iPon Hírek

Hatcsatornás ventilátor-vezérlő az NZXT műhelyéből

Dátum | 2015. 08. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az NZXT elkészítette a GRID+ fan hub második generációs változatát, a GRID+ V2 modellt, amely elődjével ellentétben már nem egy 5,25 hüvelykes előlapi bővítőhelyre illeszkedik, hanem igény szerint bárhol elhelyezhető a számítógépházon belül.
A letisztult, elegáns dizájnnal ellátott ventilátorvezérlő egység hat ventilátorcsatornát kínál, amelyek összesen 30 wattnyi teljesítménnyel gazdálkodhatnak. Az egységhez háromtűs, illetve négytűs, PWM támogatással is rendelkező ventilátorok egyaránt kapcsolódhatnak, vezérlésükről pedig a mellékelt szoftver segítségével gondoskodhatunk. A szoftvert az előző generációs megoldáshoz képest természetesen alaposan továbbfejlesztették.
A CAM szoftver kezelőfelületén keresztül minden egyes ventilátorcsatornát külön szabályozhatunk, sőt, az egyes csatornákat el is nevezhetjük, így ha baj van, azonnal tudható, hol kell keresni a hibás ventilátort – a problémáról a szoftver természetesen értesítést is küld. Az alkalmazás teljesítmény- és zajszint-központú profilt egyaránt kínál, amelyek a processzor aktuális hőmérsékletének megfelelően módosítják a ventilátorok fordulatszámát. Igény szerint persze egyedi profilok is létrehozhatóak, akár több is, amelyekkel az adott felhasználó és az adott környezet sajátosságaihoz alakíthatóak a ventilátorok üzemi paraméterei.
A GRID+ V2 egy MOLEX tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, rögzítését pedig a mellékelt 3M ragasztólappal oldhatjuk meg. A csomag tartalmaz még ventilátor-tápkábel hosszabbítókat, szám szerint kettőt, illetve kábelrögzítőket is, a vezérlő pedig egy belső USB tüskesoron keresztül kommunikál az adott rendszerrel.
Az NZXT GRID+ V2 remek kiegészítő lehet, ha kifogytunk az alaplapi ventilátor-tápcsatlakozókból, valamint akkor is, ha hatékonyabban szeretnénk menedzselni rendszerünk hűtését. A kényelemnek persze ára van: a kiegészítő 29,99 dolláros listaáron érhető el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. TheRealTsL
2015.08.17. 12:01
"..elődjével ellentétben már nem egy 5,25 hüvelykes előlapi bővítőhelyre illeszkedik.." Az előd is hasonló ketyere volt már, leszámítva a szoftveres vezérelhetőséget (KÉP), a fenti sor az NZXT Sentry családjára érvényes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tibaimp
2015.08.17. 15:24
Nekem is van venti szabályzóm, egy kis méterű 3,5-ös helyre építhető 4 ventis, a (haf-hoz kell is) , a szoftver rész jó lenne ebből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Malkon
2015.08.17. 15:29
Igényesnek néz ki, de szerintem egy venti vezérlőhöz nem kell ekkora giccs (saját vélemény) idáig is simán el lehetett dugni egy vezérlőt egy teljesen üveg lapos moddolt házba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RealDreamQ
2015.08.17. 16:36
No meg ha erre bízzuk a ventik vezérlését , akkor mizu ha a kütyüke bekrepál és leállnak a ventik ! Bekapcsolva hagyjuk mert megy az online game 2 bottal közben megy a seed ... erre ugye nem kell felügyelet szinte egész nap . Bot bevásárol, elad , beteleportál , visszamegy stb ... Nekem teljesen megfelel a 4 csatornás manuális vezérlő a 3,5" floppy helyén
Csak egy giccs az egész . Semmire sem tartom , ilyenért 3000Ft-ot sem adnék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. peti198706... RealD...
2015.08.18. 00:10
A manuális vezérlőt elfelejtem vezérelni! S csak akkor kapcsolok mikor már megvan a baj:-elment a kép hanggal, villódzó fények szép színes.. -Áhh! a vga ventit nem szabályoztam fel teljes játék leterhelése előtt, egy órára rá 78fok felett lett Tanulság: -tragédia egy száll se, ha mindkét megoldást alkalmazod mind manuálist mind virtuálist
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajcsi1975
2015.08.18. 07:25
Pedig jó ez az auto hömérsékletfüggő fordulatszabályzás , ez mégiscsak kulturáltabb mint a primitív potis vackok. A giccs a potis szabályzókra jellemző , világít villog a szivárvány minden szinén , ezt meg csak beragasztod valahova a házba és láthatatlan , épp ezért nem is kapott csak egy minimalista dizájnt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2015.08.18. 12:41
peti19870621

TE most tényleg ekkora ... vagy ?! TE leszednéd a VGA-ról meg a CPU-ról is a PWM -es ventit és és ezzel a szarral vezérelnéd ? Nálad elmentek nagyon otthonról ! Vagy ha csak a hülyét tetteted , nagyon rosszul műveled .
Amúgy meg ha VGA vagy CPU venti leáll - első művelet automatikusan a MAGLASSULÁS , majd a védelem magasabb fokozata , hogy leállítja a számítógépet .
Ezek a vezérlők a házhűtő ventik szabályozására lettek kitalálva és nem a CPU / VGA -ra
Tanulság esetedben: ha hallgattál volna ...

lajcsi1975

A kialakított fogyasztótársadalommal elhitetnek / megvetetnek minden fölösleges baromságot , akkor is ha rohadtul nincs rá szükség !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajcsi1975
2015.08.18. 14:33
Teljesen objektíven vajon mér a f@szért nem lehetne ezzel processzort vagy gput hűteni?? Racionális érveket ha lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror lajcs...
2015.08.18. 14:58
Szvsz az alaplap vagy a videokártya a terheléstől és a szenzor által jelentett hőmérsékletből kiindulva jobban tudja, milyen fordulatszám indokolt, mint ez a cucc. Én inkább úgy kérdezném, hogy mi indokolná azt, hogy a szóban forgó ventilátorokat nem az erre a célra kialakított aljzatokra kapcsolod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!