iPon Hírek

Hatalmasat nőtt az Apple árbevétele és profitja

Dátum | 2015. 07. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple közzétette legfrissebb pénzügyi jelentését, amely arról ad képet, milyen eredményekkel zárult a vállalat naptár szerinti második pénzügyi negyedéve – ami céges szinten harmadik negyedévnek számít, ahogy az a lenti dokumentumból is látszik. Az eredmények túlzás nélkül félelmetesen komolyak, ugyanis hatalmas mértékben nőtt mind a teljes árbevétel, mind pedig a profit, viszont néhány dolog azért árnyalja is a képet.
A legutóbbi pénzügyi negyedév alkalmával 49,6 milliárd dolláros teljes árbevétel folyt be az Apple kasszájába, ami az elmúlt év azonos időszakához képest 33%-os növekedést jelent. Ehhez a hatalmas összeghez 10,7 milliárd dolláros profit társult – utóbbi 39%-kal nőtt ugyanebben az időszakban.
A kiemelkedően komoly siker az Apple szerint annak köszönhető, hogy mind az iPhone, mind pedig a Mac eladások szárnyaltak: előbbiekből 47,5 millió darabot, utóbbiakból pedig 4,8 millió darabot sikerült értékesíteni – egy évvel ezelőtt ezek a mutatók sorrendben 35,2 millión és 4,5 millión álltak. Az iPhone eladási mutató éves szinten 35%-kal nőtt, ami nagyon impresszíven hangzik – és egyben veszélyt is jelent, ha egyetlen termékkategória ekkora húzóerőt képvisel.
Az iPad eladási mutatók már nem alakultak valami jól, ugyanis a tavalyi 13,3 millió darabos értékesítéshez képest idén már csak 10,9 millió iPad talált gazdára az év második negyedévében – ez 22%-os mérséklődést jelent. Az Apple Watch számairól egyelőre nem rántotta le a leplet a cég, de annyi azért kiderült, hogy a megjelenést követő első kilenc hét leforgása alatt több Apple Watch talált gazdára, mint amennyit hasonló körülmények között iPadból anno sikerült eladni. Az Apple pénzügyi szakemberei most úgy látják, hogy a harmadik pénzügyi negyedév folyamán 49 és 51 milliárd dollár közötti teljes árbevételre lehet majd számítani, amihez 5,85 és 5,95 milliárd dollár közötti működéssel kapcsolatos kiadások társulnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

57. istvankiss...
2015.07.22. 18:15
Az üzletkötö stratégia jut az eszembe: Ha sikeres akarsz lenni, annak is kell látszani! Vannak cégek, ahol csak a veszteségről szólnak a hírek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. atti2010
2015.07.22. 18:28
Többet kellene kérjen az AMD a VGA -kért tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. VikMorroHu...
2015.07.22. 18:34
Érdekes ugyanakkor, hogy jelentősen esett az Apple részvények értéke a tőzsdén. Valami olyat olvastam, hogy az elmúlt napokban mindenki túl sokat várt a technológiai szektortól, és most kezdenek óvatosak lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Phantomstr... atti2...
2015.07.22. 18:55
Akkor lehet, hogy vennének mást. Az AMD balszerencséjére van alternatíva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. atti2010 Phant...
2015.07.22. 19:00
Nem vennének megmondták, a CUDA miatt, viszont lehet hogy nem fizetnek keveset így sem, amúgy meg az AMD is egy jó reklám hiszen Amerikában majdnem mindenki MAC használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. denielstei...
2015.07.22. 19:16
Egyáltalán nem vita-szítás a célom, csak egyszerűen undorodom az Apple vállalattól és amit képvisel. A szolgáltatásaik többnyire silányak az iPhone egy évről-évre szinte változatlan státusz-szimbólum, a termékeik röhejesen túlárazottak (tekintetem rád szegeződik iMac). De amit a legrosszabbnak tartok, hogy sikerült elhitetni rengeteg emberrel, hogy ez egy innvováló mamutcég ami 'értünk van'. Sikerült addig fenntartani ezt a maszkot amíg hála a sok kicsi bárány pénzének fel is nőtt a maszkhoz (Anita Sarkeesian is így lett média-celeb) és tud ilyen grafikonokat produkálni. Viszot a legérthetetlenebb számomra, hogy igazából nyíltan gennyek a felhasználókhoz és ezt mind lenyelik mert az "eppül az jó" meg mert "nekik lekerekítettek a sarkaik és az szép" (valós indoklások általam megkérdezett apple felhasználóktól...).

Ha valakinek ez túl bonyolult az pedig nézze meg a Derült Égből Fasírt 2. főgonoszát Chester V-t. Egy az egyben ugyanez az elgondolás és attitűd. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. atti2010 denie...
2015.07.22. 19:23
Szerintem is státusszimbólum egyes helyeken de úgy látom jól keresnek vele, nekem nem kellene biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. tomchee denie...
2015.07.22. 19:26
Az Apple a hozzá nem értőket és/vagy a lustákat célozza meg. Na most valljuk be, hogy ezekből nem kevés van manapság. Nem nehéz eladni magukat, hogyha még a termékeik jó minőségűek is e mellé.
Most attól tekintsünk el, hogy mennyire innovatívak, vagy hogy mennyire korrektek árban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. SgScorpion tomch...
2015.07.22. 19:34
Termékeik jó minőségűek DDD

Thats what she said.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. ThePoweR
2015.07.22. 20:07
Az a probléma, hogy nincs túl sok más alternatíva.

Ott van az Android ami brutál hardveren is képes laggolni, ráadásul az appok is csak pár készülékre vannak optimalizálva.

Mási ka WP amire meg nincs app. Maga a kinézet(nekem tetszik) és a sebesség jó. Éppen a nagyobb cégek appjai vannak és ennyi. Plusz csak a lumiáklból tudsz válaszni, ami meg sok embernek nem tetszik.

iPhone meg rohadt drága, de leaglább megy rendesen és nem is csúnya. Kb minden nagyobb cég csinál rá appot is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. ChoSimba
2015.07.22. 20:29
Azon kívül, hogy nem vennék semmi almát, nincs bajom velük.
Én úgy tekintek rájuk, mint a mentálisan korlátozottak adóhivatala
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. tomchee ThePo...
2015.07.22. 20:58
Androidból is olyat kell venni amire optimalizálnak. Pl a saját platformja a Nexus.. Ott nagyon jól működik. Vagy ha mást akarsz, akkor igen utána kell járni, melyik droid a jó és melyik a pocsék.

SgScorpion: Ez mind? Jaj de kis ügyes vagy te *buksi simi*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. bmakszim
2015.07.22. 21:00
Nem tartom magam alma fannak, azon kívül, hogy iPhone-om van (4S).
De mostanában szeretnék új laptopot vásárolni és megtetszett a 13-as retina MBP. Én komolyan kerestem rá alternatívát hasonló méretben, legalább ekkora felbontású kijelzővel, de csak jóval drágábban találtam. Hasonló árban csak a jóval gyengébb Core M, illetve Core i3-mal rendelkező gépeket találtam, érintőképernyővel, ami számomra full felesleges és laptop esetében értelmét sem látom.
Szóval elismerem, hogy termékeik nagy része túlárazott, és sokba kerül az alma logó, de sok esetben tényleg képviselnek némi egyediséget a piacon és gyakran nincs rájuk alternatíva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. zolik1
2015.07.22. 22:16
nem csodálom mikor 3-4000 ft-ért adnak egy 100Ft-os gyári töltőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. macman507
2015.07.22. 23:02
Csak, nehogy ott is adómutyi legyen, mint Toshibáéknál.
Bár az Apple tényleg azt ad el 100x-os áron, amit csak akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. pdx06
2015.07.22. 23:03
Nem vágom mitől nőtt meg így az Apple. Még a 90-es évek elején sem tartottam őket nagyra, csak a különc emberek használták a termékeiket, pár éve amióta telefont gyártanak lettek így felkapva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. pdx06
2015.07.22. 23:07
Jó minőségűek, főleg hogyha szétszeded, a fele alkatrészen Samsung felirat díszeleg, de amin apple logó van is a Samsung gyártja le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. zolik1 pdx06
2015.07.22. 23:08
hogy foxconnról ne is beszéljünk...
a minőségről csak annyit, hgy: made in china
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. mythbuster denie...
2015.07.22. 23:31
Ez a hozzászólás kivállóan ábrázolja azt, hogy te max képen láttál apple termékeket, és annak is csak az árcédulája ragadta meg a tekintetedet.

A számok magukért beszélnek, lehet hogy egy fizetésed rámegy de tartós, masszív és minőségi termékek(lásd 0 műanyag). Ezen felül nem melegednek, nem porosodnak, nem kell évente pucolni. Ott van a gesztusvezérelt OSX amit elég félévente újraindítani ha jön az update, szarrá van optimalizálva, siklik mintha szaron csúszna. Nem érzi meg ha 300 tabot felejtesz a böngészőben, soha nem dobál "Memory is too low" ablakokat. Sorolhatnám még, de nem fogom mert aki megrögzött agysorvadásban szenved az ezeket úgy sem fogja megtapasztalni ha ingyen kipróbálható minden Apple termék az iStyleban. Én fejlesztőként dolgozom, és egy áldás MAC -n dolgozni. UI az irodában ahol dolgozom lassan a fél csapat MacBookal jár, nem véletlenül és nem azért mert státusz-szimbólum, hanem azért mert jó és akkor is megy mikor a windóz már rég feladta és megolvadt a műanyaglap alatta. Kb ennyit erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. wishformor... mythb...
2015.07.23. 00:18
Van aki nem szeret onkent bortonbe vonulni, foleg ugy nem hogy fizetsz is erte nem keveset.
kedvencem az votl hogy epitesz ismerost meggyozte a hulye haverja hogy neki iphone KELL mert az a tuti. aztan az epitkezesen derul ki hogy ha kap egy emailt csatolmannyal akkor azt sem bongeszni nem tudja, sem megnyitni, sem ujra csatolni egy masikhoz, mert az a fileformatum nem ismert, nem is kell hogy ismerje, csak forwardolni akarta, de azt nem lehet mert ha a kiterjesztest nem ismeri akkor nemmegy semmi. Tetszett az a reppalya amit a kukaig leirt a telefon
jah sajat zenet lehet mar feltenni arra a szutyokra? s usb? vagy valami standard csatolo felulet? az tul mainstream ugye?
A kedvencem amikor a manager leereszkedik a szintunkre es probal egy toltokabelt kunyeralni az it-sektol mert otthon hagyta...
a masik kedvencem az apple watch legujabb Beta oprendszer hogy hasznalni is tudjad (specko vernyomas es vercukor mero kiegeszites. mert a stable featurszetje kb a nullahoz konvergal) kemenyen bir 4 darab ora hosszat, fuggetlenul attol hogy turtad e a tapipadot vagy nem. meg jo hogy az ebedidot vegig kibirja, mert mire visszaersz az irodaba lemerul . Aztan csodalkoznak hogy a kutyanak nem kell
GG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. denielstei...
2015.07.23. 00:29
mythbuster:
Hát sajnos most a "Nomen est omen" nem jött be ezt a mítoszt nem sikerült lelőnöd. Nem, nem mindenki aki negatívan szól ehhez feltétlenül üresen kongó zsebű.

Igen csak képen láttam apple termékeket, meg jó egy évig iPhone-t a kezemben, iMac-et és társaikat is (értsd: használtam őket). Alaposan megnéztem teljesítmény/ár arányukat, ismerem és használtam/használom szoftveres termékeiket több-kevesebb elégedettséggel mind a mai napig. AZ, hogy kapásból "tartós, masszív és minőségi" valamint a "nem melegednek, porosodnak" -al kezdesz az már nekem sokat sejtetett de még adtam hitelt hozzászólásodnak hátha csak amolyan hetente egyszer bekapcsolós felhasználó vagy. Amikor elérkeztél ahhoz a részhez, hogy "megrögzött agysorvadás" meg "megolvad a windóz alatt a műanyag"...

Hát igen, igazából itt tetted fel magadat az elvakult, szakbarbár, apple fanboy polcra. Ne aggódj azon a polcon is minden tartós, masszív, minőségi és sosem porosodik, meg le van kerekítve.

Félre ne érts (úgyis félre fogsz) de én mondtam egy véleményt, a sajátomat. Saját megítélésem alapján normálisan, még azzal is kezdtem, hogy nem akarok MS vs Apple vitákat szítani. Lehet, hogy a bárányos rész kicsit erős volt ez esetben bocsánatot kérek nem számoltam ennyire érzékeny emberek reakciójával. Végig azt mondtam, hogy ÉN undorodom a taktikájuktól.
Igaz, az apple hardver minőségébe nem tudok belekötni. De ennek töredékéért meg lehet kapni ehhez hasonló minőséget (ne adj isten akár jobbat is).

Nem akarlak meggyőzni, hogy állj át a 'vindózsötétoldalra', látom hogy te már meghoztad a döntésedet csak kár, hogy manapság egyre többen csatlakoznak a tiédhez hasonló unintelligens csordaösztönhöz, hogy már mi megvédjük a táborunkat mert 'apple vs ms' meg 'nvidia vs töltötthurka' és isten óvja a kompromittáló embereket mert olyankor összefog mindkét csorda az eltaposásra. Csak majd szerezz be az iCloud-ból egy iBehave-et, iComment pluginnal mert a modorodon csiszolhatnál.

Tessék,megmutatom. Swift-ben, hogy jobban értsd:

println("Ez egy minta komment&quot

Ja és én közép-kategóriás "vindóz"-on 400 tabbal nyomom, meg az én apukám még erősebb istomchee:
Látod, ebben egyetértek, a lusta embereknek készült. Lusta és tehetős embereknek. De ahelyett, hogy egy elkényelmesedett lusta embernek valami progresszívet mutatna, ahelyett csak évről-évre több párnát dobál be a lusta ember ágyára.ui: saját véleményemet írtam, amit mások tényekkel alátámasztva megváltoztathatnak (aztakurv@, ugye mikre nem képes egy kis felfogás-váltás)

Ezen reakció-komment nyomokban cinizmust, leereszkedő hangnemet, töltötthurkát, valamint egy tahó kommentjeiből idézeteket tartalmazhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Asagrim mythb...
2015.07.23. 01:48
Egy ilyen hozzászólás után nem tudom eldönteni ki szenved agysorvadásban, az, aki nyolcszor annyi pénzt ad ki egy PC-ért, amin azért marginálisan jobb a felhasználói élmény, mert szó szerint rá van szabva az OS arra a pár darab modellre, vagy az, aki tényleges érvek nélkül szarozza az egész céget.

Azzal egyet tudnék érteni, hogy a Windows bajos memória menedzsmentje és az ürülékszag között annyi a különbség, hogy az utóbbi idővel elillan, de míg te a félelmetes logikáddal 300 nyitott chrome tabbal eldöntöd, hogy #szarawinfos, addig én Firefoxot használva 600+ nyitott tabbal szintén Windows alatt ezen csak mosolygok.Ha az egyetlen releváns érved az Apple termékek mellett az, hogy jobban bánik a referencia hardverrel az OS, akkor ezt az érvet tartsd meg magadnak, mert épeszű ember nem úgy vásárol számítógépet, hogy "nem érdekel mit tud a hardver, míg a kedvenc operációs rendszerem van rajta".


Valahogy egy ismerősömet juttatod eszembe, aki annak idején vett a középkategória legaljáról egy Sony "okos"telefont (Xperia miro), majd használta éveken keresztül, és mikor már a facebook messenger is fagyott rajta, meg a kijelző is berepedt vett egy felső-közép kategóriás Lumiát és onnantól eldöntötte, hogy az android egy rakat szar, a WP meg maga az isten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. piter
2015.07.23. 06:31
Az iphone 4-el ugy adtak el a videobeszelgetest mintha ok talaltak volna fel.
Mindent ugy allitanak be,mintha uttoro forradalmasitott harver lenne benne.
Iphone 6-nal is.Mintha ok talaltak volna fel a FHD kepernyot,pedig a konkurencia mar 2-3 eve hasznalta.Amerikai piacon sok a hisekeny ember!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Arbor
2015.07.23. 07:18
Apropó Iphone 6. Én a mai napig nem értem hogy magára valamit is adó ember hogy tud elsiklani azon tény felett, hogy egy csúcstelefon amit brutális áron adnak Masszív strapabíró és időtálló kialakítású. Várjunk csak. Ja nem.

HAJLIK A TELEFON. És nem LG módra. Ez permanensen

Mellesleg az valós dolog hogy az Apple-t azért szeretik sokan mert megveszed és működik(Biztos erre is van ellenpélda....).Legalábbis az elején így sikerült betörni a piacra. Utána meg marketing

Számomra viszont ez nem járható út mivel ha valamivel foglalkozok vagy csak rendszeresen előfordul a környezetemben akkor legalább egy minimális tudást szeretek róla "felhalmozni", hogy a legalapvetőbb problémákat meg tudjam oldani magam.
Ezzel pedig az Apple nálam már ki is zárta magát. Mekkora veszteség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Szefmester Asagr...
2015.07.23. 08:23
Jó de azt is tudjuk hogy az nem Bug hanem feature. És a fanboykák és átlag felhasználók még örülnek is neki amikor egy ujjmozdulattal megszakíthatják a beszélgetést mindenféle fáradtságos érintőképernyő taperolás nélkül.

Az epölt ahhoz a céghez tudom hasonlítani aki nemrégiben meghirdette hogy exkluzív csomagolásban ad el kis darab száraz lócitromot. És az emberek horror áron meg is vették mert kíváncsiak voltak hogy tényleg... Aztán persze jött a sértődés hogy "de hiszen ez sz*r" de ha egyszer meg is volt mondva....

Szerintem ne erőlködj te sem hogy megmagyarázd nekik, egy célhardverre fejlesztett oprendszer hatékonyabb mint egy univerzális.

[off] volt egy munkatársam nagy szifon rajongó, és állandóan mentek oda vissza a szekálások miatta. Egyik ebédnél mutatott egy másik srácnak egy játékot, megláttam és mondtam hogy meggyőző a grafikája. Erre verte a mellét hogy bezzeg az ájfón ilyet tud, és nem olyan szutyok mint a blablabla.... az asztalnál meg mindenki pislogott mert tudtuk hogy az a játék multiplatform és a többi telefonon is ilyen a grafika... De hát az epöl fanboy kiváltságos állatfajta.. neki még az kettő is kettőbb mint másnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. hajdu.lasz...
2015.07.23. 08:54
8 perc alatt 60 milliárdot vesztett az Apple

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. ChoSimba hajdu...
2015.07.23. 08:56
Ne féltsd, később majd 5 perc alatt visszanyerik.
De ha mégsem, akkor majd kérnek kölcsön a microsofttól, mint annó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. corzi
2015.07.23. 10:58
en azon a torteneten rohogtem ami arrol szol h a HP-nal keszitik az egyik laptop reklam videojat, lement jol nezettki meg nem vegso volt csak a vagoprogramba vegig futtattak es az egyik fejes rakerdezett h oke, de ezt miert nem HP laptop-on csinaltatok? arra pedig jott a valasz h egyszeruen azert mert az nem kepes videovagasra... egyebkent meg mindenki azt vesz amit akar. mig nem ker tanacsot h mit vegyen addig senkinek semmi koze ahoz h mit vesz a masik... van akinek ez a jo van akinek az es kesz. felesleges a masikra raeroszaklni a velemenyt mert ebbe n a vilagban kb senkit nemerdekel a masik velemenye addig mig nem kerdezik, az meg emgidegesitobb h ha meg ra is akarjak eroszakolni az emberre. van viszont emg egy dolog amit nemertek. itt van egy Apple-os cikk es a 27 kommentelobol 2-3 kivetellel mindenki csak azert irt kommentet h lehordja az Apple-t, de ha ennyire nem szivelelitek a ceget meg nemtetszik a penzugyi taktikazasuk miert kell olyan kommenteket irni, h ez szar az szar meg amaz szar azert h utana kialakuljon csak a vita. azert meg mert valaki Apple termeket hasznal meg nem fanboy csak az o igenyeinek ez felel meg es ezt szereti. anyam a Zanussi hutore eskuszik mer 15 evig jo volt es most is ezt a amrkat valasztotta, tehat akkor o meg Zanussi fanboy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Kisem corzi
2015.07.23. 11:29
1: Azt hiszem mindenki nevében kérhetem, hogy figyelj oda a helyesírásra, mert az érthetetlenség határát súrolod!

2: A fanboy jelző mythbusternek szólt, akiről az itt fórumozók pontosan tudják, hogy az is. Ez nem vélemény, ez tény. Ellenben az ő minden második mondatával.

3: A HP reklámos rész nem tudom mikori történet, de manapság már egyik erősebb laptopnak sem okoz gondot a videovágás, komolyabb munkára meg nem használnak laptopot szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. corzi Kisem
2015.07.23. 11:45
melyik reszt nem erted a helyesirasom miatt?

3.0 FÓRUM HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
3.1 Ügyelj rá, hogy hozzászólásaid tartalma az adott témának és a magyar nyelvtani szabályoknak OFFTOPIC
(legalább nagyjából) megfeleljen.

oke, nagyjabol megfelel a helyesirasom, tehat nem kovettem el vegzetes hibat ( hivatalos iratoknal jobban odafigyelek es a vizsgakon is, de egy postnal nem fogok ragorcsolni a helyesirasra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. kiskoller corzi
2015.07.23. 12:01
"Én azon a történeten röhögtem, ami arról szólt, hogy a HP-nal készítik az egyik laptop reklám videóját, lement (?) jól nézett ki meg (még?) nem vegso volt csak a vagoprogramba vegig futtattak es az egyik fejes rakerdezett h oke, de ezt miert nem HP laptop-on csinaltatok? arra pedig jott a valasz h egyszeruen azert mert az nem kepes videovagasra... egyebkent meg mindenki azt vesz amit akar. mig nem ker tanacsot h mit vegyen addig senkinek semmi koze ahoz h mit vesz a masik... van akinek ez a jo van akinek az es kesz. felesleges a masikra raeroszaklni a velemenyt mert ebbe n a vilagban kb senkit nemerdekel a masik velemenye addig mig nem kerdezik, az meg emgidegesitobb h ha meg ra is akarjak eroszakolni az emberre. van viszont emg egy dolog amit nemertek. itt van egy Apple-os cikk es a 27 kommentelobol 2-3 kivetellel mindenki csak azert irt kommentet h lehordja az Apple-t, de ha ennyire nem szivelelitek a ceget meg nemtetszik a penzugyi taktikazasuk miert kell olyan kommenteket irni, h ez szar az szar meg amaz szar azert h utana kialakuljon csak a vita. azert meg mert valaki Apple termeket hasznal meg nem fanboy csak az o igenyeinek ez felel meg es ezt szereti. anyam a Zanussi hutore eskuszik mer 15 evig jo volt es most is ezt a amrkat valasztotta, tehat akkor o meg Zanussi fanboy?"

Csak az első két sorban több a rosszul, mint a helyesen leírt szó. Emellett semmi tagolás, helytelen szóhasználat. Összességében szinte értelmezhetetlen az, amit írsz.

Nem vagyok nyelvtanár, nem is tudok olyan jól magyarul, mint szeretném, de ez számomra is elfogadhatatlan. Első alkalommal nem szóltam, de miután még meg is próbáltad védeni magadat, gondoltam én is beszállok a beszélgetésbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. corzi kisko...
2015.07.23. 12:04
te multkor is belem kotottel, hogy nem tudod elolvasni a szoveget azert, mert nincs ekezet.... szoval csak nyugodtan^^

"Nem vagyok nyelvtanár, nem is tudod olyan jól magyarul," legalabb ha belem kotsz ird le helyesen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim kisko...
2015.07.23. 12:12
nem tudhatod hogy milyen keszulekrol ir igy az ekezetet igazan nem rohatod fel hianyossagkent de szerintem aki megfeleloen tud magyarul az kozpontozas meg ekezetek nelkul is tud erthetoen fogalmazni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. corzi Asagr...
2015.07.23. 12:15
Siettem es nem figyeltem a fogalmazasra, sajnalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim corzi
2015.07.23. 12:26
Írj akkor, amikor van "időd" normálisan fogalmazni. Az általad idézett 3.1-es szabályt nem igazán teljesítetted, és szerintem te sem díjaznád, ha emiatt eltűnne a jövőben egy-egy hozzászólásod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Kisem corzi
2015.07.23. 12:31
Értettem az egészet, de megszenvedtem vele. Ezért írtam azt, hogy az érthetetlenség határát súrolod. És mivel - remélem - az a célod a hozzászólásaiddal, hogy megértsék, ezért célszerű minél érthetőbben fogalmazni. Nem kell rágörcsölni, én sem görcsölök rá képzeld! Megtanítottak helyesen írni, és főleg, hogyha olvasol/írsz is napi szinten, akkor nem egy nagy erőfeszítés legalább könnyen érthetően fogalmazni. Nem vagyok nyelvtannáci. Ha a muszáj-t ly-nal írod, vagy a lesz-t két sz-szel, abba nem fogok belekötni annak ellenére, hogy szúrja a szemem, hát még az elütésekbe, de ez azért olyan szinten volt igénytelen szöveg, hogy már nem bírtam magamban tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. corzi Kisem
2015.07.23. 12:40
Korrekt! Koszonom, hogy normalisan kifejtetted a velemenyed es leirtad mi volt a problemad. Igerem legkozelebb jobban odafigyelek arra, hogy mit irok es hogyan irom.

Asagrim

Haaat... Nehany hozzaszolasom meg szerintem is hatalmas baromsag, lehet nem lenne baj ha elveszne az univerzumba. Most legalabb mar vegig olvastam a forum szabalyzatot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kiskoller Asagr...
2015.07.23. 13:30
Nem is az ékezet hiánya zavart, hanem a tagolás hiánya, rengeteg elírás, stb. stb.

Mindegy, túltárgyaltuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. ny
2015.07.23. 20:55
macbook 12 helyett mit?
mondjuk legyen minél nagyobb képernyő, billentyűzet, touchpad (kicsi káva a monitor és a billentyűzet körül), és legyen 16:10-es a képaránya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. corzi ny
2015.07.23. 23:10
De a 12 -es verziot azert szeretik mert uzleti/ceges megbeszelesekre jobb azt cipelgetni, mint egy nagyobb laptop-ot. Meg az utazasnal sem utolso dolog a meret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mythbuster
2015.07.24. 00:17
Nem sok értelme van a vitának, mert mindíg is két oldal lesz, az egyik az elégedett Apple termékeket használók tábora, a másik az ideges windózosoké, akik szerint szar a cucc mert drága.

Persze van az az átmenet amikor egy törzsgyökeres windózos kezébe kerül egy MAC és a veséjét is eladja hogy megvásárolja az addig szarként emlegetett terméket. Én is ide tartozom, csak a vesém a helyén van, és valahogy elő tudam kaparni azt a 250e -t, amiért megkaptam a 15" -s i7-t. Azóta sokkal sztressmentesebben zajlik a munka, nem fizetek a szervízre és nem várom míg garanciálisan 1 hónap alatt megállapítják, hogy a HP készülék amit bevittem hibás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. BReal mythb...
2015.07.24. 10:50
Egy baj van: ha mégis garanciális ügyintézésre kerül sor, valószínű megint a pénztárcádba nyúlhatsz, mert az Apple annyira bízik a termékei minőségében, hogy kemény 1, azaz egy év jótállást ad a termékeire. Well played.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim BReal
2015.07.24. 11:30
Felesleges próbálni meggyőzni. Ha nekem OSX kellene ott a hackintosh, a PC komponensekre (vagy éppen laptopra) meg a 3-5 év gari, és durván negyed annyit költöttem rá. Vicc az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mythbuster BReal
2015.07.24. 12:56
Igen 1 évet ad. De én inkább megveszem használtan(garancia nélkül), mert MacBookot nem igazán visznek szervízbe(nyugodtan látogass el egy szervízbe és kérdezz rá, hogy az utóbbi x évben hány MAC volt náluk, a többi raklapokon áll)... A HP Pavilionom ami újonan 270e -be került 2 év után meghalt(a GPU leolvasztotta magát a nyákról), sajnos pont a gari lejárta után történt az eset egy hónappal így cseszhettem, a szervízben 43 ezret mondtak a GPU -ra, mondtam akkor megmelegítem otthon hőlégfúvóval, ha elcseszem fordítom bele a kukába. UI a haverom 5 év alatt kisebb arzenált amortizált le(2 x ASUS, 1 x HP), a garanciális szervizelés során 1 hónapot ott ült a szervízben, majd felhívták hogy a készülék hibás és mit csináljanak vele.

A 4 éves MacBookom mai napig nem volt takarítva mert a por nem fogja, nem melegszik, nincs hangja, pattan mint a bolha. HIdd el gyilkolom rendesen, Xcode, Photoshop, Eagle, böngésző 100 tabbal állandóan, minden nap be és kiviszem a céghez ahol dolgozom.

Sok ismerősöm váltott MacBookra, még egyet nem tudok akinek tönkrement, pedig van köztük 2010 -s, 2009 -s és 2008! -s model is! Lehet itt pattogni, csak az Apple rohadtul nem ad ki szart a kezéből, ha utólag kiderül hogy néhány MAC -be xy sorozatszámmal hibásan lett beforrasztva a GPU, akkor azokat utólag GARANCIÁLIS IDŐN KÍVŰL visszahívja, azaz bármikor beviheted az iStyleba és ingyen megjavítják neked 1 héten belül úgy hogy nincs rá garancia, ha meg időközben kifizetted a szervízt, akkor csak beviszed a számlát róla és visszakapod az árát!!! Melyik gyártó ad ilyen mértékű támogatást a készülékeihez?

Ja és elég nagy védelem van a Mac gépeken, ha ellopják távolról letiltod, törlöd a háttértár tartalmát, úgy hogy az ürge egy teefonszámot kap amin keresztül vissza tudja vinni. Nincs rendszer újratelepítés, NEM lehet kiütni, csak a saját Pinkódoddal vagy Apple accountoddal tudod feloldani a tiltást róla. Melyik gépen van még ilyen? Ja egyiken sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller mythb...
2015.07.24. 13:09
Utolsó bekezdés megmosolyogtatott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster kisko...
2015.07.24. 13:18
Pedig nagyon brutál védelem van rajta, ha az apple ID -dhoz kötöd a készüléket akkor minden bejelentkezéskor egy kérést küld a készülék az applehez(ami tartalmazza a sorozatszámot), ha nem érkezik válasz, akkor enged bejelentkezni, a válasz jön akkor letiltja a készüléket, onnantól csak az AppleID -s oldható fel, vagy a pinkóddal amit bárhol be tudsz lőni online felületen. Mindaddíg a tulajdonodat képezi míg le nem választod az iCloudból. Ha mondjuk Offlineban újrarakja a rendszert még mielőtt az Appletől megkapná a tiltóbiteket, akkor aktiválásnál mikor először csatlakozik az új OS az Applehöz, azonnal letiltásra kerül, onnantól bootolni sem tud róla. UI van ez az iPhoneokkal is iOS 7+ -l, hiába rakják újra rajta az oprendszert, nem tudják aktiválni, csak a telefonszám és az üzenet jelenik meg amit te adsz meg a felhőben.

Ha letiltod bootolni sem fogsz róla mert pinkódot kér, amit nem lehet kiütni, mert áramköri szinten memóriachip védi, tehát az elemes törlés nem működik mivel nincs benne elem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ftibor1990 BReal
2015.07.24. 13:21
2 az az 1 év (EU-s jogszabályok ugyebár-fél év jótállás másfél év szavatosság...-»apple termék esetén hazánkban 1 év világgrancia/jótállás/ és 1 év szavatosság), hivatalos forrásból kell megvásárolni és akkor 2 év az általad ,,well played" jelzővel illetett 1 év...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. BReal ftibo...
2015.07.24. 13:37
Legyen 2 év, ettől függetlenül 1 év gyári garancia van rá, 1 év korlátozott jótállással. Erre meg azt írom, hogy vannak gyártók, pl. a Dell, akik 3 év gyári garanciát adnak rá (a többi gyártó meg 2 év garanciát). A lényeg, hogy az Apple-n kívül 1 év gyári garanciát nem ad senki. Még mindig fennáll a kérdésem: ha az Apple olyan jónak, minőséginek véli a termékeit, miért nem ad rá mondjuk 5 év garanciát? Van egy sejtésem, miért van ez.

Egyébként csak a te kedvedért kimásolok pár dolgot a garanciára-jótállásra vonatkozóan az Apple HIVATALOS honlapjáról:

"FOGYASZTÓVÉDELMI JOG
Az Apple Egy Éves Korlátozott Jótállás a gyártó által vállalt jótállás. A fogyasztóvédelmi jogszabályokból eredő jogokon felül biztosít jogokat, korlátozás nélkül ideértve a nem megfelelő termékekkel kapcsolatos jogokat is."

"Fogyasztók magyarországi vásárlásaira jogszabályon alapuló kötelező jótállás vonatkozik, időtartama a garanciális igény esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, a Polgári Törvénykönyv alapján pedig szavatossági igény érvényesíthető, amelynek időtartama a leszállítás időpontjától számított 2 év."

"A jelen jótállás nem vonatkozik a következőkre: (a) elhasználódó részekre, például akkumulátorokra és olyan védőbevonatokra, amelyek idővel rendeltetésük szerint elkopnak, kivéve azt az esetet, ha a hiba anyag- vagy gyártási hiba következménye ..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim mythb...
2015.07.24. 14:07
"A 4 éves MacBookom mai napig nem volt takarítva mert a por nem fogja, nem melegszik, nincs hangja, pattan mint a bolha."

Kim Dzsongun meg nem szarik, tudjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. atti2010 Asagr...
2015.07.24. 14:10
Lehet annyi rajta a trójai (faló) hogy lerázzák a port magukról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. malvoisen BReal
2015.07.27. 09:55
Tul azon, hogy te nem voltal tisztaban a fogyasztoi jogaiddal, ugyesen bemasoltad a jotallasi szerzodest.

Ha mas gyarto ket evet ir oda, az nem jelent semmi tobbletet. A fogyasztovedelmi torvenyek ugyanugy vonatkoznak minden vallalatra. Az Apple vilaggarancia egy ev, es nyugodtan besetalhatok a geppel egy Apple Store-ba Amsterdamban vagy Sanghaiban. Acer, Asus vagy Dell boltot mar kicsit nehezebb talalni.

Egyebkent szivesen megneznem, ahogy barmelyik gyarto kirohog, mikor mondjuk akkumulatort akarsz csereltetni a 2-3 ev vegen. (Erdemes a tobbiek garancialis felteteleit is elolvasni...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.27. 10:26
Igen, azért biztos megéri kb. minimum 2-szeres áron venni az Apple gépét, mert az 1 éves világgarancia keretein belül bármelyik országban bemehetsz egy Apple szervízbe. A hangsúly azon volt 2 hozzászólásomban is, hogy ha ennyire faszának hiszi az Apple a gépeit, miért nem ad minimum annyi garanciát a termékeire, mint egy Dell mondjuk. Amúgy pl. a Dellnél meg tudok említeni olyat, hogy van "házhoz garancia", vagy hogy nevezik azt. Nem tudom ez megvan-e még náluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mythbuster malvo...
2015.07.27. 12:44
Fölösleges ezeknek bármit írnod, nekük garanciapapír kell hogy el tudják vinni szervízbe. Nekünk nem kell mert nem kell vinni szervízbe, mivel mi használatra vesszük nem szervizeltetésre a gépet, ezért többet is fizetünk. Az akkujuk úgy is kuka lesz 1 év után, míg a 4 éves MacBookomban még mindíg 8 órát bír az öreg... De ezt ők nem tudják, mert az árcédula és a garanciapapír dominál vásárláskor. Hajlamosak egy raklap szart is megvenni ha papírt adnak vele.

UI: Vehetsz egy parkolónyi trabantot is egy BMW árából, de minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.27. 12:55
Jólvan Pistike, ülj le, egyes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. malvoisen BReal
2015.07.27. 13:00
A hangsuly leginkabb azon van, hogy tenyszerutlen dolgokkal dobalozol. Persze, van a Dellnek kiszallasos garanciaja, ha felarat fizetsz.

Minimum ketszeres... Meg lehet olvasni itt negyszerest, meg nyolcszorost is.

Van felar a legtobb termekukon, de mondjuk vesd ossze a 13-as MacBook Prot es a Lenovo Carbon X1-et, vagy a 15-os gepet a Dell XPS 15-tel. Vagy ha oszinte vagy magaddal es ugyanazokat az alkatreszeket rakod ossze, mint az Apple, akkor az 1400 dollaros iMac 1200 korul all meg es azt meg ossze is szerelheted.

Nem mondom, hogy nem ruhellem, hogy ugyanaz a CPU upgrade az Apple-nel 200 dollar, mig a Lenovonal 120, de az alapmodellek ara a kategorian belul kozel azonos. Azert az eleg komoly ellentmondas, hogy itt fikazzatok, hogy ugyanazok az alkatreszek vannak az Apple gepekben, mint barmi masban, de sokalljatok, amit az Apple ker a minosegi anyaghasznalatert, mikozben a Dell, Samsung, Lenovo, Asus mind ugyanugy arazza az alu/carbon gepeit.

A targyszerutlen es tenyszerutlen szardobalas legalabb akkora gaz, mint mikor mythbusternek van kirohanasa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.27. 13:10
Ne haragudj, nem. Haverom körülbelül 150e-ért vette a Dell laptopját. Gyári hibás volt a RAM, jelzés után délutánra vagy másnapra ott volt a szervízes kocsi. És nem fizetett semmi felárat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2015.07.27. 13:20
Marpedig ez kiegeszito szolgaltatas, a haverod boven kifizette. Te biztos most jottel le a falvedorol, ha szerinted ez csak ugy jart a gep melle. Az a 150 biztosan kevesebb lett volna enelkul. (Nem is ertem, benyogsz egy szamot, az szerinted mit bizonyit...) 90 ezres laptop melle is vehetsz 4 ev kiszallasos garanciat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!