iPon Hírek

Hatalmas CPU hűtők a Cooler Mastertől

Dátum | 2008. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A CES alkalmával számos gyártó mutatja be újdonságait: a Cooler Master többek között három darab különleges processzorhűtővel van jelen a rendezvényen, amelyek minden tálzás nélkül mondhatóak hatalmasnak.

Cooler Master V12
Cooler Master V12
Az újdonságok sorát a V12-es kódnévre keresztelt, tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkező modell nyitja. A termék 8 darab heat-pipe csővel van ellátva, ezek a csövek a processzorra illeszkedő foglalatban végződnek, az egyes heat-pipe egységek sűrű alumínium bordák segítségével vezetik el a hőt. A bordák közötti levegő keringetéséről két, igencsak nagyméretű ventillátor gondoskodik: a hűtő 120 mm-es ventilátorokkal büszkélkedik.

Cooler Master V10
Cooler Master V10
A második újdonság a V10-es hűtő, amely már kissé komplexebb, mint a V12-es társa. A hűtő első ránézésre igencsak furcsa, ennek oka az, hogy nem kizárólag a processzort, hanem a memória modulokat is hűti valamennyire. Az egyik 120 mm-es ventilátor függőlegesen, míg a másik vízszintesen helyezkedik el, utóbbi egység a memória modulok fölé nyúlik, így a hűvösebb oldalon lévő bordák között fújja a levegőt a memória modulokra.

Cooler Master V8
Cooler Master V8
A család utolsó tagja V8-as típusjelzéssel érkezik, ez a modell teljes mértékben különbözik az előbbiektől: a V8-as csak egy darab 120mm-es ventilátort tartalmaz, az egység a hűtő közepén helyezkedik el.
A termékek árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások