iPon Hírek

Head up display is lesz a Google új szemüvegén

Dátum | 2012. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Már egy ideje, egészen pontosan tavaly decembere óta folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a Google műhelyében pontosan milyen szemüveg készülhet. A korábbi pletykák egy része a friss információk alapján minden valóságalapot nélkülözött, de a pletykák már csak ilyenek. A napokban egy informátornak köszönhetően – aki már kipróbálta a Google különlegességét – néhány új részlet is kiderült.

A futurisztikus Google szemüveg a hírek szerint HUD-dal (Head-Up Display) ékezik majd, amit csak egyik szemünkkel láthatunk. A fülhallgatókkal is ellátott termék az Oakley Thump-ra hasonlít majd és rengeteg érdekességet rejt magában. A szemüveg tartalmaz egy SoC egységet, némi rendszermemóriát és valamennyi NAND Flash alapú tárhelyet is, amelyek együttesen nagyjából olyan teljesítményt kínálnak, mint amit egy előző generációs Androidos okostelefontól várhatunk. A tippek 1 GHz-en ketyegő ARM A8-as processzormaggal ellátott SoC-ról, 256 MB-nyi rendszermemóriáról és 8 GB-nyi NAND Flash alapú tárhelyről szólnak. A rendszer a szemüvegbe épített akkumulátorról üzemel majd. Érdekesség, hogy a HUD-dal ellátott szemüveglencse nem lesz átlátszó, így a HUD elnevezés egy kicsit sántít.

Oakley Thump - Hasonlóan néz ki a Google különleges szemüvege is.
A 9to5Google értesülései szerint a szemüveg néhány megapixeles felbontású beépített kamerát és vakut is tartalmaz majd, sőt, segítségével hangalapú hívások kezdeményezésére és fogadására is lesz majd lehetőség – ha igazak a hírek. A rendszert fejünk mozgatásával irányíthatjuk majd: bólintással lehet scrollozni, illetve különböző fejmozdulatokkal lehet majd az egyes funkciókat előcsalogatni. A rendszer irányítását nagyon könnyű lesz elsajátítani.

A különleges szemüveg végleges változatának megjelenéséig még sok munka vár a Google mérnökeire. Egyelőre az sem világos, hogy a különlegesség megvásárolható lesz-e kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. balintdavi...
2012.02.08. 13:34
eyephone
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sandel
2012.02.08. 14:21
Látom nem csak én nézek Futuramat. De nem hinném hogy túl realisztikus elképzelés mindennapok használatra de valamilyen katonai fejlesztésnek biztos megfelel. És főleg nem is biztonságos az utcán viselni mert hiába előre nézel ha nem a forgalomra fókuszálsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2012.02.08. 15:35
Most akkor ez mi is?
Egy szemüveg, amelyik az egyik szemnél pár infót meg tud jeleníteni?
Ez alapján nagyon felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Drealo
2012.02.08. 16:12
Furcsa lesz majd látni az utcán valakit akinek ilyen fura szemüveg van rajta és össze vissza rázza majd a fejét DD, de egyébként tényleg fölöslegesnek tartom én is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sturmtiger
2012.02.08. 18:11
Én csak azt nem értem miért is nem lesz átlátszó a lencse? Annak úgy kicsit több értelmét látnám, no nem az utcán, de például egy sebész fején. Mert ugyan vannak azok a pici kijelzők a sebészi szemüvegen, de az azért mégis csak jobb lenne ha az egész lencse tudna kijelző lenni Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sandel
2012.02.08. 21:25
A lencsék átlátszóak csak rajtuk van egy "fólia" mely megjeleníti az infót. Ugyanezt a technológiát használjak a vadászpilóták sisakjaikban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Thommyboj
2012.02.08. 21:38
Lehet, hogy egy intersect szemüvegetet akarnak készíteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. twollah
2012.02.08. 21:55
KELL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. cherryiceh...
2012.02.09. 10:45
Ez talán egy próbálkozás is arra, hogy a mobilteló (manapság inkább ugye "okoska", miniatűr számítógép) ne egy kisebb-nagyobb téglatest legyen amiben benne van megjelenítő és input eszköz is, hanem csak egy pöttömnyi chip ami gyakorlatilag bárhol elhelyezhető lehetne (brrr...), a lényegesebb kérdes pedig az interfészek megoldása, kép a szemnek, hang a fülnek és a vezérlés hanggal, bólogatással, kézmozdulatokkal ruhatapogatással stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2012.02.13. 09:53
A kamera balhés lesz, egy srácot lekapcsoltak, mert biztos kémkedni akart a külföldről rendelt kamerás szemüveggel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!