iPon Hírek

Havi 1,8 millió Wii kevés lesz?

Dátum | 2007. 11. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Nintendo jelenleg havonta 1,8 millió darab Wii konzolt gyárt le, azonban ez lehet még kevés lesz az év végi hatalmas kereslet kielégítésére.

A Nintendo Wii körülbelül 1 éve került forgalomba, azóta nem képes tartani a versenyt a kereslettel. Ez egyesek szerint lehet a Nintendo taktikája, azonban sokkal valószínűbb hogy valóban kevés gyártási kapacitás áll a vállalat rendelkezésére.

Közeleg a karácsonyi bevásárlási szezon és ez minden bizonnyal még nagyobb keresletet jelent majd a Nintendo konzolja iránt. George Harrison, a Nintendo marketing vezetője szerint egyre jobban növekszik a havonta legyártott konzolok száma.


"Jelenleg világszinten körülbelül 1,8 millió Wii-t gyártunk le havonta. Szinte hetente tartunk megbeszéléseket arról hogy melyik piacra szállítsuk a terméket, mert Japánban és Európában is hatalmas sikereket értünk el. Valójában szégyen, hogy nem tudunk mindenhova szállítani. Decemberben könnyen előfordulhat hiány lesz a konzolból, azonban minden egyes gyártósorról lekerült darabot azonnal küldünk a szállítóknak."

Nem ez az első alkalom, hogy a Nintendo figyelmeztette a piacot, hogy bizony hiány alakulhat ki a Wii konzolból. A cég azonban nem csak a Wii rendszert értékesíti ilyen óriási mértékben, hanem a Nintendo DS-t is. Ez a két Nintendo konzol az Októberben a két legtöbbet eladott konzol volt, a Wii-ből 519 000 darab, a DS-ből pedig 458 000 darab fogyott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.21. 00:21
A Nintendo jelenleg havonta 1,8 millió darab Wii konzolt gyárt le, azonban ez lehet még kevés lesz az év végi hatalmas kereslet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!