iPon Hírek

Hárommagos Phenom tesztösszefoglaló

Dátum | 2008. 03. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Fudzilla szerkesztőinek a CeBIT-en sikerült szert tenniük egy Phenom 8600-ra és egy hozzá való J&W RS780UVD-AM+ alaplapra, amit azon nyomban le is teszteltek.

Az alaplapra integrált Radeon HD 3200 kártyával lefuttatták a szintetikus 3DMark teszteket, amin azonnal szembe tűnik, hogy a három- és négymagos Phenom egységek között teljesítményben elhanyagolható különbség van (ez nagyrészt annak köszönhető, hogy nem használja ki a program a 4 magot). Egy kétmagos AMD is bele lett véve a tesztbe összehasonlításképpen, ami 2,5 GHz-en fut, szemben a Phenomok 2,3 GHz-ével.


Az energiafogyasztás is megvizsgálásra került, ami üresjáraton a négymagosnak, terhelés alatt pedig a hárommagosnak kedvezett. (Persze mindkettőnél kevesebbet fogyasztott a kétmagos, de a teszt célja elsősorban a három- és négymagos központi egységek közötti különbségek kimutatása.)


A grafikonokból úgy látszik az AMD egész jó egységet alkotott teljesítmény szempontból, ráadásul ha az árat sikerül egy kétmagos Intel processzor ára köré állítani, akkor nagyon kedvező vétel lesz a hárommagos Phenom.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.06. 20:19
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!