iPon Hírek

HDD/SSD dokkoló PC-hez, ODD átalakító keret noteszekhez

Dátum | 2012. 05. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Pakoljunk 2,5 colos HDD-t, vagy 2,5 colos SSD-t a noteszgép optikai meghajtójának a helyére!

A Donya neve felénk nem cseng túl ismerősen, de ez mit sem von le annak az új kiegészítőnek az értékéből, amellyel a cég előrukkolt. A különleges adapter a noteszgépek optikai meghajtójának helyére szerelhető és abban segít, hogy az így felszabaduló meghajtó öbölben 2,5 colos merevlemezt vagy SSD meghajtót helyezhessünk el.A 128 x 126 x 12,7 milliméteres átalakító keret 60 grammot nyom a mérlegen. A DN-69810 típusjelzéssel ellátott újdonság többféle változatban is elérhető lesz: készül belőle 12,7 milliméter magas, valamint 9,5 milliméter magas példány, sőt, IDE csatolófelülettel és SATA csatolófelülettel szerelt változatokban egyaránt elérhető lesz majd.

A Donya termékével hamarosan találkozhatunk majd a különböző neves nagyvállalatok kínálatában, méghozzá világszerte.

Különleges HDD/SSD dokkoló a Sharkoon műhelyéből


A Sharkoon az elmúlt hónapok, illetve évek során már több ötletes HDD/SSD dokkolót piacra dobott, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek  felhasználók körében, mivel egyszerűek és könnyen kezelhetőek – igaz, néha nem tűnnek olcsónak.


A legfrissebb kiegészítő egy 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedik és mind 3,5 colos HDD, illetve SSD meghajtókat, mind pedig 2,5 colos adattárolókat képes fogadni – akár egyidejűleg is. Hasonló megoldást már a Thermaltake kínálatában is láthattunk, ami egy-két dizájnbeli különbségtől eltekintve ugyanazt a koncepciót követi, mint a Sharkoon terméke.

A 2,5 colos és a 3,5 colos adattárolókat fogadó dokkoló részek külön-külön SATA csatlakozóval rendelkeznek. Az előlapi dokkoló egy áramtalanító kapcsolóval is fel van szerelve, így akár a rendszer működése közben is cserélhetünk adattárolókat. A könnyen kezelhető, ötletes kiegészítő jobb felső sarka még két darab USB 3.0-s portot is tartalmaz, így ha számítógépházunkon nincsenek ilyen kivezetések, sőt, éppen mostanában kezdtünk el hasonló dokkoló vásárlásán gondolkodni, akkor két legyet is üthetünk egy csapásra, ha emellett a termék mellett döntünk.


A Sharkoon SATA QuickPort Intern Multi névre keresztelt kiegészítő már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 35 euró.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. vivanto
2012.05.07. 17:13
Hát én már elég régóta használok ilyen hdd caddyt a notimhoz, ez nem a spanyol viasz amit feltaláltak, csak nálunk nem igazán lehet kapni sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hegylako15...
2012.05.07. 21:03
Én 1 hónapja vette ebayről rendeltem mert nálunk nem lehet kapni. Tényleg nem újdonság, de nagyon hasznos, hisz a legtöbb ember már DVD-t nem használ, viszont vinyó mindenhol elkél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kobaljov
2012.05.07. 22:23
A Sharkoonéhoz hasonló dokkolót árul a Delock is, nekem ilyen van és eddig bevált (az USB portok miatt érdemes szorosabban rögzíteni a házban illetve a BIOS-ban a SATA csatlakozók hot-swap beállítását aktiválni hozzá)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. grog
2012.05.08. 02:15
Ha a vezérlő nem támogatja a hot swap-ot akor nincs mit aktiválni a biosban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. EnosDTDi
2012.05.08. 08:46
Valaki tudna nekem segiteni egy pontos linkel hogy hol meg mennyiért lehet találni valami hasonlot.. köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grog
2012.05.08. 20:41
Ha a notebook odd helyére építhető merevlemez vagy ssd-re gondoltál akkor itt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!