iPon Hírek

Hárommilliárdot kapott az Electro World

Dátum | 2009. 05. 05.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Április 27-én 2,058 milliárd forintról 4,058 milliárd forintra nőtt a kilenc áruházzal rendelkező Electro World Magyarország Kft. törzstőkéje. A tőkeemelést az eddigi közvetlen tulajdonos, a Dixons-csoporthoz tartozó DSG Overseas Investment Ltd hajtotta végre. Ezzel az Egyesült Királyságban bejegyzett cég tulajdoni hányada csaknem 100 százalékra ugrott, ugyanis a tőkeemelésben a kisebbségi tulajdonos DSG International Holdings Ltd nem vett részt. Utóbbi, ugyancsak Dixons-cég a hazai Electro World törzstőkéjéből továbbra is csak 20,59 millió forintnyi részt birtokol.
A cégbírósági adatok szerint a tőkeemelésről a két tulajdonos április 23-án, egy taggyűlésen kívüli határozatban döntött, egyúttal a cég veszteségeinek rendezésére 957 millió forintot szánt. A banki igazolások szerint ezt a közel egymilliárdos tételt is a DSG Overseas fizette be.
Megkerestük az Electro World Magyarországot, de lapzártánkig nem kaptunk információt arra vonatkozóan, hogy a tőkeemelés belső vagy külső forrásból származott-e. Tegnap még nem látszott, hogy a DSG Overseas tulajdonosi szerkezete változott volna. A piaci pletykák viszont már jó ideje arról szólnak, hogy az Electro World Magyarország eladósorba került. A román Domo elektronikai lánc színre lépését az érintett cég cáfolta, más források szerint pedig Szlovákia legnagyobb elektronikai áruházlánca, a Nay érdeklődik a társaság iránt, ám a cseh lapokban ezt az információt is hárították. A magyar társaság rendszerint azzal vonul vissza a veszteségről és gyengülő piaci pozícióról cikkező sajtó elől, hogy anyavállalati szinten várható valamilyen döntés, de arról szó sincs, hogy bezárnák a hazai láncot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Csernus
2009.05.05. 17:09
VISSZA A HIRHEZ

én imádom az electro world-öt csak kint van a igy hanyagolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.05.05. 20:25
4,058 milliárd !!!!!!!!!

Emberek !!!!!!!!!!!!ÉBRESZTŐ!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!