iPon Hírek

Hatalmas elbocsátási hullám a Sony-nál?

Dátum | 2012. 04. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Nikkei munkatársai meglehetősen érdekes információkhoz jutottak, amelyek arról szólnak, hogy a Sony vezetése az idei év végéig komoly elbocsátási hullámra és a cég átstrukturálására készül.

A Reuters beszámolója szerint – ami a Nikkei-re hivatkozik, mint forrásra – a Sony háza táján már megkezdődtek a munkálatok, amelyek keretén belül a hatalmas veszteségekkel küszködő cég az elkövetkező hónapok folyamán átrendeződik. Az átstrukturálás következményeként az idei év végéig nagyjából 10000 alkalmazottól válik majd meg a vállalat, ami a Sony globális munkaerejének 6%-át jelenti – ez pedig jelentős leépítésnek minősül. A probléma súlyosságát jól jellemzi, hogy a vezetés kilátásba helyezte a hét vezető igazgató bónuszainak visszakérését is. A hírek szerint a májusban esedékes éves beszámoló alkalmával a vállalat vesztesége már 2,9 milliárd amerikai dollárra fog rúgni, így az átstrukturálással kapcsolatos lépések elkerülhetetleneknek látszanak.

A Sony egyik munkatársa időközben a The Verge munkatársainak kérdésére mindössze annyit reagált, hogy a fentiek egyelőre csak egy Nikkei által publikált sztorinak minősülnek, nem egy, a Sony által kiadott hivatalos közleménynek. Az illetékes még annyit hozzátett, hogy a Sony jelenleg nem kívánja kommentálni az értesüléseket.

Így vagy úgy, legkésőbb a májusi éves jelentés ismertetésekor kiderülhet, mik a vállalat tervei az idei év végéig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. DogTheDog
2012.04.11. 11:51
Nem jo hir,nagyon nem az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2012.04.11. 13:11
Itt is szivárog a belső információ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2012.04.11. 13:36
Azokkal a temészeti csapásokkal, amik ott történtek, a mienknek már nyoma se lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2012.04.12. 05:41
Nem természeti csapás ez, hanem úgy elhúzott mellette a konkurencia hogy azt már nem lesz egyszerű behozni. Nem tudnak újdonságot bemutatni, de ha bemutatnak az nagyon drága, meg külsőre sem az igazi. Mostmár tényleg csak a PlayStation viszi a vállán a céget. 2007 óta semmi nagyobb volumenű újdonságot nem hallottam felőlük. Reklámban sem látni ígyhát az emberek elfelejtették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm pdx06
2012.04.12. 07:06
Nem erre gondoltam okozóként, én Mikrobinak választam.
A többi az igaz. Pedig nagyon sok cuccom van tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2012.04.12. 15:23
Egy helyben toporog a cég és ennyi. Megnézzük a konkurenciát, szinte minden nap látunk valami újdonságot ezen az oldalon is. Akár telefon, akár monitor, akár TV tekintetében. Sonyról semmit nem találok évek óta. Kivéve egykét Oled tévét ami viszont átmérőben kicsi de vastagságban és árban képcsöves időszakot idézi. Lehet hogy csak nekem nincs igazam de tényleg semmit nem hallani róluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2012.04.12. 16:32
Azért a VAIO is egy igazi fogalom, csak persze a prémium only kategóriában csak úgy lehet jól élni, mint az apple, hogy csak egy két terméket árulnak és fejlesztenek, és presztízst csinálnak belőle. Relatív széles csak prémium kínálattal nem lehet talpon maradni, mert jön a sok "szakember" és megmondja, hogy a VAIO túlárazott szar, mert az acer 20ezerrel olcsóbban tudja névlegesen ugyanazt vagy éppen 300 mhzvel gyorsabb a processzora. Utána persze megy a sírás az eltört zsanér miatt, de a helyzet, hogy manapság a hülyéknek kell gyártani. Vagy olcsó szart, hogy rá lehessen biggyeszteni a nagy számokat (pl: acer, fujitshu-siemens stb...), vagy ha prémiumot akarsz, akkor csinálsz egy darabot és bemeséled az embereknek, hogy csak azon lehet facebookozni és mindenre az a jó választás (pl: apple).

sajnos a tömeges minőség nem működik a mai világban.

Azért az egyetem után biztosan beújítok egy jó VAIO-t, mai napig hiányzik, sajnos a suli miatt kénytelen voltam megválni tőle. agyba főbe verte a bátyám elitbookját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!