iPon Hírek

Helyes a bőgés, MacBook Pro

Dátum | 2008. 07. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Megerősítést nyert a frissen említett feltételezés, miszerint a tajvani forrásból kiszivárgott fényképen valóban egy új MacBook Pro prototípusa látható, amelytől a végleges változat csak kis mértékben fog eltérni. Egyben ez lesz e gépek első jelentős újratervezése is azok 2006-os indulása óta.


A korábban is említett téglalap alakú akkumulátor legfőbb erénye - kicsit talán meglepő módon - nem egy esetlegesen hosszabb üzemidő (legalábbis ilyesmiről nem volt említés), hanem egyszerűen annyi, hogy a felhasználók így most már anélkül is hozzáférhetnek a gép merevlemezéhez, hogy ehhez az egészet szét kellene kapniuk (hasonlóan a jelenlegi 13 hüvelykes MacBookokhoz).

A végleges változat a képen láthatónál tehát valamivel karcsúbb lesz, a széle pedig még inkább elvékonyodó; az Apple-logó közepén látható lyukak megfelelő 'hangulatvilágításról' gondoskodnak majd, míg a gép alján láthatóak az akkumulátor eltávolítását könnyítik meg egy retesz behelyezése után. Szintén felmerült előzőleg az a feltevés is, hogy az Air-hez hasonlóan túlméretezett érintőpadot kapnak majd ezek is.

Hogy a végső változatot pontosan mikor dobják piacra, azt egyelőre még nem lehet tudni, viszont azt mindenképp meg kell várniuk, amíg az Intel előrukkol a Centrino 2-es platfromjának valamennyi processzorával és lapkakészletével, mivel egyes rendszereikhez várhatóan szükségük lesz a cég X4500-as integrált mobil grafikai egységeire is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.07.14. 23:33
Machintoson fut a Windows is, amióta Intel processzor van bennük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!