iPon Hírek

Hatalmas támogatást kapott a Hydra fejlesztője

Dátum | 2010. 03. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A LucidLogix, aki az egyre ismertebbnek mondható Hydra chip mögött áll, most új befektetőkre lelt. Az izraeli székhellyel rendelkező gyárnélküli vállalat a friss eseménynek köszönhetően extra támogatáshoz jutott, amelyet a közlemény szerint a Hydra chip által képviselt technológiával kapcsolatos kutatásokra és fejlesztésekre, valamint az új eljárás népszerűsítésére fordít majd a vállalat.


A támogatók, illetve befektetők között a Rho Ventures, a Giza Venture Capital és a Genesis Partners van jelen, akik együttesen 8 millió dollárral támogatják a céget annak érdekében, hogy a második generációs, Hydra 200-as névre keresztelt SoC chip a lehető leghatékonyabb lehessen, illetve a lehető legnagyobb körben tudjon elterjedni a piacon, amihez hatékony szoftveres támogatás, sok-sok fejlesztés és rengeteg reklám szükséges, ami mind-mind komoly pénzekbe kerül. A Hydra 200-as SoC egyébként azért hasznos megoldás, mert segítségével az SLI és Crossfire technológiák konkureniát kaphatnak, méghozzá olyat, amely lehetővé teszi, hogy egy adott gyártó kínálatából bármlyen kártyákat működtethessünk többkártyás rendszerben (N és A mód), sőt, akár a két nagy gyártó videokártyáit is kombinálhatjuk, így hibrid multi GPU rendszert hozhatunk létre (X mód). A Hydra 200-as SoC egységgel felvértezett MSI Big Bang Fuzion alaplap nem is olyan régen járt nálunk, ám az akkori tesztek alapján bizony nagyon úgy tűnt, hogy a technológia gyerekcipőben jár, azaz bőven szükség van még fejlesztésekre annak érdekében, hogy zökkenőmentesen használhassuk a különleges megoldást.


A friss támogatásnak köszönhetően a zömében szoftveres problémákra így már megoldást találhatnak a készítők, ugyanis a kutatás-fejlesztés új lendülettel folytatódhat. A LucidLogix első embere szerint a támogatásnak köszönhetően az eladási mutatók növekedésére és a cég dinamikusabb terjeszkedésére lehet számítani. Reméljük, hogy az összeg elég lesz a technológia tökéletesítésére és legközelebb, ha ismét kezünkbe kerül egy Hydra 200-assal ellátott alaplap, akkor már sokkal jobb szoftveres támogatásról számolhatunk be.

Hogy miként épül fel és pontosan mire is jó a Hydra 200? Ezekre a kérdésekre korábbi cikkünkben találhatják meg a válaszokat az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. irdatlanno...
2010.03.18. 18:49
Én is támogatnám öket csak adják meg a bankszámlájukat had ugorjon egymásnak a két nagy rivális gpu gyártó))))))))))))))))))))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ace0098
2010.03.18. 19:14
Értem, hogy csak vicceltél, de miért esnének egymásnak?

A Hydra független a két kártyagyártótól, épp ez a lényeg. Akkor már inkább együttes erővel támadnák meg a Hydrát, hisz mindkettejüknek konkurencia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. morgyi
2010.03.18. 19:29
Amíg Nvidia le tudja fizetni a játékkészíttőket bukott ügy a dolog... Biztos hogy valahogyan lassítani fogják a Hydra rendszerrel futó gépet játék alatt, főleg h a szoftveren áll vagy bukik az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2010.03.18. 19:44
nVidiánál verebek dolgoznak, és a vezetőség is az, erre rájöhetnétek már. nVidia fanok, ki kéne nyitnotok a szemeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ace0098
2010.03.18. 19:54
morgyi: szerintem, ha ennyire akarnák, akkor csak szoftveresen (driver), vagy akár hardveresen is megoldhatnák, hogy ne működjön együtt

axe: Neked kéne elfelejtened úgy gondolni a hardvergyártókra, mint valami focicsapatokra, hogy kiválasztod a kedvenced és drukkolsz neki a másikat meg szidod.
Én személy szerint egyiknek sem vagyok a fanja. Sem Intel, sem AMD, sem nVidia (processzor és videokártya). Amelyik jobb nekem (ár/teljesítmény, vagy egyéb szempontok) azt megveszem és pont.
Nem fogok fansite-okat látogatni, nem rakom be avatarnak a videokártyám mindenféle fórumon, nem fogok userbarokat rakni hogy INTEL FAN, csak használom és kész.

Pár éve még körözte az nVidia az (akkor még) ATI-t ár/teljesítményben, most fordított a helyzet, hát istenem, ez van. Minden szezonban felülemelkedik az egyik. Majd lesz ez még máshogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.03.18. 20:31
Pont arról beszélek hogy nem kell ATi vagy nVidia fannak lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Castiel
2010.03.19. 08:43
engem már nem érint a dolog, én Intel HD Graphics fan vagyok

szebben játsza a full HD-t mint bármelyik vga-m eddig, ehhez szólj hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2010.03.21. 23:38
Egyenlőre még nem szúrja a szemét egyik videókártya gyártónak sem, mert ahhoz túl drága hogy bárkinek megérje jelen pillanatban. Egy sli vagy egy crossfire rendszer kiépítése még mindig olcsóbb. Ha majd ez változik, akkor biztosan beavatkoznak. Ugyanez megtörtént az ati videókártya mellett használt nvidia physx gyorsító eseténél is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!