iPon Hírek

Hasznos segédprogram A-DATA SSD meghajtókhoz

Dátum | 2014. 01. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az A-DATA egy új, meglehetősen hasznos szoftverrel kedveskedik leendő és már meglévő SSD vásárlóinak: az alkalmazás az SSD Toolbox nevet viseli, és számos hasznos szolgáltatást kínál, amelyek segítenek az SSD meghajtó különböző paramétereinek ellenőrzésében, a pillanatnyi állapot monitorozásában, a teljesítmény optimalizálásában, illetve egyéb feladatokban is. Az SSD Toolbox a S.M.A.R.T. szolgáltatásra támaszkodva ad részletes képet az adott SSD meghajtó aktuális állapotáról, valamint azt is pontosan megmutatja, a névleges adattároló kapacitásnak pontosan mekkora része szabad, illetve mekkora része foglalt. Ezzel együtt az SSD meghajtó üzemi hőmérsékletére is fény derül. A kezelőfelület az SSD meghajtó "egészségi állapotáról", illetve a hátralévő élettartamáról szintén tájékoztatást ad.
A fentiek mellett az alkalmazással az SSD meghajtó tartalmának biztonságos törlésére is van mód. Az SSD Toolbox-ot firmware frissítésre is használhatjuk, valamint optimalizálhatjuk vele az SSD működését mind SSD, mind pedig operációs rendszer szinten. Jó hír, hogy az alkalmazásban kétféle diagnosztikai mód is rendelkezésre áll: az egyik egy gyorsteszt keretén belül állapítja meg, minden rendben van-e, a másik viszont teljes tesztet futtat, így ha az SSD meghajtóval bármi baj van, a szoftver használatával jó eséllyel fény derül rá. A gyorsteszt hamar megvan, a teljes teszthez azonban több időre van szükség – itt minden bizonnyal az adattároló kapacitástól is függ majd, mennyi idő alatt fut le a részletes teszt. Az új segédprogram az alábbi A-DATA SSD meghajtókkal kompatibilis: A hasznos, ingyenesen elérhető alkalmazás 32- és 64-bites Windows 7, Windows 8, illetve Windows 8.1-es operációs rendszerekkel kompatibilis. Az A-DATA SSD Toolbox innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. _DiEGO_
2014.01.28. 19:20
Megvagyok elégedve 3éves SSD -mel azt volt eddig adatforgalom is rajta mint látom jó kis cucc ! köszke

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HagaK
2014.01.28. 21:35
Némi helyesbítést igényel a cikk. Ahogyan az íráshoz csatolt képen is látszik, nem csak A-DATA meghajtókkal kompatibilis a program, hanem mással is (a screenshot-on egy OCZ Vertex 4 adatai szerepelnek), sőt, nem csak SSD-kkel működik, hanem merevlemezekkel is... A Firmware-frissítés talán az egyetlen olyan funkció, ami A-DATA-specifikus...
(Azt már csak így, zárójelben teszem hozzá, hogy az OCZ több mint 5 éve nevezi ToolBox-nak az SSD-ihez letölthető saját Utility programját: LINK... :-) )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. twollah
2014.01.29. 00:53
Hehehe...
EPIC LOL!
A-DATA SSD meghajto util es OCZ Vertex 4-es meghajtot tesztelnek benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gyvince
2014.01.29. 01:07
DiEGO akkor az enyém

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hympyke
2014.01.29. 09:31
Az enyémet a sentinel 67%-nak mutatja egy áramszünet óta.

Lassan 4 éves lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gyvince
2014.01.29. 15:31
nekem a Adatás progi is így írja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2014.01.29. 21:51
Gyorsan meglestem már én is

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyvince
2014.01.29. 22:25
az kemény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!