iPon Hírek

Hatalmas HD-DVD árcsökkentés

Dátum | 2008. 01. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A közelmúlt eseményeinek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy a Toshiba talán a legősibb piaci trükkhöz folyamodott a megváltozott helyzet újbóli kiegyensúlyozására és a HD DVD életben tartására - az árcsökkentéshez.

A HD DVD-t ugyan továbbra is támogatja még néhány jelentősebb hatalmasság (mint például a Microsoft, a Toshiba, és lehetséges, hogy a Paramount is), de a múlt hét óta egyre inkább teret nyertek a HD DVD teljes bukását jósoló fejtegetések.

Friss hírek szerint ráadásul a HBO Home Video, a New Line Home Entertainment és a BBC is a Blu-ray táborához kíván csatlakozni. Ennek a pontos kihatásait most ugyan még nem lehet megbecsülni, de amint az várható is volt, a Toshiba mindenképp megtette, amit tehetett, hogy megmentse pártfogolt formátumát: lejjebb vitte a HD DVD lejátszóik árait, mint valaha, már majdnem elérve az ünnepek alatti különleges ajánlat ($100 alatt) árszintjét.

A cég harmadik generációs 720/1080i HD-A3 lejátszója most már mindössze $139.98 ellenében kapható, és ebben már benne vannak a szállítási költségek is - a Toshiba HD-A30 1080p HD DVD lejátszó pedig $179.98-t kóstál. Természetesen mindkét ajánlathoz kaphatunk akár 5 ajándék ingyen HD DVD videót is - de legalábbis a 300-at és a The Bourne Identity-t mindenképp.

Kétségkívül ez lehet az egyik legjobb alkalom arra, hogy HD DVD-lejátszót vegyen az ember, ha hisz a formátumában. Igaz ugyan, hogy a formátum jövője szabványként legalábbis meglehetősen kétségessé vált, de mindenesetre jó tudni, hogy a támogató cégek minden tőlük telhetőt megtesznek a formátum életben tartása érdekében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!