iPon Hírek

Helytakarékos kivitelben érkezik az új Cherry billentyűzet

Dátum | 2017. 07. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Cherry neve főként a kiváló minőségű Cerry MX mechanikus billentyűkapcsoló-családról vált ismertté az elmúlt évek során, pedig az elismert gyártó saját márkás billentyűzeteket is gyárt, amelyekben természetesen saját kapcsolói teljesítenek szolgálatot. Remek példa erre a napokban bejelentett Cherry MX Board 1.0 TKL modell, amely numerikus billentyűrész nélkül, kompakt kivitelben kerül az üzletek polcaira.
A mindössze 370 milliméter széles, 150 milliméter magas és 25 milliméter vastag billentyűzet fehér háttérvilágítást kapott, amelynek fényereje több szintben állítható, de akinek egyáltalán nincs szüksége LED alapú háttérvilágításra, nélküle is megvásárolhatja majd a terméket. Az újdonság egyébként mindkét esetben ABS műanyagból készített házzal érkezik, tömege pedig 730 gramm körül helyezkedik el.
Az új billentyűzet lézergravírozással készített billentyűkupakokat használ, amelyek a Cherry szerint sokkal jobban ellenállnak a használatnak, mint hagyományos társaik. A kupakok alatt természetesen Cherry MX sorozatú mechanika dolgozik: ízlésünk és igényeink alapján Cherry MX Blue, Black, Brown vagy Red modell közül lehet választani, amelyek mind-mind eltérő karakterisztikával működnek.
A Cherry MX Board 1.0 TKL a gyártó szerint megbízhatóan és precízen működik, így természetesen játékra is kiválóan alkalmas lehet, hiszen teljes N-Key Roll Over és Anti-Ghosting támogatás is jár hozzá. A Cherry új billentyűzete két év jótállással kerül az üzletek polcaira, az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mikor válik elérhetővé, valamint az is rejtély, mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. potkeny
2017.07.05. 15:03
"A Cherry neve főként a kiváló minőségű Cerry MX mechanikus billentyűkapcsoló-családról vált ismertté"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!