iPon Hírek

Hatalmas kijelzőt kapott a ZTE Grand Memo II LTE

Dátum | 2014. 02. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE egy óriási okostelefont állított a kamerák kereszttüzébe az MWC-n. A Grand Memo utódjáról van szó, amit éppen egy éve ugyanitt, Barcelonában mutattak be.
A Grand Memo II LTE névre keresztelt készülék egyik legfontosabb tulajdonságát a neve azonnal el is árulja. A 4G LTE támogatásnak komoly szerepe lesz már az idei évben, hiszen a közép- és felső-középkategóriás okostelefonok nagy részében már fel fog bukkanni ez a képesség. A ZTE mérnökei a Qualcomm egyik lapkáját hívták segítségül. Egy Snapdragon 400-as chip került az új Memoba, ami négy darab Cortex-A7 maggal szolgál majd. Nem spóroltak a rendszermemóriával, 2GB-ot kapott a gép, így akkor sem fog zavarba jönni, ha folyamatosan ugrál a tulajdonosa a különböző, futó alkalmazások között. A tárhelye bővíthető lesz microSD kártya segítségével, alapból pedig 16 GB-nyi hellyel szolgál. A kapcsolati képességeit illetően a 4G mellett található még benne kétsávos, 802.11 b/g/n/ac WLAN Wi-Fi Direct és DLNA támogatással, valamint Bluetooth 4.0 LE modul, IrDA-port és persze A-GPS vevő, ami szót ért a GLONASS műholdakkal is.
Az eszközt rettentő odafigyeléssel dolgozták ki a dizájnerek, ennek megfelelően nagyon szépre sikeredett a megjelenése. A Grand Memo II LTE eleje és hátulja teljesen egyenes, de a szélén az éleket finoman lekerekítették. A térfogata 161,5 x 83 x 7,2 milliméteres lesz, tehát egészen vékony is amellett, hogy kellemes látványt nyújt. Az előlap védelméről megfelelően gondoskodtak a tervezés során, ugyanis Gorilla Glass 3 üvegbe lesz burkolózva, így valószínűleg kevesebb eséllyel fog megsérülni az egyébként hatalmas, 6 hüvelykes megjelenítő. A panel 720p-s felbontást kapott és IPS technológiát alkalmaz, így a betekintési szögei is szélesek lesznek. A videóhívások során az előlapra került 5 megapixeles kamera bizonyíthatja majd a rátermettségét, ha pedig fényképezni szeretne a jövendőbeli tulajdonosa, akkor a 13 MPixeles (F/2.2) főkamerán a sor. Videózni minden irányba Full HD felbontással tud 30 képkockás sebesség mellett, a hátlapon pedig egy LED villanó is található, amelynek akkor lesz jó haszna, ha a természetes fény már kevésnek bizonyul a fotózás vagy filmezés során.
A ZTE újdonságán az Android 4.4.2 operációs rendszer lesz már jelen, a mérnökök pedig néhány különlegességgel is ellátták a KitKat rendszert, így például a gyári felhasználói felület helyét már a MiFavor UI 2.3-as variánsa fogja betölteni. Az energiaellátás felelőse egy 3200 mAh-s kapacitású egység lesz, amit sajnos beépítettek, így csakis szakszervizben lehet majd cserélni, ha valami probléma akadna vele. A készülék üzemideje meglehetősen jónak ígérkezik, és ezt kihangsúlyozni a gyártó sem volt rest. Állítólag 16 órán át, megszakítások nélkül lehet rajta HD videókat nézni, mindezt egyetlen feltöltést követően. Az okostelefon fekete és fehér színben lesz elérhető a jelek szerint. A ZTE Grand Memo II LTE először a hazájában, Kínában fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Ennek áprilisban jöhet el az ideje, majd ezt folyamatosan fog átterjedni Európába, Ázsiai más régióiba és Észak-Amerikába is. Az áráról egyelőre nem esett szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Simba
2014.02.26. 13:14
A forma nem rossz, de nagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.02.26. 17:13
Annó a Blade is nagyon bejött nekem, azóta is meg van!
Ezt is bevállalnám!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.02.27. 19:01
A telefon ne legyen már tablet. Lassan aktatáskában kell hordani őket mint a laptopokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!