iPon Hírek

HDMI jel továbbítása vezeték nélkül, Gigabyte módra

Dátum | 2012. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Manapság már számos olyan kiegészítőt találunk a piacon, amelyekkel megoldható akár az 1080p-s tartalmak vezeték nélküli átvitele is – ezek a megoldások általában néhány méteres hatótávolságot kínálnak, ha falakon is át kell küldeniük a jelet.


Most a Gigabyte is bemutatta saját megoldását a témában, amely a találó SkyVision WS100-as nevet viseli. A hasznos kis kiegészítő egy adóból és egy vevőből áll: az adót noteszgépekhez, illetve asztali gépekhez lehet csatlakoztatni, míg a vevőn keresztül a kiszemelt megjelenítőre, illetve kivetítőre küldhetjük az adott tartalmat. A rendszer HDMI videó csatlakozást használ – mind az adó, mind a vevő esetében – a tápellátást pedig USB 2.0-s kábelen keresztül oldja meg. A vevőnél egy micro-USB tápcsatlakozóval ellátott tápadapteren keresztül érkezik a működéshez szükséges áram, az adónál pedig egy mico-USB->USB kábelen keresztül oldották meg a tápellátást. Az adó 93 x 32 x 15 milliméteres, a vevő pedig 93 x 82 x 32 milliméteres mérettel bír. Utóbbin néhány gomb is található, amellyel a menüben lépkedhetünk, így egyszerűen és gyorsan hozzáférünk az eszköz különböző funkcióihoz, beállításaihoz.


A kompakt kis WHDI 1.0 alapú rendszer 10 méteres hatótávolsággal bír – zavartalan rálátás esetén – és tömörítetlenül továbbítja akár még az 1080p-s tartalmakat is, méghozzá az 5 GHz-es frekvenciatartomány használatával.  Európában a szett az 5170 és 5210 MHz közötti frekvenciatartományban üzemel. Az 1080p-s videó mellett 5.1 csatornás audió stream továbbítására is van mód (48 kHz, 24 bit). A kapcsolat esetében a késés mértéke 1 ms alatti.


Az eszköz nem csak asztali számítógépekkel és noteszgépekkel, hanem akár okostelefonokkal. táblákkal és játékkonzolokkal is gond nélkül használható. PC esetében az asztal vezeték nélküli kiterjesztésére és klónozására egyaránt van lehetőség, de az adott tartalom akár a másik szobában lévő HD televízióra is továbbítható. A rendszer prezentációhoz is jól jöhet, hiszen noteszgépünkkel együtt könnyedén hordozhatjuk, az előadás helyszínén pedig a különböző tartalmakat könnyedén továbbíthatjuk a rendelkezésre álló kivetítőre, illetve a nagyképernyős megjelenítőre.


A termék hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban is, várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nem érkezett információ.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2012.06.25. 20:54
En evek ota Slingboxot hasznalok,csinalhatnatok egyszer egy par termekes osszehasonlito tesztet,szerintem lenne erdeklodes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2012.06.26. 12:17
Már egy ideje gondolkodom hasonló megoldásban a gép TV-re kötéséhez ... játékra mennyire használható? Mennyire érezhető a késleltetése?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog Lazah...
2012.06.26. 12:27
En csak a PS-t hasznalom a Slingboxon keresztul jatekra.,egy pc-s online FPS-nel mar nem idealis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. topcop
2012.07.24. 18:34
Köszönjük MSE!

A slingbox egy media adatfolyam átviteli eszköz és nem egy önálló vezetéknélküli (meglévő vezetékes vagy wifi hálózaton tudod használni), az égvilágon semmi köze ehhez a közvetlen rádiós FHD átvtelhez. Teljesen más a felhasználási területe és funkcionalitása. Összehasonlíthatod, csak semmi értelme!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!