iPon Hírek

Hátat fordít a viselhető kiegészítőinek is a Microsoft

Dátum | 2016. 10. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft az okostelefonok kudarcát követően a viselhető kiegészítők forgalmazásával és támogatásával is felhagyhat. Ezzel a vállalatnak egy újabb hardveres próbálkozása mondhat csődöt, amit valószínűleg nem fogadnak majd kitörő örömmel azok a befektetők, akik hittek abban néhány éve, hogy a redmondiak ilyen téren is helytállnak majd.
A Microsoft Band termékcsalád két generációt élt meg, és belátható időn belül aligha lesz már folytatása. A szoftveróriás nem húzta az időt, mostanra le is vette a kínálatából a Band 2 nevén futó készüléket, méghozzá arra hivatkozva, hogy kiürültek a készletek, és nem is terveznek utánpótlást gyártani. A vállalat mindent megpróbált a siker érdekében, de úgy fest, hogy beletörődött a vezetőség abba, hogy ez a terület sem fog menni, és ahogy az okostelefonok gyártásával, úgy ezzel is felhagyhat. A Band és a Band 2 modelleket többször is próbálta népszerűsíteni a Microsoft különböző akciókkal és esetenként tartós vagy időszakos árvágásokkal, de sem az első, sem pedig a második generációs megoldás nem hagyott mély nyomot a piacon. Az értékesítési toplistáknak a közelébe sem tudott kerülni a vállalat.
Microsoft Band 2 és Band
Hirtelen fejezték be az aktuális eszköz forgalmazását, ráadásul mostanra már a Band SDK sem érhető el. A szoftverfejlesztői csomag nélkül pedig aligha lehet már új alkalmazásokkal számolnia azoknak, akik ezt a karperecet választották.
Hivatalos közleményében a Microsoft azt mindenképpen szerette volna kiemelni, hogy a támogatás nem szűnik meg olyanformán, hogy a már meglévő felhasználók nyugodtan fordulhatnak a jövőben felmerülő ügyes-bajos dolgaikkal a Microsoft hivatalos üzleteihez és az ügyfélszolgálati csatornákhoz is. Szóval nem kell elveszve érezniük magukat azoknak, akik a Band vagy a Band 2 megvásárlása mellett döntöttek korábban. Továbbá az is mindenképpen el kell még mondani az ügy kapcsán, hogy a Microsoft „természetesen” csak a hardveres téren dobja be a törölközőt. Ez pedig azt jelenti, hogy a Microsoft Health platform tovább fog fejlődni, és az egészségügyi szoftvereket mindenki igénybe veheti majd.
A Microsoft tehát ugyan a viselhető eszközökről lemondhat, viszont az egészségmegőrzés a jövőben is fontos lesz a vállalat számára, és az ezzel kapcsolatos szoftverek fejlesztése a későbbiekben sem fog leállni. Viszont az biztosnak tűnik, hogy a közeljövőben a hardvereket már inkább a különböző partnerek szolgáltathatják majd minden területen, ha ezt a szoftveróriás egyelőre nem is jelenti ki egyenesen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. grrrgo
2016.10.04. 17:09
Minek nem fordított még hátat a Microsoft? Lassan a (Windows) felhasználóinak is hátat fog fordítani ezzel a "tetszik nem tetszik ezt kapjátok" mentalitással! Mert ők azt hiszik tudják mit szeretünk a windowsban!
Tessék mondani a HoloLens-el mi lesz, hisz az is viselhető cucc? Vagy az már meg is halt mielőtt megszületett volna? (Jó mondjuk a Google Project Ara is bukott most egy nagyot, és a Google Glass is egy kicsit.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. grrrgo
2016.10.04. 17:27
Ja és még valami! A Win 10 promóciójában és marketinghadjáratában mindig ott volt egy fontos "viziónális" kép, ahol az okos órától a mobilon át, az okos TV-ig, fél coltól a 100 colig mindenen win 10 futott! A Win 10 dizájnja (van neki?) is ezért lett olyan amilyen! Na most nagyjából ott tartunk, hogy maradt a Desktop és Laptop szegmens a többi nagyjából kuka! Kellet ezért ekkora árat fizetni és bohóckodni ekkorákat? Jobban járt volna az MS ha a mobil kiruccanás helyett (pár (száz?) millió dollár) inkább 1 dollárért osztogatja a Win10-es tabletjeit és akkor most lenne pár 10-100 milliós mobil eszköz bázisa! De így!?
Most tényleg megkérdeznék egy igazi Microsoft bennfentest, hogy mije van 2016-ban a Microsoftnak? Asztali operációs rendszere? 1992? óta van. Skype-ja? Volt már MSN-je 2000-ben! (Van egy erős üzleti részlege ami már az MS Office és Windows Server 2003 óta van). Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor az utóbbi 15 évben sikerült egy Minecraft-ot vásárolnia (kivéve persze az Azure)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Pendra37
2016.10.04. 18:41
A HoloLens nem egeszen kiforrott meg. Mindenki a szuk Holo latomezore panaszkodik, ami elegge ront az elvezeti erteken. Ezen kivul mas cegek is dolgoznak Hololens jelleggu dolgon pl Meta or Daqri. Ha a M$ kiszall, akkor is lesz valaki aki csak osszehozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kislakos
2016.10.05. 11:48
Sosem értem meg, hogy a magyar cikkírók miért nem tudják normálisan lefordítani a külföldi cikkeket.... Nem hagyott fel az MS a karórák gyártásával, csupán azt jelentették be, hogy idén már nem jön a Band 3... A kettő nagyon nem ugyanaz!!!!
A mobilról meg annyit, hogy azt sem adták fel, folyamatosan fejlesztik, csupán nem fognak annyi telefont gyártani mint eddig, valószínűleg egy felsőkategóriás Surface Phonet készítenek majd, az alsó illetve középkategóriát OEM-ekre bízzák....
De ugye mindenki olyan okos, mert akár a mobilarénán akár itt olvas az ember MS cikkeket, sosem tudják normálisan lefordítani, és mindegyiknek negatív a hangvétele... Egy cikkírónak illene utánanézni a dolgoknak, nem csak átvenni gyorsan más oldalaktól, vagy értelmetlenül fordítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gorder
2016.10.05. 12:46
Minden kütyümön windows van, mégsem jutott eszembe ilyen (másmilyet se) karperecet venni. Szerintem nem csak én voltam így ezzel. Rétegterméknek tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gorder Kisla...
2016.10.05. 12:47
Még nem láttunk konkrétumot a Surface phone val kapcsolatban, ameddig ez nem változik, addig én szkeptikusan állok az MS-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!