iPon Hírek

Hasznos újítást húzott elő a kalapból az Instagram

Dátum | 2017. 02. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Instagram folyamatosan próbál új alkalmazásokat alkotni, illetve friss lehetőségeket csempészni a meglévő programjaiba. Most egy olyan funkció bevezetéséről számolhatunk be, ami azzal a céllal jött létre, hogy az emberek egyrészt több fotót és rövid mozgóképet töltsenek fel, másrészt rendezettebbek legyenek a megosztott tartalmak. A közösségi oldalon ettől kezdve az embereknek lehetősége lesz egyszerre több felvételt megosztani az ismerőseikkel és a nagyvilággal, és ami igazán érdekessé teszi ezt az opciót az az, hogy a közzétett tartalmak egyetlen csokorba lesznek összefogva. Az Instagram új lehetősége úgy lett kialakítva, hogy akár tíz különböző fotó vagy videó összefonható legyen egyfajta mini albumba. A vállalat szakemberei úgy tervezték meg a funkciót, hogy intuitív legyen, ne kelljen hozzá mellékelni használati utasítást, hiszen annak garantáltan az lenne a vége, hogy senki nem használná ki. Szóval a többszörös tartalommegosztás nagyon kézre fog állni, egyszerű lesz használni az első pillanattól kezdve.
A feltöltéskor a felhasználóknak csak ki kell választani a galériájukból, hogy mely képeket akarják egy csoportba összevonva megosztani. Ezt követően az Instagram felületén természetesen lehet az összes felvételre szűrőket alkalmazni ízlés szerint, illetve a fotók vagy mozgóképek sorrendjét hosszú lenyomással és húzással pillanatok alatt át lehet rendezni. Az egyetlen probléma itt, hogy mindegyik feltölteni kívánt tartalomra ugyanazt a filtert fogja ráilleszteni az applikáció. Ezt azért csinálta így az Instagram, hogy az összetartozó képek egyforma hangulatot idézzenek, de meglehet, hogy sokan inkább eltérő szűrőkkel szeretnék megosztani az egyes fotóikat. Idővel talán ilyen opciót is kapunk, addig viszont egyesével meg kell szerkeszteni minden képet a feltöltés előtt, ha erre vágyik a felhasználó.
A grafikus felületen az emberek a videókhoz hasonlóan egy kis ikon révén láthatják majd, hogy az adott kép lényegében egy mini album, és több fotó vagy videó van benne, ezért érdemes megnyitni és átlapozni. A felvételek közötti navigálás jobbra-balra pöccintéssel megy majd, és egyesével kell végiglapozni a tartalmakat. Ezzel a lehetőséggel az emberek valószínűleg tényleg több anyagot töltenek majd fel az Instagramra, ráadásul valóban hozzájárulhat ahhoz is az újítás, hogy rendezettebbek legyenek a megosztott dolgok. Ugyanakkor nem mindenkinek lesz ez annyira vonzó opció. A „like-vadász” felhasználók valószínűleg a jövőben is inkább egyesével osztják majd meg a kirándulásos, bulizós és egyéb fényképeiket, hiszen úgy nagyobb eséllyel gyűjtenek be több szívecskét. A kedvelések nem az albumokra mennek majd, hanem egyesével a képekre, szóval egy-egy tetszetősebb fotót magában is lehet szívvel jutalmazni.
Az új funkció nem várat magára, az alkalmazás legfrissebb verziója már tartalmazza ezt a funkciót. A felhasználóknak elvileg csak frissíteni kell a programot, és máris csokorba szedve oszthatják meg az összekapcsolódó fényképeiket, rövid videofelvételeiket. Már amennyiben Android vagy iOS operációs rendszerű készülékkel rendelkeznek, ugyanis egyelőre csak ezeken a felületeken van erre mód. Instagram: Android | iOS
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. rottenbull
2017.02.24. 12:52
Addig, amig nem tesznek semmit, hogy 10 kovetobol 9 ne legyen spammer, prosti, politikai aktivista, stb, addig semmit sem csinalnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!