iPon Hírek

Hátizsák PC a Zotac műhelyéből – nem csak VR célokra

Dátum | 2016. 11. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zotac lerántotta a leplet legújabb termékéről, ami egy igazi különlegesség, hiszen egy hátizsák formájú, VR célokra is tökéletesen használható hordozható konfigurációról van szó, amelynek akkumulátora könnyedén és egyszerűen cserélhető, de a szerkezet akár „klasszikus” asztali számítógépként is munkára fogható.
Az idei Computex óta nem titok, hogy a Zotac szakemberei látnak fantáziát a hátizsák formátumú hordozható számítógépekben, amelyek iránt egyéb gyártók is érdeklődnek, hiszen ezek a termékek újszerű, „mobil” VR felhasználói élményt kínálnak, ami új szintre emelheti a munkát és a kikapcsolódást. A Zotac megoldása a VR Go Backpack PC nevet viseli, bejelentése azonban még csak formálisan történt meg, így sok-sok nyitott kérdés maradt vele kapcsolatban, amelyeket később fognak megválaszolni. A lényegről persze már lehullott a lepel, így az alábbiakban összegezzük, mit lehet tudni az újdonsággal kapcsolatban. A VR GO belsejében egy speciális alaplap foglal helyet, amely egy Core i7-es sorozatú processzort rejt. A rendszermemóriát két darab DDR4-es So-DIMM memóriafoglalatban helyezhetjük el, az adatok tárolásáról pedig PCI Express 3.0 x4-es sávszélességgel dolgozó M.2-es SSD gondoskodhat. A ház extraként egy 2,5 hüvelykes bővítőhellyel is rendelkezik, amihez egy SATA 6 Gbps-os port is tartozik.
A kellő grafikai teljesítményt egy GeForce GTX 1070-es videokártya biztosítja, természetesen MXM formátumban, hiszen a rendelkezésre álló hely mennyisége erősen korlátozott. A processzor és a GPU hűtéséről egyedi tervezésű hűtőrendszer gondoskodik, amelynek 150 wattnyi hőtermeléssel kell megbirkóznia. Az alacsony profilú hűtés levegővel dolgozik, ám egyéb részleteket nem árult el vele kapcsolatban a gyártó. Az viszont a fotók jóvoltából már tudható, hogy az adott VR Headsetet dedikált portok várják, amelyek a ház tetején foglalnak helyet – itt egy HDMI videó kimenetet és két darab USB 3.0-s portot találunk. A jobb oldallapon további extra csatlakozók is lapulnak, amelyek asztali PC üzemmódban jöhetnek jól. Van itt SD memóriakártya-olvasó, két HDMI és két DisplayPort videó kimenet, három darab USB 3.0-s port, két darab GbE port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet is.
Arról sajnos egyelőre nincs információ, hogy akkumulátoros üzemmódban pontosan hány órányi üzemidőre lehet számítani egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására. A koncepció viszont mindenképpen ötletesnek és életképesnek tűnik, a képek alapján pedig ez már a végleges dizájn lehet, így hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet a VR GO. A Zotac illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy a VR GO pontosan mikor válik elérhetővé, valamint az is titok, hogy mennyibe kerül majd. A közelgő CES 2017 alkalmával remélhetőleg minden fontos részlet napvilágot lát majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. CannaBEAST
2016.11.04. 13:05
Jó, hát láttunk már ehhez hasonlót... De megint meg kell kérdeznem: ha vesz is ilyet valaki, miért teszi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. XuChi
2016.11.04. 13:18
Ez kell a sok idióta droid zombinak! Az egész VR mizzéria egy kalap szart nem ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. purple99
2016.11.04. 16:51
Aztali gépnek elég pofás lenne. Egy konzol méretű erőgép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. okumura XuChi
2016.11.04. 18:09
Miért vagy ezen a véleményen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jsipos.reg
2016.11.04. 20:33
Mikor jön és mennyiért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pendra37
2016.11.07. 13:30
Ez mennyivel jobb, mint egy gamer laptop egy mezei hatizsakban?
Milyen VR jatek kepes tenyleges jarast feldolgozni?
Az Oculus asztalra szerelendo, melysegbeni mozgast tamogato erzekelojet itt hova lehet tenni?
Hol lehet hozza megfelelo meretu, teljesen ures, kitakaritott es popecul aszfaltozott placcot talalni? Rossz lenne vakon elesni ~1 millio erteku torekeny hardverrel.
Miert jobb ez, mint egy desktop + splastop streamer + wifi router + Cardboard VR?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!