iPon Hírek

Hatékony laptop védelem Kensington-módra

Dátum | 2010. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Kensington szakemberei egy meglehetősen furcsa laptop-védelmi eszközt készítettek, amely stílusosan a Kensington Laptop Locking Station nevet viseli. A gyártó kínálatában már régóta vannak különböző termékekek, amelyek segítenek asztali- és hordozható konfigurációink védelmében, megnehezítik a tolvajok dolgát, ha már egyszer pont a mi tulajdonunkat szemelték ki. A kereskedelmi forgalomban kapható noteszgépek és hordozható konfigurációk jelentős részénél találunk például Kensington zárat.

Balra a Locking Station, jobbra pedig a Tether KIT látható.
De mi a helyzet, ha ezt nem találjuk elegendőnek, vagy ha noteszgépünkön egyszerűen nincs Kensington zár, de mégis szeretnénk biztonságban tudni a készüléket? Ebben az esetben érdemes néhány pillantást vetni a bevezetőben már említett laptop Locking Station-re. A szerkezet 13,3 hüvelykes és 17 hüvelykes közötti képátlóval rendelkező notebookokhoz alkalmazható és teljes egészében acél vázzal rendelkezik, amely a gyártó közleménye szerint ellenáll a vágásnak, fúrásnek és egyéb fizikai behatásoknak. Persze bizonyos mértékig, hiszen, ha valamit el akarnak lopni, azt el is fogják, de ez megint más kérdés.

 


A terméket asztalunkra rögzíthetjük a mellékelt csavarok segítségével, ám ehhez az asztalon négy furatot kell készíteni, ami sokaknál kizáró ok lehet. Nekik készült egy kiegészítő, amellyel megmenekülhetünk a fúrástól. A Tether Kit – ami egyébként 29,99 dollárba kerül – egy acéllap, ami műanyag bevonattal büszkélkedik, erre felcsavarozhatjuk a Locking Station-t. A Tether Kit-hez kapunk egy gumi bevonattal ellátott acélsodronyt is, amivel rögzíthetjük a noteszgépet egy biztosnak vélt tárgyhoz, mondjuk az asztal lábához – persze csak ha az megfelelő kiképzéssel bír – ahogy az a fenti videón is látszik.

A szerkezet a pitiáner tolvajok ellen minden bizonnyal hatékony védelmet nyújt és a biztonságérzetünket is növeli valamelyest. A Kensington Locking Station szállítása már megkezdődött, a termék ajánlott végfelhasználói ára 79,99 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. gylovag
2010.07.29. 10:51
Jónak tűnik az ötlet, de ha már megfúrja valaki az asztalt, akkor átmenő csavarral kell rögzíteni, mert a ma szokásos pozdorja lapból egyszerűen fel lehet feszíteni, mert a fa hamarabb szakad. Főleg, ha tényleg egy nő szereli fel, mint a videóban.
Ebben a formában csak a alkalmi tolvajokat állítja meg, de ezt a hírben is írták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. twollah
2010.07.29. 11:35
A kijelzot csak egy bizonyos szogben allhat ha rogzitve van a laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. GerryZ
2010.07.29. 11:57
Nem azért, de mi van akkor, ha a tovaj csavarhúzóval érkezik?

Egyébként a videón úgy tűnik, mintha függőleges irányban könnyedén ki lehetne venni belőle a laptop kijelzőjét.

Ez kerül 100 dollárba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TescoZsomi
2010.07.29. 14:30
Hujjujj... hatékonyabb?? Akkor ehez már 2 papírhanger kell?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balucsek
2010.07.29. 14:44
Hát nem azért de 79 dollárért nem egy nagy meló a tolvajnak azt a 4 csavart kihajtani az asztalból... Míg a laptop boldog tulajdonosa kimegy a WC-re és biztonságban hiszi gépét, addig egy tolvaj lazán elvitte a laptopot és a közel 20e Ft-ba kerülő védelmet is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. huncut123
2010.07.29. 20:14
ennyiért már hűthetné is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2010.07.29. 22:05
Vagy inkább tölthetné!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2010.07.30. 00:20
ha el akarják lopni, úgyis eltudják... az utcán nem véd meg senki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. GerryZ raide...
2010.07.30. 00:29
Épp ezaz, hogy ezzel a szerkezettel még az irodában sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.07.30. 03:23
Többet ér egy jó erős titkosítás mondjuk egy 4096bit-es ami ingyenes mint ez a cuccos mer az adatokat cseszheti (ha azér lopta el) ha maga a lapos volt a célpont akkor teljesen mindegy amilyen minőségi lapokból készülnek az olcsóbb számítógépasztalok (nem tömör fa) abból kéézel ki lehet tépni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!