iPon Hírek

Helium Plus mobilokkal erősít az Archos

Dátum | 2015. 06. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Archos ezúttal két új okostelefonnal rukkolt elő. Viszonylag modern konfigurációkról beszélhetünk, és az áraik is nagyon szolidak, így sokak érdeklődését kelthetik fel. Az eszközök a Helium Plus családba lesznek besorolva, a specifikációjuk pedig a képátlót és a vele járó eltéréseket leszámítva megegyezik.
Archos 50 Helium Plus
Az Archos 50 Helium Plus egy 5 hüvelykes kijelzővel lett ellátva, az 55 Helium Plus pedig már egy 5,5 colos megjelenítővel várja, hogy munkába állhasson. Az alkalmazott panelek mindkét esetben 720p-s felbontással dolgoznak, és IPS technológiát használnak, tehát komolyabb panasz a képminőségre vélhetően nem lesz – legfeljebb a nagyobbik gép 267 PPI-s pixelsűrűsége miatt érheti szó a ház elejét, de normális használati távból ezzel sem lesz gond. Az operációs rendszer szerepét a legfrissebb Android tölti be rajtuk, tehát az 5.1-es Lollipopról beszélhetünk, ami néhány előre telepített programmal is meg lesz toldva, de ilyen téren azért nem kell túl sok extrára számítani. A telefonok kamerarendszerei egészen impozánsak, legalábbis papíron. Mind az 55, mint pedig az 50 Helium Plus egy-egy 5 és 13 megapixeles kamerát vonultat fel. Az előlapi egységekkel tehát videóhívások mellett már jó önarcképek is készíthetőek. A főkameráik mellett van LED-es segédfény is, így rosszabb fényviszonyoknál is lehet rájuk számítani. Ha videózásra kerülne a sor, akkor 720p-s támogatással szolgál mindkét delikvens.
Archos 55 Helium Plus
A Helium Plus okostelefonok 64 bites MediaTek chipekre épülnek, nevezetesen az MT6735P lapul bennük. Ez a lapka négymagos, Cortex-A53 egységeket vonultat fel, az órajele pedig legfeljebb 1 GHz-is skálázódhat. A grafikus feladatokról egy Mali-T720 MP2 feldolgozó egység hivatott gondoskodni. Összességében nem izomgépekre kell számítani, de az eléjük gördülő akadályok javát előre láthatólag akadásoktól mentesen fogják megoldani. A mobiloknak 1 GB-nyi rendszermemóriával kell gazdálkodniuk, ami a megcélzott árszegmensben átlagosnak számít. A háttértáraik mindössze 8 GB-osra lettek szabva, de a bővítésre mindkét esetben lesz lehetőség, így a kapacitást könnyedén fentebb lehet tornászni. Megemlítendő, hogy az 55 Helium Plus mellé gyárilag jár egy 16 GB-os microSD memóriakártya is. A kapcsolati képességeik terén ki kell emelni a 4G LTE hálózati modem meglétét, négyes kategóriájú megoldásokról beszélhetünk, tehát 150 Mbps-os sávszélességet támogatnak. Van még a tarsolyukban 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió és A-GPS vevő is. Továbbá ki kell emelni, hogy két SIM-et tudnak egyidejűleg kezelni.
Archos 50 Helium Plus
Az 50 Helium Plus sarkai nagy ívben le vannak kerekítve, viszont ezt leszámítva inkább szögletes dizájn jellemzi. Az elejét és a hátulját is üveglap védi, a kerete pedig fémből készült. A 143 x 71 x 9,3 milliméteres térfogatához képest meglehetősen nehéz lett, 161 grammot nyom. Ebből arra lehetne következtetni, hogy egy izmosabb telep kerülhetett a hátoldala mögé, de sajnos ez nem állja meg a helyét, az akkumulátor mindössze 2000 mAh-s kapacitással bír. Átlagon alul teljesít, egy feltöltéssel csak 8,5 órányi beszélgetésre nyílik lehetőség, filmezéssel pedig 6,5 óra után bedobja a törölközőt. Az 55 Helium Plus már minden irányból lekerekített, így kényelmesebben ül majd a felhasználók tenyerében, amire szükség is van a mérete miatt. Ezt 155 x 78 x 8,3 milliméteres vonalak határolják, és mindössze 7 grammal nehezebb (168 g), mint a kistestvére. Az energiaellátásról csak egy 2400 mAh-s telep hivatott gondoskodni, így az üzemideje ennek is elég gyenge lett. Hívásokkal ugyan már majdnem 9 óráig húzza, de videózás közben, mikor a kijelző is aktív, már 6 óra után töltőért fog „kiáltani”. Mindkét készülék fekete és fehér színben lesz megvásárolható.
Archos 55 Helium Plus
Az Archos 50 Helium Plus és 55 Helium Plus júliustól lesz megrendelhető. A kisebbik okostelefonért 110 dolláros összeget kell majd kifizetni, a drágább modell pedig 140 dollárt kóstálhat, ha minden a terv szerint alakul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!