iPon Hírek

Hasznos bővítményeket kapott a Google Docs és a Sheet

Dátum | 2014. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google bővítette Dokumentumok és Táblázatok létrehozására, illetve szerkesztésére alkalmas online szolgáltatásainak repertoárját, mostantól számos új, hasznos funkciót kínálnak a szoftverek, hála a bővítményeknek. A Dokumentumok név alatt futó szolgáltatás menüsorában megjelent egy új menüpont, amely a Bővítmények nevet viseli. Itt számos hasznos kiegészítőt találunk. Az itt telepített és engedélyezett bővítmények minden dokumentumban és táblázatban használhatóak – szükség szerint.
A bővítmények között már most, a rajt után nem sokkal is elég sokféle megoldás található, amelyek mind-mind más és más feladatokat próbálnak még könnyebbé tenni. Az egyik az Avery Label Merge, amellyel egy kontaktadatokat tartalmazó táblázatból könnyedén, pár kattintással gyárthatóak nyomtatható címkék. Említést érdemel még a Merge by Mailchip bővítmény is, amellyel egyedi e-mailek készíthetőek. A tanulók számára az EasyBib Bibliography Creator lehet hasznos, amellyel egyszerűen a dokumentum végére illeszthetőek az anyag elkészítéséhez használt forráshivatkozások, természetesen a kívánt formátumban.
)
A Letter Feed WorkFlows segítségével a dokumentum adott verziója könnyedén és gyorsan megosztható a munkában résztvevő felekkel, akik egyszerűen és gyorsan tájékoztathatják a készítőt, hogy jóváhagyják-e a munkát jelenlegi formájában. Ez sok esetben jelent hatalmas könnyebbséget.
)
A bővítmények között számos egyéb érdekességet is találunk, így érdemes szétnézni a Google online dokumentum- és táblázatszerkesztőjében, hátha találunk valami olyan bővítményt, ami egy régóta fennálló probléma gyors megoldásában nyújt "segítő kezet".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!