iPon Hírek

Háromféle AMD 760G-s alaplap az ASUS-tól

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS új AMD-s alaplapokkal bővíti cseppet sem szűkös termékpalettáját: a friss jövevények között nem kevesebb, mint háromféle megoldás foglal helyet, amelyek mindegyike az AMD belépőszintű 760G-s lapkakészlete köré épül. Az újdonságok közül két modell, vagyis az M4A78L-M LE és az M4A78L-M változatok Socket AM2+-os processzorfoglalattal, míg a harmadik, M4A78LT-M névre keresztelt alaplap Socket AM3-as processzorfoglalattal van ellátva.

ASUS M4A78L-M
Mindhárom újdonságot felvértezi a gyártó saját, APU névre keresztelt technológiájával, amely energiatakarékos működést garantál, de ezen kívül az ismert instant operációs rendszer, az Express Gate, valamint a Turbo Key támogatás is az alaplapok "fegyverarzenáljának" részét képezi. Az alaplapok Radeon HD 3000-es sorozatú integrált videó vezérlőt tartalmaznak, de fel vannak szerelve PCI Express x16-os csatolófelülettel is, így diszkrét videó vezérlő alkalmazására is lehetőséget nyújtanak, sőt, még Hybrid CrossfireX támogatást is kínálnak.

ASUS M4A78L-M LE
Vegyük szemügyre közelebbről az AM2+-os megoldásokat. A két friss alaplap, vagyis az M4A78L-M LE és az M4A78L-M modellek DDR21200 MHz-es memóriafoglalatokkal várják az AMD Phenom és Athlon processzorait, valamint a Phenom II-es és Athlon II-es modelleket. Az alaplapokon hat darab SATA 3 Gbps-os port, egy Gigabites Ethernet vezérlő, plusz egy nyolccsatornás audió vezérlő van jelen. Az M4A78L-M LE modell csak D-sub kimenettel, míg M4A78L-M típusjelzéssel ellátott társa már DVI és HDMI kimenetekkel is büszkélkedik.

ASUS M4A78LT-M LE
A harmadik, azaz a csak és kizárólag Socket AM3-as Phenom II-es és Athlon II-es proceszorok fogadására felkészített újdonság két darab DDR3-1800-as memória foglalatot tartalmaz, egyéb tulajdonságait tekintve viszont megegyezik a fent említett két termékkel. Az alaplap videó kimenetek tekintetében egy D-Sub és egy DVI portot tartalmaz.

A két Socket AM2-os újdonság, azaz az M4A78L-M LE és az M4A78L-M modellek 42,42 és 47,87 fontért, míg a Socket AM3-as M4A78LT-M alaplap 51,68 fontért vásárolható meg, és mindhárom alaplap micro-ATX kivitelben érkezik. A termékcsalád rövidesen egy M4A78LT-M típusjelzésű modellel is bővül, amely Socket AM3-as proceszorokat fogad majd DDR3-as memóriafoglalatok társaságában és fel lesz vértezve DVi, valamint HDMI portokkal is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!