iPon Hírek

Hemzseg az extráktól a Fujitsu V F-04E

Dátum | 2012. 11. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Arrows termékcsalád legújabb tagja elképesztő specifikációval rendelkezik, szinte minden paramétere kompromisszummentes, bár ahhoz, hogy az összkép zavartalan legyen, egy fél évet késett. Ugyanis a készülék a korosodó Tegra 3 köré épült.

No nem mintha az Nvidia chipjére sokaknak lehetne panasza, de azért már jónéhány komolyabb alternatívát is találhatunk nála. Viszont azt is érdemes leszögezni, hogy a lapka mögött álló fejlesztésekben a zöldek élen járnak. Elég csak a TegraZone játékfelhozatalát megnézni, és bár ezeknek egy része nem függ a Tegrától, azon nyújtja a legszebb grafikát. A négy Cortex-A9 mag ezúttal 1,5 GHz-es órajelen üzemel majd a 12 feldolgozós GeForce ULP grafikus egység mellett. A rendelkezésre álló tárhelyünk 64 GB lesz, míg a rendszermemória 1 GB-os méretet öltött.

A megjelenítő HD (1280 x 720) felbontású, és 4,7 hüvelykes képátlóval örvendeztet meg minket. A főkamera 13,1 megapixeles képek készítésére alkalmas, míg a videókat FullHD-ban tudjuk rögzíteni. A kapcsolati képességei között az LTE hálózati modem mellett találunk DLNA támogatással rendelkező Wi-Fi-t, Bluetooth-t, GPS vevőt és még NFC chipet is, ráadásul a megfelelő infrastruktúra megléte mellett az 1-Seg digitális adásokat is kezeli a telefon.


A hátlapon a kamera mellett egy ujjlenyomat olvasót is felfedezhetünk, így a biztonságos jelszó itt új értelmet nyer. Az üzemidővel kapcsolatban pontos adatokat nem közöltek, de a 2420 mAh-s akkumulátor megint csak egy kiemelkedő paraméter, így vélhetően nem lesz ilyen téren sem gondja. A telep eltávolítása viszont körülményes lesz, mivel a ház IP58 minősítést kapott, vagyis a szigeteléseknek nagyon pontosan kell illeszkednie, hogy mind a port, mind pedig a vizet hatékonyan tudják visszatartani.

És a legérdekesebb extra a Human Centric Engine, ami úgy teszi használhatóvá a telefont, hogy közben hozzá sem érünk a kijelzőhöz. Lényegében a mozgási szenzor alapján próbálja kitalálni, mit szeretnénk, így például, ha megrázzuk, akkor feloldhat a kijelző, vagy ha rajzolunk egy kört a levegőben, hívást indíthatunk. Abban az esetben pedig, ha futni indulunk, felismeri a helyzetet, és feltekeri a hangerőt, hogy biztosan meghalljuk, mikor valaki keres minket.

A Fujitsu Arrows V F-04E elsőként a japán NTT DoCoMo hálózatában lesz elérhető. Az ára még nem ismert, de vélhetően nem éppen olcsóságról beszélünk. Fekete, fehér és magenta színben lesz megvásárolható. Arról, hogy mely operációs rendszer teljesít rajta szolgálatot, sajnos nem esett szó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Egedke
2012.11.29. 20:48
Mellesleg Android van rajta, látszik az alsó soron, illetve youtube-os 'hands-on' videókon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 1c3w0lf
2012.11.29. 21:19
Azért az a play store-os ikon elég árulkodó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. balagocsa
2012.11.29. 21:38
szerintem a cikkíró itt a verzióra gondolt...android gondolom evidens volt neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2012.11.29. 23:45
a hibáktól is hemzsegni szokott, ahogy az amatőr gyártók által szénné moddolt androidok szoktak, mert hülyék nyúlnak hozzá.

Androidot csak is őstermelőtől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Aby
2012.11.29. 23:58
NTT Docomo Japán egyik legnagyobb mobil szolgáltatója. Eleinte saját fejlesztésű szoftvereket írtak.(amit hozzá kell tennem rendkívűl stabil és könnyen kezelhető, nekem egy Sharp SH-01C típusú készülékem van ,nem android fut rajta ,de én teljes mértékben meg vagyok vele elégedve) Ezt a készüléket (Fujitsu V F-04E)jelen esetben már az androiddal párosítják ,ezért is van hogy nem egy szokványos kezelőfelülettel látjátok! Biztosan jó lesz ,de hogy hazánkban nem lesz kapható ,az is biztos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!