iPon Hírek

Háromfajta iPad Pro jöhet, de már csak jövőre

Dátum | 2016. 10. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple több éves várakozást követően tavaly valóban bevetésre küldte a nagyobb méretű iPadet, méghozzá új szériát teremtve, az iPad Pro név használatával. Az első iPad Pro 12,9 colos kijelzővel mutatkozott be szeptemberben, és nem kellett neki egy év, kapott egy társat is, ami a tudását tekintve nagyon hasonló volt, azonban már „csak” 9,7 hüvelykes panelre épült.
iPad Pro 12.9 és iPad Pro 9.7
Az iPad Pro 9.7 az év elején, márciusban került terítékre, és nagyon úgy fest, hogy ezzel a készülékkel az Apple el is lőtte az idei táblagépes terveit. A japán Mac Otakara szaklapon megjelent bejegyzés szerint ugyanis legközelebb 2017 első felében számíthatnak az érdeklődők új termék érkezésére. Ha igaznak bizonyulnak a Mac Otakara értesülései, akkor megéri várni egy kicsit, ugyanis a japánok szerint nem egy vagy kettő modell kerül majd egyszerre reflektorfénybe, hanem már triplázhat az Apple. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ezeknek állítólag mindegyike az iPad Pro családba fog besorolni, vagyis igencsak magasra fogják tenni a lécet a képességeikkel. Az Apple tervezőasztalán eddig egy 12,9 és egy 9,7 hüvelykes iPad Pro jött világra, és a Mac Otakara értesülései alapján egy új méret már biztosan lesz, ugyanis a három érkező iPad Pro modell eltérő képátlóval szállhat majd harcba a vásárlók kegyeiért. Ami szinte biztosnak tűnik, hogy 2017 tavaszán már egy 7,9 colos iPad Prót is köreinkben üdvözölhetünk majd, és a 12,9 inches panellel szerelt iPad Pro is marad a kínálatban, hiszen állítólag jó kereslet van iránta, sikeresen beváltotta az Apple hozzá fűzött reményeit. Ami kérdéses sorsú most, az az „ős”, 9,7 colos megoldás.
Az Apple eredetileg 9,7 hüvelykes méretben indította útjára az iPadet 2010 májusában, és immáron hat éve része a kínálatnak ez a konfiguráció, most viszont több pletyka is arra utal, hogy a cupertinói alakulat dobhatja a már-már legendás méretet. A 12,9 és a 7,9 colos modellek közé – csaknem mértani pontossággal – egy 10,5 inches iPad Pro eshet be jövőre. Amennyiben nem alaptalanok azok a feltételezések, miszerint valamelyest nőni fog a 9,7-es iPad a generációváltással egybekötve, akkor valószínűleg az Apple azt tervezheti, hogy az eddigi fizikai méret nagyvonalakban marad, csak jobb helykihasználással fognak dolgozni a mérnökök.
A Mac Otakara jelentésében arról is szó esik, hogy az újdonságok triója egyaránt True Tone technológiás megjelenítővel fog bevetésre kerülni. Az Apple ezt a jellemzőt a kijelző kapcsán először a tavasszal bemutatott iPad Pro 9.7 esetében hangoztatta. A True Tone lényege abban rejlik, hogy a szerkezet már egy négycsatornás környezeti fény szenzort alkalmaz, melynek köszönhetően nemcsak a fényerőt, hanem még a színvilágot is képes a környezeti fényekkel összeegyeztetni a rendszer, ezzel elérve a jobb színhűséget. Fontos még a Mac Otakara bejegyzéséből azzal is foglalkozni, hogy az összes „Pro” iPad 12 megapixeles iSight kamerával lesz már felszerelve, akárcsak az iPhone 7 és a 7 Plus, szóval a tabletes mivoltuk ellenére mindannyian kiváló fotósok lehetnek. Ráadásul megkaphatják ugyanazt a négydiódás LED segédfényt is, amit az aktuális iPhone generáció hozott el. A hangrendszer minden esetben négy hangszóróból épül majd fel – mikrofonból is több lesz a jobb minőség érdekében –, és a Smart Connector az összes készüléknek részét fogja képezni. Végül azt is érdemes megemlíteni, hogy minden jel szerint itt még nem kell majd búcsút inteni a 3,5 milliméteres jack aljzatnak. Új iPad tehát idén már valószínűleg nem várható, 2017 tavaszán viszont „térdig gázolhatunk majd ezekben”, ugyanis egyszerre három modellről ránthatja le a leplet az Apple.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!