iPon Hírek

Helytakarékos GeForce GTX 750 Ti VGA a KFA2-től

Dátum | 2014. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az éppen nevet változtató Galaxy műhelyében egy új GeForce GTX 750 Ti alapú videokártya készült, amely az európai piacot veszi célba, így ventilátorán a Galaxy európai leányvállalatának, a KFA2-nek a matricája díszeleg. A később megjelenő videokártyák már az új, Galax márkanevet viselik, azaz mind a Galaxy, mind pedig a KFA2 név eltűnik – de a korábban piacra dobott Galaxy és KFA2 márkájú termékek garanciája természetesen változatlanul érvényben marad.
A KFA2 GeForce GTX 750 Ti Razor különlegessége – ahogy az a nevéből már kiderülhetett – vékony felépítésében keresendő, ugyanis a friss videokártya csak egyetlen PCI slotot foglal el az adott számítógépházban. Utóbbi miatt a termék kiváló választás lehet olyan kompakt számítógépházakba, ahol csak egyetlen normál méretű PCI bővítőhely áll rendelkezésre.
A "pengevékony" újdonság tetején egy rézből készített, nikkelborítással ellátott videokártya hűtő teljesít szolgálatot, amely réz talpazaton keresztül érintkezik a GM107-es GPU-val, a fedélzeti memóriával, illetve a VRM áramkör különböző komponenseivel. A GPU ezúttal is 640 CUDA maggal gazdálkodik, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. Ahogy a referencia modelleknél, úgy ennél a videokártyánál is 1020 MHz-es a GPU magórajel, a GPU Boost 2.0-s órajel értéke pedig 1080 MHz. A GDDR5-ös VRAM szintén referencia sebességen üzemel, azaz 5,4 GHz effektív órajellel gazdálkodik.
Az új videokártya külső tápellátást nem igényel, étvágyát tökéletesen tudja csillapítani a PCI Express 3.0 x16-os sloton keresztül, hála a referencia órajeleken ketyegő GM107-es GPU-nak. A videó kimenetek között a helytakarékos felépítés miatt csak egy dual-link DVI-D, egy D-Sub és egy HDMI port sorakozik, de ennyi port tulajdonképpen az esetek többségében úgyis elegendő – főleg a célközönség számára. A KFA2 GeForce GTX 750 Ti Razor rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 139,99 euró magasságában helyezkedik majd el. Hasonló terméket egyébként már az ELSA is bemutatott a közelmúltban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!