iPon Hírek

Hemzsegnek az exploitok a The Divisionben

Dátum | 2016. 04. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft Massive egyre több és hangosabb kritikát kap a játékosok részéről, ugyanis most már szinte minden másnapra jut egy új játékhiba, amit az ügyesek ki tudnak használni, és teljesen fel tudják borítani a játék egyensúlyát. Nézzük meg a jelenlegi legégetőbb problémákat. Röhejes mennyiségű DPS-t lehet összeszedni, ami közel sem lenne realisztikus egyetlen valódi felszereléssel sem. Ezt a Competitive perk kihasználásával lehet elérni, ami bónusz sebzést ad, miután használtunk egy skillt:
Végtelen mennyiségű tárgykészítéshez való anyagot lehet szerezni:
Végtelen mennyiségű pénzre tehetünk szert:
Egy hibát kihasználva mindenféle nehézség nélkül gyűrhetjük le egyedül a játék jelenlegi legnagyobb PvE kihívását, az Incursiont (a raid helyi megfelelője). Még a bosst is le tudjuk teríteni két lövéssel:
A probléma több okból is súlyos. Egyrészt a The Divisionben a megszerzett felszerelésünk, és így a sebzésünk is ugyanaz a PvE részben, és a Dark Zone-ban. Így tehát a hibákat kihasználó játékosok úgymond nem csak a saját élményüket tudják lerombolni, hanem a Dark Zone-ba behatolva másokét is. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy a Massive nem tudja elég hamar felfedezni és kijavítani az exploitokat. Léteznek olyan hibák a játékban, amik már a béta óta ismertek, mégsem javították őket. Ha pedig javítanak is egy exploitot, akkor másnapra kettő másik jön a helyére a jelenlegi tapasztalatok szerint. Persze mondhatjuk, hogy egy online játékban mindig lesznek kihasználható hibák. Ez így is van, a gond ezzel csak annyi, hogy a The Divisionben láthatóan hemzsegnek, a játékosok állandóan belefutnak valami újba. A dolog olyan méreteket öltött, hogy a játékosok egyszerűen úgy érzik, még mindig egy bétatesztben vannak, holott a The Division már másfél hónapja megjelent. Többen azt írják a hivatalos fórumokon, hogy el kéne indítani egy kezdeményezést arra, hogy a Ubisoft visszafizesse a pénzt a játék után, az ugyanis alapvetően hibás. Mások szerint pedig annyira alapvetően hibás, hogy a fejlesztőknek meg kellene fontolniuk azt, hogy inkább pár hónapra lelövik a játékot, amíg nem tudnak úrrá lenni a helyzeten, mert szerintük erre a jelenlegi szituációban nem sok esély van. Persze lássuk be, ez nem nagyon valószínű. A Ubisoft először ugyan azt mondta, hogy büntetésre számíthatnak azok, akik kihasználják ezeket a hibákat, de a közfelháborodást látva most már azt mondják, hogy erről szó sem lehet. Viszont teljes rollbacket sem nagyon lehet csinálni, így tehát erősen kérdéses, hogyan alakul a The Divison következő pár hónapja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. danielfock...
2016.04.20. 17:37
Mielőtt elindulna a szarvihar (a.k.a. shitstorm), kérek minden kedves hozzászólót, aki esetlegesen nem játszott a játékkal előbb kérdezzen. Mondjuk tőlem (~200 óra játékidő = naponta kb. 4-5 óra) Köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Dante73
2016.04.20. 17:45
Ezen valahogy nem csodálkozom.
Kis-milliárd probléma volt már a megjelenés előtt is. Elvett területek, hogy majd később némi plusz pénzért visszaadják, kivett fegyverek, stb. (grafikai butításról nem beszélek, az másik tészta) És erre a játékosok nem azt mondják, hogy bottal sem piszkálom meg, van ezer más játék, amivel lehet jót játszani, neeem.... Azonnal meg kell venni.
Komolyan. rendesen sorban állnak az emberek a pofonért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Dom013
2016.04.20. 17:59
Kapja a sarat keményen a játék, konkurens oldalon is volt cikk, 200+ hozzászólással. Én nem játszottam vele, pedig erősen fontolgattuk haverral hogy beruházunk rá. El lettünk tántorítva. Remélem talpra tudják még állítani a játékot, volt már rá példa hogy agyon szidott játék fél-1 év múlva összeszedte magát (lásd ESO).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Benny
2016.04.20. 18:05
ha lesz petíció biztosan alá írom. Ez a játék egy bughalmaz és a kiadó vagy fejlesztő teljesen inkompetens. Pedig nagy lehetőség lett volna a játék. Kár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Resike
2016.04.20. 18:14
Mégis mit vártatok az Ubisoft-tól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. SeaQR
2016.04.20. 18:32
"annyira alapvetően hibás, hogy a fejlesztőknek meg kellene fontolniuk azt, hogy inkább pár hónapra lelövik a játékot, amíg nem tudnak úrrá lenni a helyzeten,"

Azért ez erős túlzás. ~60 óra játékidő alatt semmi gonddal nem találkoztam. (vagyis egészen az utóbbi napokig mikoris nem frissültek a napi küldetések) Persze nem is kerestem a lehetőséget az exploitok kihasználására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. yennefer
2016.04.20. 18:48
GOTY!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hundark_lo...
2016.04.20. 20:10
Kipróbáltam a bétát, nekem nagyon bejött annak ellenére, hogy még tele volt hibával az egész. Az első 10 percem azzal telt, hogy leestem a pályáról újra meg újra.... Elgondolkodtam, hogy megvegyem-e, mert rengeteg pozitív kritikát-cikket kapott a megjelenése előtt, remek videókkal és fejlesztői dokumentációkkal, illetve tetszettek a fejlesztők ígéretei. Amennyiben kiadnák a játékot befejezve, úgy elgondolkodnék a vásárláson, de egy félkész játékot az ember nem szívesen vesz meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. perneki
2016.04.20. 20:54
Jó lenne ha gyorsan esne az ára kár hogy nem fog előfordulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2016.04.20. 22:02
Ne legyen igazam, de a játékipar hanyatlásának lehetünk szemtanúi már egy ideje. Technikailag már olyan bonyolult egy játék, hogy se a fejlesztési idő, se a költségvetés nem tartható, ha meg nem bonyolítják még tovább, hogy fejlődést tudjanak felmutatni előző címekhez képest, akkor azért nem lesz sikercím.

Várom mikor omlik össze ez a kártyavár ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.20. 22:56
R6: Sieget is már lehet 6000-ért akcióban kapni. Nem sokkal régebbi játék. Szóval van rá esély. Amúgy én a vásárlásról a területek DLC-kre darabolása miatt mondtam le, nem a "grafikai átverés" miatt. Ahogy nézem, a DZ nem túl élvezetes (), úgyhogy egyelőre marad a nagyobb akciós vásárlás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. TheRealTsL
2016.04.21. 00:43
Pont a DZ élvezetes benne. Persze nem egyedül, hanem csapatban. Párszor össze lehet futni olyan figurákkal, akiknek az egyetlen szórakozása a másik játékának tönkretétele, de egyáltalán nem ez a jellemző.
A cikkben lévő általánosítást én nem igazán érzem, pedig van benne játékidőm bőven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.21. 01:08
Az élvezetes alatt azt értem, hogy nem találkozol ilyenekkel:

https://www.youtube.com/watch?v=utPnZVqems0

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=X3j4G7hyi0I

Nagyon kiábrándító sajnos. De ha lesz annyiért, mint a R6: Siege (6000 vagy 7000 Ft), akkor beszerzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG SeaQR
2016.04.21. 10:19
"~60 óra játékidő alatt semmi gonddal nem találkoztam"
Egy szerencsés ember vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Busterftw BReal
2016.04.21. 10:51
Belefutni egyszer-egyszer elviselheto, minden multiban vannak ilyenek, de tudatosan "vadaszni" a csavora aztan panaszkodni hogy 100x megolt eleg szanalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.21. 10:51
Vagy nem vette észre
It's not a bug, it's a feature!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SeaQR Konzi
2016.04.21. 11:31
Előfordulhat, hogy volt olyan bug ami nem tűnt fel. Ez csak azt jelzi, hogy nem oylan súlyú a probléma mint ahogy a cikk sugallja. Össze sem hasonlítható a helyzet pl egy GTA5 Online-al - aki játszott vele akár csak 15 percet az tudja mi a cheater paradicsom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tuttu
2016.04.21. 13:08
UBI erről ismeretes! A bughalmazok kiadója!
Vagy ugyan azt adja el más köntösben.
Egy játékot sem vettem tőlük és a hírek olvasása megnyugtat, hogy jól tettem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lordostibi
2016.04.21. 14:03
200 óra itt is, DZlvl 57 egy cheater sem találkoztam, glitchelni nem kötelező, úgy is lehet élvezni a játékot. Aki arra megy hogy glitchel játsszon egészségére, magát fosztja meg az játék örömétől.
InGen kicsit lemaradt, ma jött egy javítás már nem lehet lőni a tankot ellenben sajnos van új mód, bár elolvasva, többi idő összehozni mint bemenni és 4 normális emberrel lenyomni az egész Falcon Lost-ot (kb 30-40perc)
Igen jó lenne ha tényleg kijavítanák a hibákat. A remény hal meg utoljára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!