iPon Hírek

Hatmagos, HPC optimalizált Xeonok érkeznek

Dátum | 2009. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD hatmagos Opteron processzorai villámgyorsan a "szuperszámítógépek" 500-as toplistájának első helyére juttatták a velük felszerelt szuper konfigurációt, így az Intel-nek valamit ki kell találnia, hogy visszahódítsa riválisától  az elsőnek járó címet. A gyártó ennek érdekében a jövő év első felében hatmagos Xeon processzorokat fog piacra dobni, amelyeket kifejezetten a HPC szegmensbe szán.

A különleges újdonságok a tervek szerint magasabb órajelen fognak üzemelni, mint az akkori nyolcmagos Xeon processzorok, és magas memória sávszélességgel fognak rendelkezni. A HPC optimalizált Xeon-okkal kapcsolatban egyelőre pontos információ nincs, de nagyon valószínű, hogy a gyártó Nehalem-EX sorozatú, többprocesszoros rendszerekhez készített termékcsaládjában kapnak majd helyet. Az újdonságok felhasználásával akár 256 darab logikai processzorból álló rendszerek is építhetőek lesznek.

A gyártó a hírek szerint még az év vége előtt kiadja Ct technológiájának béta változatát, ami azért fontos, mert az eljárás segítségével könnyebbé válik a fejlesztők munkája. A Ct technológia C és C++ programnyelven írt alkalmazásokhoz használható, az eljárás annyit tesz, hogy a megírt kódot automatikusan optimalizálja úgy, hogy a több maggal és több processzorral szerelt rendszerek hatékonyan, erőforrásaik optimális kihasználásával tudják futtatni az adott alkalmazást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. _DiEGO_
2009.11.19. 19:26
Talán eme hírecske: AMD-s a világ leggyorsabb szuperszámítógépe

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!