iPon Hírek

Hatalmasat fejlődik a Windows Paint

Dátum | 2016. 10. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft Paint alkalmazása régóta része a Windows operációs rendszerek kelléktárának, és régóta megrekedt egy bizonyos szinten, amelyről még a Windows 8 megjelenésekor érkező frissítés sem igazán tudta elmozdítani. A legfrissebb értesülések szerint a helyzet hamarosan hatalmas mértékben javulhat, ugyanis a Microsoft szoftverfejlesztői egy alaposan továbbfejlesztett Paint alkalmazást készítettek, ami rövidesen hivatalosan is bemutatkozhat – egyelőre csak némi szivárogtatásból sejthető, mire lesz képes az új szoftver. Az új Paint alapjai újak lesznek, így a szoftver csatlakozhat az univerzális Windows alkalmazások táborához, de funkcionalitása is jelentősen kibővül: lehet majd benne rajzolni érintőkijelzőn keresztül, érintőceruzával, de különböző objektumok létrehozására is lesz mód, sőt, még háromdimenziós rajzolásra és festésre is lehetőséget ad az alkalmazás. Az új app legérdekesebb képességeiről az alábbi videó ad ízelítőt.
Az alfa kiadásban szerzett tapasztalatok alapján remekül használható a szoftver, de a professzionális szintű programokat nem veszélyezteti majd, ugyanis számos fejlett képszerkesztő funkció hiányzik belőle – nem képes például rétegeket kezelni. Persze a célközönséget nézve ez abszolút nem baj, plusz a Paint eddig sem akart professzionális alkalmazásként helytállni, de egyszerű rajzolóalkalmazásként, illetve képszerkesztő szoftverként a friss kiadás is használható lesz.
Sokkal érdekesebb a fenti videón látható háromdimenziós rajzolási lehetőség, amely miatt kétségtelenül új szintre emelkedik a Paint: sokkal-sokkal több dologra lehet majd bevetni, mint eddig. A háromdimenziós mód jóvoltából egy egyszerűen létrehozott kétdimenziós alakzat könnyedén háromdimenzióssá tehető, ráadásul el is helyezhető a térben, sok másik 2D/3D alakzattal, vagy éppen háttérrel együtt. A kész művet akár az online közösséggel is meg lehet majd osztani. A Microsoft október 26-án egy nagyszabású rendezvény keretén belül rántja le a leplet legújabb Surface sorozatú termékeiről, várhatóan az új Paint alkalmazás is ekkor debütálhat, méghozzá számos új, érintő támogatással ellátott kiegészítő társaságában, amelyek megkönnyíthetik a tartalomkészítők munkáját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. KatonaKM
2016.10.11. 20:41
lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rfj1989
2016.10.11. 21:34
cool
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2016.10.11. 22:00
A Windows nagyon jól halad a bloatware felé, már szinte partra vetett felpuffadt döglött bálna. Szerencsére nemsokára lehet beleőle minden ilyen vacakot törölni permanens módon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. degradator
2016.10.12. 07:46
Személy szerint örülök neki. Használok Photoshop-ot, de a primitív műveleteket sokkal gyorsabb a Paintel végezni. Már azon egyszerű oknál fogva is, hogy gyorsabban elindul. Mikor egy képpel Max 10 másodpercet akarok foglalkozni, ez elég nagy előny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Flegeton
2016.10.12. 07:48
Eddig nem lehetett rajzolni érintőkijelzőn keresztül? Már a 90 években lehetett! Nem nyomásérzékenységről van szó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. patrik2991
2016.10.12. 08:09
Én azt bírom a paintben, hogy már kb 10 éve benne van az a bug, hogy ha van egy akkora képem aminél már görgetni kell, ha le akarok vágni az aljából, akkor nem annyit vág le, amennyivel feljebb húzom az alját, hanem még megküldi a görgetés mértékétől függően. Zseniális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. btomi1980
2016.10.12. 08:56
Még mindig csak bpm-be lehet menteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim btomi...
2016.10.12. 09:10
Elég régóta lehet PNG-be is. Jpeg-be is, de attól rettentően zajos lesz a kép, szóval nem ajánlott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. halaszlo
2016.10.12. 14:15
Hát nagyon ráfér már, mert lassan minden elhúzott mellette... Személy szerint a .Net Paint-el és az Office Picture Managerrel pótoltam a hiányosságait. A Paintben és a felsorolt cuccokban pont az a jó, hogy nem olyan robosztus, mint mondjuk a PhotoShop. Kis dolgokra ideális. Ha ezt megtartják, akkor jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!