iPon Hírek

Hatalmas befektetésre készül a Foxconn

Dátum | 2017. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tajvani szélhelyű Foxconn elég komoly befektetés előkészítésén dolgozik, amelynek eredményeként az Amerikai Egyesült Államok területén is nyitna egy gyárat. A vezetés egyelőre még keresi, hogy melyik állam lehet a legjobb választás egy összesen 10 milliárd dolláros befektetéshez, amelynek része egy 7 milliárd dollárból felépülő kijelző gyártó üzem is. A Foxconn lehetséges célpontjai között Ohio, Pennsylvania, Michigan, Illinois, Indiana és Texas állam egyaránt szerepel. A végső döntés az ígéret szerint még július folyamán publikussá válhat, azt azonban még nem lehet tudni, hogy az építkezés mikor kezdődhet és mikor fejeződhet be, hiszen ezzel a kérdéssel egyelőre nem foglalkoznak. A cél egyelőre csak az optimális terület megtalálása.
A Foxconn elnök-vezérigazgatója, Terry Gou
Egy ekkora léptékű befektetés a felsoroltak közül bármelyik államnak jól jöhetne, hiszen ahol egy óriási gyárt megjelenik, ott hamarosan kiszolgáló létesítmények is épülnek, új szolgáltatások jönnek létre és az adott terület komoly tempójú fejlődésnek indul. Ezzel együtt persze új munkahelyek is létrejönnek, ami megint csak jó hír lehet gazdasági szempontból, igaz, a Foxconn a gyártási folyamatok nagy részét automatizált formában, gépekkel szeretné megoldani, de kezelőszemélyzetre így is szükség lesz. A vállalat első embere, Terry Gou arról is szót ejtett, hogy a Foxconn licitált a Toshiba éppen értékesítés előtt álló félvezető üzletágára – amit a friss hírek szerint egy japán-amerikai konzorcium vásárolhat fel, amennyiben minden jogi akadályt sikerült elhárítani. Érdekes fordulat lenne, ha az említett konzorcium helyett végül mégis a Foxconn vásárolhatná fel a Toshiba félvezető üzletágát, ám erre jelenleg elég kicsi az esély.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Leeroy
2017.06.24. 12:39
A tippem: Texas, és jöhetnek a mexikói vendégjátékosok csőstől. Őket meg tudnák fizetni mint munkaerőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. katt777
2017.06.25. 10:50
Aztán majd minden kis tornádóra hivatkozva lehet árat emelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. punchman Leero...
2017.06.25. 17:34
Amennyiben van elég megfelelően képzett közöttük, és rendelkeznek zöld kártyával. Egy automatizált gyárba nem kimondottan gépijobbágyokat keresnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!