iPon Hírek

Havonta 2 napot vesztegetünk el a neten

Dátum | 2007. 04. 11.
Szerző | aruboczki
Csoport | HÁLÓZAT

A felhasználók mintegy egynegyede szokott teljesen céltalanul bolyongani a világhálón, amely az interneten töltött idejüknek akár 30%-át is kiteszi – állítja a brit internetes piackutató intézet a YouGov.

Jason Lloyd, a felmérés lebonyolító, welszi székhelyű moneysupermarket.com nevű internetes portál, egyik vezetője a következőképpen magyarázza a jelenséget: „Az emberek általában valamilyen céllal csatlakoznak az internetre. A baj ott kezdődik, hogy miután a csatlakozás megtörtént, annyi felé indulhatunk el, hogy a bőség zavarában az ember el is felejti, hogy tulajdonképpen mit is keres. Így akár órákat is eltölthet cél nélkül a weboldalak rengetegében.”


A közhiedelemmel ellentétben, mindenki meglepetésére kiderült, hogy a férfiak azok, akik leginkább hajlamosak elkószálni a világhálón. De a kor előrehaladtával ez is ritkábban fordul elő, ugyanis az is bebizonyosodott, hogy a 25 év alattiak háromszor könnyebben térnek el eredeti céljuktól, mint az 55 év felettiek.

A világszerte ismert jelenség „wilfing” néven épült be a köztudatba, amely annyit tesz: „'what was I looking for?” azaz „mit is keresek én?”. A leggyakoribb kitérőknek a webáruházak és (főleg a férfiak körében) a pornográf tartalmú oldalak bizonyultak. De a sportoldalak és a szerencsejáték portálok sem sokkal maradnak le mögöttük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.11. 14:33
Háromból két internetező tetemes időt pocsékol el a világhálón, miközben mindenfélét keresgélve egyre messzebb kerül eredeti céljától. Egy brit felmérés nemrégiben ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!