iPon Hírek

Hasznos újítások az Office 2016 bemutató kiadásában

Dátum | 2015. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft nagyjából egy hónapja jelentette be az Office 2016 bemutató kiadását, hogy az érdeklődők kipróbálhassák, nagyjából mire lehet majd számítani a következő generációs Office szoftvercsomag esetében. A rajttal egy időben a Microsoft illetékesei megígérték, rövidesen új funkcionalitással bővül a bemutató kiadás, ám az akkoriban még nem derült ki, hogy az első komolyabb frissítésre pontosan meddig kell várni. A napokban viszont megérkezett a funkcióbővítő frissítőcsomag, ami több érdekes újítást is felvonultat. Ilyen például a Word dokumentumoknál működő valós idejű jelenlét, ami lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjük, partnereink vagy kollégáink éppen milyen módosításokat végeznek egy adott dokumentumon belül. A funkció később még tovább fejlődik: idővel arra is lesz mód, hogy mások gépelését valós időben is láthassuk. Ezt az újítást elsőként a OneDrive for Business előfizetők kapják meg, de rövidesen mások is kipróbálhatják.
A háttérben települ, de telepítés előtt a korábbi Office-t el kell távolítani.
Szintén érdekes és fontos újítás az egyszerűsített fájlmegosztás lehetősége, amelynek lényege, hogy a különböző dokumentumokat még kényelmesebben, még gyorsabban oszthassuk meg másokkal ellenőrzés, véleményezés vagy szerkesztés céljából. Ez a szolgáltatás a szalagmenü Share menüpontjára kattintva érhető el: a kattintással egy időben a dokumentumot a Word a felhőbe menti és egy lépésben a projektben résztvevő munkatársaink számára is elérhetővé teszi.
A Bingre épülő Insights for Office szolgáltatás szintén elérhetővé vált Word és Outlook alatt, lényege pedig az, hogy dokumentumolvasás közben releváns információkkal gazdagítsa az olvasás élményét. Fontos és hasznos szolgáltatás a továbbfejlesztett Version History is, ami az adott, SharePoint vagy OneDrive for Business szolgáltatáson belül tárolt dokumentum különböző időpontokban mentett változatait tárja elénk.
A fentiek mellett sok egyéb újítás érkezésére is számíthatunk a nem is oly távoli jövőben – a Microsoft ígérete alapján például fejlettebb helyesírás-ellenőrző algoritmus bevezetésére is számítani lehet. Az Office 2016 Public Preview innen tölthető le, ám telepítés előtt a meglévő Office kiadást törölni kell – ha például Office 2013-at használunk. A tesztverzió Windows 7 vagy újabb operációs rendszerre tölthető le, maga a telepítő pedig 32-bites és 64-bites kiadásban is elérhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!