1600 MHz-es órajelen fognak üzemelni, csomagtól függően. Az A-Data 1333 MHz-es újdonságai a gyártó állítása szerint 7-7-7-20-as időzítésekkel 1,65 V-os feszültség mellett működneknek majd. Az 1600 MHz-es órajelen üzemelő változatok már valamivel szerényebb, 8-8-8-24-es időzítéssel rendelkeznek, üzemi feszültségük 1,75 V lesz. Mindkét csomag moduljai minőségi, hatrétegű nyomtatott áramköri lapra épülnek.


Az A-Data háromcsatornás DDR3-as Vitesta csomagjaira élettartam-garancia jár, az egységek piacra kerülésére várhatóan a jelenlegi negyedév későbbi felében kerül sor. A várható végfelhasználói árakat még nem hozták nyilvánosságra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások