iPon Hírek

Hárommagos AMD CPU-k: részletek

Dátum | 2007. 10. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Már egy ideje tudható, hogy az AMD hárommagos processzorok készítésén munkálkodik, ám most sikerült némi információhoz jutni, amelynek segítségével pár részletet is megtudhatunk a soron következő újdonságokkal kapcsolatban. Az alaplapgyártó vállalatok információi szerint az AMD 2008-ban és 2009. elején kívánja piacra dobni a rendhagyó processzorokat.

Az első hárommagos egység 65 nm-es csíkszélességgel és Toliman kódnévvel rendelkezik majd, a processzor Socket AM2+-os foglalatba illeszkedik, valamint támogatja a HyperTransport 3.0-ás technológiát. A Toliman egységek 2008. márciusában debütál, a processzor 2 MB harmadszintű gyorsítótárral fog gazdálkodni.


A következő generációs hárommagos processzorok már 45 nm-es gyártási technológiával készülnek, viszont ugyanúgy AM2+-os processzorfoglalatba illeszkednek majd, valamint támogatják a HyperTransport 3.0-ás eljárást is, mint elődeik. A második generációs hárommagosok már DDR2/DDR3 memóriatámogatással büszkélkednek, érkezésükre 2009. első félévében számíthatunk.

Az alaplapgyártó vállalatok szerint az AMD hárommagos processzorainak sikere attól függ, hogy milyen ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek majd a kettő- és négymagos processzorokhoz képest.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.25. 13:30
vissza a hírhez

Már egy ideje tudható, hogy az AMD hárommagos processzorok készítésén munkálkodik, ám most sikerült némi információhoz jutni, amelynek segítségével pár részletet is megtudhatunk a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!