iPon Hírek

Hasznos Logitech kiegészítők Apple termékekhez

Dátum | 2012. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A gyártó kínálata egy friss, Bluetooth-os billentyűzettel, valamint egy akkumulátoros érintőpaddal bővült, ami szintén Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az adott konfigurációval.

A friss billentyűzet a Logitech Bluetooth Easy Switch Keyboard for Mac nevet kapta. A termék különlegessége, hogy a Logitech Illuminated Keyboard K810-hez hasonlóan ki tudja aknázni az Easy-Switch technológiában rejlő lehetőségeket. Ez annyit jelent, hogy a karcsú és könnyedén hordozható billentyűzet iPad mellett, illetve iPhone mellett éppúgy helytáll, mint iMac vagy egyéb Mac konfiguráció mellett.


Az Easy-Switch funkció segítségével egyidejűleg háromféle konfigurációhoz is hozzárendelhetjük a klaviatúrát: miután az iPad-en megírtunk egy jegyzetet, egy gombnyomással átválthatunk iPhone-módra, válaszolhatunk egy szöveges üzenetre, majd egy újabb gombnyomás után már az iMac-en folytathatjuk a munkát. A billentyűzet egyébként tipikus maces kiosztással érkezik és tetszetős alumíniumházzal rendelkezik, ami remekül passzul az Apple termékeinek dizájnjához.
 


A billentyűk persze háttérvilágítással is rendelkeznek, ami sötétben, illetve gyengébb fényviszonyok esetén jöhet különösen jól. A háttérvilágítás kezeink közeledtével automatikusan bekapcsol és az aktuális fényviszonyoknak megfelelően, ugyancsak automatikusan változtatja a fényerősségét. A billentyűzet napi kétórányi használat mellett nagyjából 10 napig bírja egyetlen akkumulátortöltéssel. Az akkumulátort a mellékelt USB kábelen keresztül egyszerűen feltölthetjük - a folyamat nagyjából három órát vesz igénybe. A teljesen feltöltött akkumulátor nagyjából egy évig őrzi meg töltöttségét.

Az új billentyűzet mellett egy Bluetooth-os érintőpad is érkezik, ami a Logitech Rechargeable Trakcpad nevet kapta. A többérintéses gesztus alapú vezérlést is támogató újdonság üvegfelülettel érkezik és olyan érintési élményt nyújt, mint ha érintőkijelzőt tapogatnánk.


Mivel a termék nagyobb, mint egy átlagos notebook érintőpad, így segítségével könnyebben, hatékonyabban kiaknázhatóak a többérintéses technológiában rejlő lehetőségek. A kifejezetten Mac OS operációs rendszerekhez készített kiegészítő beágyazott precíziós szenzorokkal érkezik és ellenáll a karcoknak, valamint az ujjlenyomatoknak is.
 


Mivel az érintőpad beépített akkumulátorral érkezik, így USB kábelen keresztül kényelmesen újratölthető. Egyetlen teljes töltéssel nagyjából egy hónapnyi üzemidőre számíthatunk. A terméken persze kikapcsoló gomb is van, így ha hosszabb ideig nem használjuk,érdemes kikapcsolni. Maga a Bluetooth alapú vezeték nélküli kapcsolat nagyjából 9 méteres hatótávolságot kínál, ami több, mint elég.

A Logitech sajtóközleménye szerint a Logitech Bluetooth Easy-Switch Keyboard for Mac és a Logitech Rechargeable Trackpad várhatóan január folyamán kerül a boltok polcaira. Előbbiért 99,99 dollárt, utóbbiért pedig 69,99 dollárt kell majd letenni az asztalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kojak
2012.12.14. 14:00
nem rossz...már csak az a nagy kérdés, h lesz e belőle HUN, magyar billentyűzetkiosztású verzió...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!