iPon Hírek

Hatszor gyorsabb flash-memória a láthatáron

Dátum | 2007. 08. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Winbond W25Q16 16-megabites SpiFlash memória az első tagja egy nagyteljesítményű, 8-tól 64 megabitig terjedő memóriacsaládnak, amely egyes, kettős és négyes, hely- költségkímélő 8 tűs I/O-kkal rendelkezik. A W25Q16 Quad-SPI tervezése a jelenlegi soros flash memóriák teljesítményének hatszoroság teszi lehetővé és rendelkezésünkre bocsátja a párhuzamos NOR flash alternatíváját, a valós kódvégrehajtást (true code-execution - XIP). A soros flash számos előnnyel rendelkezik párhuzamos társával szemben: kevesebb tű, kisebb és egyszerűbb PCB-k, mérsékelt kapcsolási zaj, alacsonyabb energiafogyasztás és alacsonyabb rendszerköltségek.

Ezen felül a Winbond W25Q16 rendelkezik az általában párhuzamos flash memóriákra jellemző törlés-felfüggesztés/-folytatás képességével is, ami főként megszakítás-alapú rendszerek esetében bír kiemelt fontossággal, amelyek ahhoz, hogy olvashassanak, ideiglenesen le kell állítsanak egy törlési folyamatot. Javítottak a biztonsági intézkedéseken is egy egyszer-programozható (one-time-programmable - OTP) írásvédelemmel, lezárással és egy 64 bites egyéni azonosítószámmal is, ami seed-ként használható másolásvédelmi sémáknál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.10. 10:04
A Winbond W25Q16 16-megabites SpiFlash memória az első tagja egy nagyteljesítményű, 8-tól 64 megabitig terjedő memóriacsaládnak, amely egyes, kettős és négyes, hely- költségkímélő 8 ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!