iPon Hírek

Hasznos alkalmazások egyes Kingston pendrive-okhoz

Dátum | 2011. 10. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston egy hasznos újítást jelentett be, amely a gyártó egyes pendrive-jait passzív adattárolóból hasznos, sokoldalú aktív megoldássá varázsolja. Az újítás egy alkalmazás formájában érkezik, ami urDrive névre hallgat és a DataTraveler család egyes tagjain már meg is található egy ideje.

A szoftver biztonsági szolgáltatással, egyszerű fájlmenedzsmenttel, multimédiás szolgáltatással és a biztonságos webböngészés lehetőségével áll a felhasználók rendelkezésére. Ez eddig szép és jó, de mit tartalmaz a urDrive? Az ötletes kis alkalmazáscsomag fotónézegetővel, MP3 lejátszóval és a Norton PC Checkup eszközével érkezik, de ezeken kívül Maxthon 3-as hordozható webböngészővel, ingyenes felhőalapú adattároló szolgáltatással és kifejezetten gyerekek számára készített webböngészővel is rendelkezik.


A fotónézegetővel könnyedén készíthetünk diavetítést, az MP3 lejátszó segítségével pedig lejátszási listákat hozhatunk létre, így a pendrive-on tárolt zenéinket könnyedén meghallgathatjuk, ha éppen PC közelébe kerülünk. A Norton PC Checkup névre keresztelt kis segédprogram már nem szórakoztató, hanem védelmi funkciót tölt be, ugyanis lehetővé teszi, hogy az adott számítógépen megkeressük és eltávolítsuk a vírusokat, de ezzel együtt a teljesítménnyel kapcsolatos problémák okaira is képes rávilágítani. Érdekesség még a Fooz Kids webböngésző, amely biztonságos internetezést kínál a gyermekek számára. A következő hasznos dolog a felhőalapú adattároló szolgáltatás, amely amellett, hogy ingyenes, még egyszerű fájlszinkronizációra is lehetőséget biztosít. Utóbbi 2 GB-nyi tárhelyet kínál a felhasználók számára. Az alkalmazások között az alkalmi játékosok is megtalálják számításukat, ugyanis egy ingyenes szolgáltatás segítségével könnyedén beszerezhetik a legfrissebb alkalmai játékokat az EA Games és a PopCap Games kínálatából. A rendszer fájlkeresőt is kínál, de emellett arról is tájékoztatást ad, hogy mennyi szabad hely van még az adattárolón.
 


A Kingston a fentiek segítségével azt szeretné elérni, hogy a felhasználók ne csak egy egyszerű, unalmas adattárolót, hanem egy gazdag felhasználói élményt kínáló terméket kaphassanak, ha a vállalat urDrive alkalmazáscsomaggal ellátott pendrive-jait használják. Jelenleg az urDrive csomag a DataTraveler 101G2-es, a 108-as, valamint a 109-es sorozatú pendrive-okon van jelen, de hamarosan a DTIG3-as modellekre is rákerül.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svidi
2011.10.25. 17:14
Ez mind hasznos funkció, ah nincs a gépen windows media player, internet explorer, valami random vírusirtó és meg windows képmegjelenítő. Komolyan, ezzel mit akarnak? A felhő alapú cucc nem jön rosszul, de hát ott van a dropbox, az is ingyenes, nem is kingston, és az is 2giga helyet ad Neked.
Mutassatok olyan windows alapú gépet, amellyel bármilyen segédalkalmazás nélkül ezeket nem lehet megcsinálni! (Vegyük le a sorból a vírusirtót és a tárhelyet, mert azt nem.) Még az XP is úgy települ, hogy van rajta képnézegető, wmp9, ie6(?). A win7-be épített windows defenderről ne is beszéljünk (bár az nem kifejezetten vírusrtó).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tokyofej
2011.10.25. 18:02
Ez még mindig olcsóbb nekik, minthogy normális sebességű vezérlőt tegyenek a pendrive-ra. 2007-től idáig kb 3db olyan pendrive-val volt dolgom, ami tudta az usb 2.0 sebességét. Az egyik ráadásul egy teljesen ismeretlen márka volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2011.10.25. 21:19
ez is olyan mint a titkosítós pendrive, kínjukban már nem tudnak mit kitalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2011.10.25. 22:30
urDrive... kovetkezo a legmagasabb rangu RAM lesz az URAM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2011.10.26. 16:34
Hát, adott már a kingston alkalmazást pendrive-hoz, az ott bukott meg, hogy fel kellett telepíteni.
Namost sok PC-n ehhez eleve nincs joga, a többinél pedig nyakon verik, ha megpróbálja (én legalábbis biztos agyonütném, aki nálam ilyesmit akar telepíteni a gépemre)
Egy épeszű embernek a saját gépén meg nyilván van minden olyan, amire szüksége van...
Szóval szerintem sem tudnak már mit kitalálni kínjukban: gyorsabbat nem tudnak, nagyobbat nem akarnak, mert az csökkenti a fajlagosan többször drágább SSD eladásokat - ezért a marketingesek 5leteltek. Csak minek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!