iPon Hírek

Hatalmas élő várossal jöhet a Cyberpunk 2077

Dátum | 2016. 09. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Azt tudjuk, hogy a Cyberpunk 2077-en már most több ember dolgozik, mint a The Witcher 3-on valaha. Azt is tudjuk, hogy a CD Projekt Red alaposan felturbózza a saját fejlesztésű motorját, hogy még nagyobb és részletesebb nyitott világot tudjon megjeleníteni - pedig már a The Witcher 3 is magasra tette a lécet ebből a szempontból. Most a cég benyújtott néhány pályázatot a lengyel GameINN programba. Ezt a programot a lengyel kormány indította, és a lényege, hogy a stúdiók különböző technológiai fejlesztésekkel pályázhatnak, melyekre adott esetben anyagi támogatást kaphatnak. A CD Projekt Red által benyújtott technológiák között olyan nevű dolgokat találunk "City Creation", "Animation Excellence", "Cinematic Feel", és "Seamless Multiplayer". Ezek közül a legérdekesebb a City Creation, ami a leírás szerint egy komplex technológiát jelent hatalmas élő városok kialakítására, mely a saját szabályai alapján automatán, a mesterséges intelligencia által vezérelve működik. A Seamless Multiplayer a leírás szerint szintén egy "komplex technológia", ami lehetőséget ad egyedi többjátékos játékmechanizmusok kialakítására, ellenfelek keresésére, a játékmódok kezelésére. A hangsúly itt nyilván a "seamless" szócskán van, vagyis nem különálló multiplayerről beszélünk, hanem egy olyan rendszerről, ahol mindenféle átmenet nélkül kapcsolódhatunk be a másik játékos világába. Azt persze hivatalosan még nem tudjuk, hogy mindezt a Cyberpunk 2077-hez használja-e fel a CD Projekt Red, azonban logikusnak tűnik. A stúdió annyit erősített meg, hogy tényleg benyújtották ezeket a pályázatokat, arról azonban nem beszéltek, hogy ezeket miként és hol fogják felhasználni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. No.1.
2016.09.29. 13:20
Nem is tudom hány éve várok erre.
2013ban már vártam, de azóta sem lett belőle semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Freelancer
2016.09.29. 13:28
Az asztali szerepjátékot nem ismerők kedvéért: a program alapjául szolgáló CP 2020 alapértelmezett helyszíne Night City Ez egy ötmilliós város lényegében, tele a hatalomért marakodó cégekkel, meg kismillió, elmebetegebbnél elmebetegebb bandával. A csak Night City-nek keresztelt kiegészítő szabálykönyv elképesztően részletesen, gyakorlatilag háztömbökre lebontva megadja, hogy mi hol van a városban. Ennek tükrében annyira nem meglepő, hogy megpróbálják lemodellezni a várost, hiszen az asztali játék egyik legfőbb vonzereje is a helyszín, illetve az, hogy Night City-ben gyakorlatilag mindent meg lehet tenni.

Ami jobban érdekelne, hogy vajon a nyolcvanas években megálmodott megoldások mennyire lesznek jelen a játékban, tehát vajon bunkofonokkal rohangál-e majd mindenki, szórakozásképpen VHS-filmeket néz, és hasonlók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ashface No.1.
2016.09.29. 13:37
Még mikor bejelentették, mondták, hogy addig csak egy minimális számú ember foglalkozik vele míg mindent meg nem csináltak a Witcher 3-hoz amit akartak. Most hogy tavaly azzal is kész lettek, átcsoportosítottak erre. Igazából mostantól pörög az óra. De mivel nincs kiadó által meghatározott időpont hogy mikor kell kiadni, kész lesz amikor kész lesznek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LGx
2016.09.29. 13:50
ne kapkodják el, csak ennyit kérek. Witcherekben nem csalódtam, Witcher 3 egyenesen lenyűgöző.
csak azt mondják meg, hol lehet befizetni a $-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. noPublicFG Freel...
2016.09.29. 13:56
Remélem modernizálják azokat a '80-s éveket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Freelancer noPub...
2016.09.29. 13:59
Én nem, pont az benne az egyik legjobb hangulati elem. Akkor nyilván modernnek tűntek az ötletek, de mára kissé retrofuturista lett a játék. Pár háziszabállyal és ésszerűsítéssel a világ legjobb játéka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. wishformor... No.1.
2016.09.29. 14:41
es mit vartal rajta? mert egy elore renderelt cgi masfel perces videot lehett tudni rola ami azon kivul hogy cool volt semmit nem mondott el a jatekrol... egyatalan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sensorprim...
2016.09.29. 15:11
Freelancer akkor te értékelni fogod ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=bS5P_LAqiVg
vagy hoff mesterrel az intro:
https://www.youtube.com/watch?v=ZTidn2dBYbY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Freel...
2016.09.29. 16:58
Ami neked retrofuturizmus, az másnak anakronizmus. Én tuti húznám a szám szélét, ha egy kiborgot, aki jelenkori technológiával nem is létezhetne bunkofonnal látnék telefonálni, vagy VHS kazettán filmezni, pedig a mai napig több kazettám van, mint optikai lemezem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.09.29. 17:52
Épp ez az... A kíváncsiság öl meg lassan, mit hoznak ki belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. aryanis83
2016.09.29. 18:26
Nincs itt semmi baj, 2077-re kész is lesz. a Lengyel kormány támogatásával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2016.09.29. 20:29
Én úgy tudom hogy a jelenkort fogják cépésíteni és ezt adják ki 2077 címmel. Amit a 2020-ra vártak nem jött be, és módosítgatják a dolgokat kitolva az időt. Marad a hangulat, csak nem a cellphone lesz a menő cucc hanem a gégemikrofon, az összehajtható nagyképernyős tablet, cd helyett holodisc, talán jobban kihasználhatóak lesznek a génkutatási dolgok, és a kibertér is másképp fog festeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg Szefm...
2016.09.30. 09:45
A kiberpunk cuccokban mai szemmel pont a vezeték nélküli technológiák hiánya a vicces. Azt sajnos nem tudták megjósolni.
Egyébként sok minden más bejött. Ma kis túlzással a kiberpunk jelenben élünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester mager...
2016.09.30. 15:28
Igen, a repkedő civil járművek, a cyberfashionök és cyberwareek kivételével -sajnos- egészen pontosan találták el a dolgot, és társadalmat.
Amúgy pont emiatt lesz vicces hogy ha esetleg csak a kihajtható kijelzőket meg egyéb optikai adattárolókat fogják nyomatni, mert sanszos hogy 77-re a legtöbb csak valami múzeumban lesz megtalálható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!