iPon Hírek

Haswell alapú üzleti számítógépek az ASUS műhelyéből

Dátum | 2013. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS bemutatta legfrissebb üzleti asztali számítógépeit, amelyek immár Haswell alapokon nyugszanak. A BM1 és BP1 jelöléssel érkező újdonságok kétféle kiszerelésben lesznek elérhetőek, Intel HD Graphics 4600-as videó vezérlővel rendelkeznek és könnyedén, egyszerűen bővíthetőek, hála szerszámmentes szerelhetőséget biztosító kivitelüknek.

Az új üzleti asztali számítógépekhez jár az ASUS Business Suite 2.0-s segédprogramja, ami az Intel Small Business Advantage platformjára alapoz. Az egyedi fejlesztésű szoftver főleg azoknak a kisebb cégeknek lehet hasznos, akik nem rendelkeznek felügyelt hálózattal.
BP1
BP1
A szoftvercsomag részeként érkezik az ASUS Easy Update II, amely az illesztőprogramok és a BIOS frissességéről gondoskodik, de a felhasználók egy USB Blocker névre keresztelt alkalmazást is kapnak, ami a jogosulatlan adatgyűjtést és adatátvitelt hivatott megakadályozni. A szükségtelenné váló adatok biztonságos törléséről a Secure Delete gondoskodik, míg a rendszer energiatakarékos működéséért az ASUS EPU (Energy Processing Unit) egysége felel.
BM1
BM1
A BM1AE és a BP1AE konfigurációk esetében már az Intel vPro technológiája is elérhető, amely komolyabb védelemmel és számos felügyeleti lehetőséggel áll a nagyobb vállalatok rendelkezésére. A technológia jóvoltából rugalmasabb adatkezelési lehetőségek közül lehet választani, valamint csökkenthetőek a helyszíni karbantartási költségek is.
BP1
BP1
BP1
BP1
Az új konfigurációkhoz az ASUS AI Security is jár, ami a jogosulatlan hozzáférések és a vírustámadások ellen véd, méghozzá úgy, hogy meghatározott adatokra és fájlokra korlátozza a felhasználó hozzáférését, valamint letiltja a külső tárolóeszközök és optikai meghajtók elérését. A biztonságot tovább növeli az a tény, hogy az új konfigurációkban TPM modul is helyet kapott. A termékek fizikai biztonságáról a Kensington támogatás gondoskodik: megfelelő kiegészítővel az adott asztalhoz "láncolható" a PC, így megnehezíthető a tolvajok dolga.
BM1
BM1
Az új asztali számítógépek a processzorba épített integrált videó vezérlő segítségével egyszerre akár három monitor kezelésére is képesek, így tökéletesen alkalmasak többmonitoros munkahelyek kialakításához.
A BM1 és a BP1 tulajdonságai. A táblázatok nagyíthatóak!
Az ASUS BM1 és BP1 típusú üzleti asztali számítógépek Magyarországon az idei év harmadik negyedévében jelennek meg kereskedelmi forgalomban. A BM1 ajánlott végfelhasználói ára 199 900 forintról, a BP1-é pedig 219 900 forintról indul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!