iPon Hírek

Hasznos autós kiegészítő a Logitech műhelyéből

Dátum | 2016. 05. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech ezúttal az autósok mindennapjait szeretné megkönnyíteni, közülük is azokét, akik a napi rohanásban autóvezetés közben is szeretnének telefonhívásokat lebonyolítani, SMS-eket fogadni és küldeni, illetve hangalapú parancsokkal navigálni és zenét hallgatni – mindezt pedig biztonságosan, „szabálykövető” módon tennék. Számukra lehet nagy segítség a ZeroTouch névre keresztelt kiegészítő, amelynek alapját egy-egy mágneses telefontartó adja, a munka oroszlánrészét azonban egy ingyenesen letölthető alkalmazás végzi, amit csak a ZeroTouch tartó birtokában lehet használni. A tartó Bluetooth LE vezérlővel érkezik, elem-élettartama pedig 2-3 év, amennyiben napi 2-3 órát használjuk a rendszert.
A ZeroTouch app egy hasznos kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy a különböző mobiltelefonos szolgáltatásokat és alkalmazásokat hangalapú parancsokkal irányítsuk, sőt, a rendszer az üzenetek felolvasására, illetve diktálás utáni üzenetírásra is képes. Az úton lévő felhasználó a Glympse segítségével megoszthatja családtagjaival vagy barátaival aktuális GPS pozícióját, ugyanakkor navigációs alkalmazásokat is irányíthat élőszóban – ezt a funkciót egyelőre csak a Google Maps, a Waze és a Navigon app támogatja. A szórakoztatásról a Spotify és a Deezer app gondoskodhat, ugyanis ezeket szintén lehet hangalapú parancsokkal irányítani. A beszédfelismerés NLU (Natural Language Understanding), azaz természetes nyelvértés technológia segítségével történik, azaz nem csak az egyszerű parancsokat, hanem a normál beszédet is megérti. Az app hírünk írásakor még nem volt elérhető, így nem állt rendelkezésre információ azzal kapcsolatban, mely nyelveket támogatja. Ezzel együtt gesztusfelismerésre is képes a rendszer, azaz bizonyos funkciók kézmozdulatokkal is irányíthatóak.
A ZeroTouch rendszerhez szükség van egy okostelefonra, amit a ZeroTouch tartóra kell helyezni. Ez a tartó mágnes segítségével rögzíti az eszközt, így a mobil gyorsan levehető, ha szükséges – ekkor az app automatikusan kikapcsol. ZeroTouch tartóból kétféle kerül az üzletek polcaira: az egyik a műszerfali szellőzőrostélyokra csíptethető (ZeroTouch Vent), a másik pedig öntapadós talpazattal érkezik (ZeroTouch Dashboard), ami vagy a műszerfalra, vagy a szélvédőre rögzíthető. Utóbbi könnyen eltávolítható, de némi nyomot hagy maga után, amit szükség esetén tisztító- vagy műszerfal-ápoló szerrel kell eltávolítani. A szellőzőrostélyra csíptethető kiadás pirosban, fehérben és feketében érkezik, a műszerfalra tapasztható példány azonban csak feketében lesz elérhető.
A ZeroTouch rendszer okostelefon szintjén Bluetooh LE támogatást, illetve Android 4.4-es vagy frissebb mobil operációs rendszert igényel, iOS-re és Windows-ra egyelőre nem érhető el. A ZeroTouch Vent 59,99 dollárba, a ZeroTouch Dashboard pedig 79,99 dollárba kerül. A termék egyelőre még csak előrendelhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!