iPon Hírek

Hatékony, de drága az OWC 500GB-ja

Dátum | 2008. 04. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A cég új, hordozható 500 GB-os merevlemeze alapállásban egy kifejezetten jó és hatékony eszköz: túl a fél terabájtos tárhelyen, még azzal is eldicsekedhet, hogy háromféleképpen is hozzáférhetünk.

Konkrétabb nevekkel és számokkal élve ez annyit tesz, hogy FireWire 400/800-al és USB 2.0-ával is vehetünk át rá - vagy épp róla - adatokat, tetszés, igény, vagy épp lehetőség szerint. Hasonlóképp szép értékekkel büszkélkedhet maga a merevlemez is - egy 2,5 hüvelykes Hitachi Travelstar 5K500-as, ami 5400-at pördül percenként, és 8 MB gyorsítótárral is rendelkezik.

Egészen érdekes a dizájn is, bár annyira azért talán mégse jó ötlet, tekintve, hogy az átlagos merevlemezen - és ez alól nem kivétel az említett Hitachi-s darab sem - igazán nincs olyan sok káprázatos és lenyűgöző látnivaló, ami miatt érdemes lenne azt áttetsző burokba csomagolni, de mindegy... Elvégre ilyen eszközök esetében mindenképp fontosabb a belbecs, mint a külcsín - eddig nincs is gond.

Nincsen gond még a mérettel és a súllyal sem - amint a képen is látható, a darab kicsi, hozzá még könnyű is, minden további nélkül elpakolható bárhova, ahol csak kívánjuk hordozni.

Gond egyedül, csak és kizárólag az árával van, de azzal annál több: $359.99-ért, ami azt illeti, valóban elég sokat kellene járkálnunk vele mindenfelé, és rengeteg használnunk, hogy elmondhassuk, valóban megérte az árát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 13:47
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!