iPon Hírek

Heroes of the Storm - nem kell többé bétakulcs!

Dátum | 2015. 05. 20.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Véget ért a Heroes of the Storm januárban megkezdődött zárt bétája. A Blizzard közleménye alapján többé senkinek sem kell bétakulcsokért "kuncsorognia" a különböző fórumokon, mert a nyílt tesztelés szakaszába lépett kompetitív játékban most már bárki kipróbálhatja, hogy vajon jobb-e, mint a többiek.
Az érdeklődőknek azonban fontos szem előtt tartaniuk, hogy a fejlesztők a játékosok visszajelzései alapján folyamatosan alakítanak az egyes harcosok képességein. Így hiába nő a szívükhöz esetleg egy karakter, könnyen előfordulhat, hogy mivel túlságosan erősnek ítélik, a játékegyensúly érdekében legyengítik az adott kasztot. Ezen túl azzal is érdemes számolni, hogy várhatóan ha túl sokan akarnak majd egyszerre játszani, akkor a bejelentkezés némileg problémás lesz. Magyarán ez egy béta, vagyis számíthattok még hibákra/bugokra, de most már szabadon belevethetitek magatokat a Blizzard játékok hőseivel vívott, tervezést és csapatmunkát igénylő küzdelmekbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. tomchee
2015.05.21. 03:18
Szerintem az elmúlt pár hónap alatt csak az nem szerzett rá kulcsot aki nem akart.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. csul1
2015.05.21. 07:02
Meg minek mikor bejelentették már láttam, hogy sok ész nem kell majd hozzá ez azóta sem változott iszonyat egyszerű 0 komplexitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Stormrage
2015.05.21. 08:27
Ezt a blizzard se gondolta komolyan, amit nem is mond el jobban semmi, mint az a jelenet, amikor a tutorial soran Jim megkerezi Uther-t, hogy miert is vagyok itt? (marmint a nexusban) Mi celom itt? Erre Uthernek csak annyi a valasza, hogy: Ne tord ezen a fejed annyira, csak harcolj.

Tele van 10 euros skinekkel, ennyit tud a jatek, penzlehuzas, blizzard az EA tronjara palyazik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. blckshdw
2015.05.21. 08:55
Szerintem ez egy abszolút szórakoztató és minőségi alkotás tőlük. (Leszámitva a lag spike-ot, amitől lehetetlen megszabadulnom..)
Még War3 idején próbálkoztam a DotA-val, és azóta is kipróbáltam a LoL-t és DOTA-t is, de 1-2 kör és elmegy a kedvem tőle, mert túlságosan bele kéne ásni magamat a témába a komplexitásuk miatt.
Erre itt van ez, hogy van 20 percem játszani, ráütök a play-re és megy a menet. Trait-ekkel lehet mókolni, igy lehet szituációra szabni a hőst és abszolút nem kell pénzt fizetni azért, hogy előrébb juss.
Azért hőbörögni, mert vannak fizetett skinek.. Na bumm. Akkor hőbörögjünk azért, mert valaki drágább ruhában jár az utcán pedig ott az olcsó C&A.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. djgeg csul1
2015.05.21. 09:29
Mert a Dota vagy a lol az aztán olyan bonyolult és komplex.... attól, hogy van 100 hős és 200 item vagy ne adj isten más is nem lesz komplex..... főleg, ha a 30% kát használják az emberek...
Tény, hogy kevesebb a hős.... nincsenek itemek és nincsen egyedi karakterfejlődés....
Pont ezeket imádom benne. Gyors, pörgős... élvezetes.
Objective van és egyszerre csapatban játszás! Sok map és különféle taktikák. Nem egy map... 3 lane védelme.... Nem b@szom a mobot az erdőbe fél óráig mert IM FARMING MAAAANN.....

Sokat kell még javulnia... de én olyan aki lol dota dota 2 őt azért mind játszotta.... Tenne rá egy tetszett plecsnit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. slayer007 djgeg
2015.05.21. 10:02
Játszottam mindet. HotS egy vicc. Leültetném a kutyám a gép elé, még az is boldogulna vele.
Aki casual és nincs kedve gondolkodni, annak tökéletes, csak ne állítsd már nekem, hogy ehhez képest egy lol és dota nem komplex. Ne vicceljünk már...
Tegyük hozzá, hogy ezt úgy mondom, hogy a blizzard minden játéka megvan, évekig wowoztam és starcraftoztam, szóval nem csak a levegőbe dumálok.
A HotS nem mondom, hogy szar, mert azoknak jó, akiknek nincs idejük, vagy kedvük beletanulni a bonyolultabb mobákba, de pofonegyszerű és primitív.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. djgeg slaye...
2015.05.21. 10:54
Senki nem monta, hogy a dota vagy a lol nem komplexebb.... de nem hűűűű d enehéz játék semelyik.... (értelmes embereknek... )
Az viszont, hogy "pofonegyszerű és primitív"-vezel egy játékot az más kategória...
Nem értem miért gondolod így.... Azért mert nincs 100 item és 10 item kombináció/hero... attol nem lesz primitív egy játék...

Hány és hány meccset vesztettem mert a sok nyomorék még HOT al se tud játszani....
Sokkal jobban csapat és feladat orientált mintsem egyedül fejlődj itemeket vásárolva....
30 perc körül van egy átlag meccs és mivel sokkal pörgősebb sokkal élvezetesebb is....
Dota és LOL kiidegelt az állandó faszkodással... Nem egy bonyolult semelyik sem.... csak nem 10 éves hülye gyereknek kell lenni (vagy viselkedni) 50 es IQ val...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. slayer007 djgeg
2015.05.21. 11:05
Ne egy bronze meccset hasonlíts a hots-hoz, hanem egy diamondot, ahol már mindenki profin tolja. Ott nem arról szól a dolog, hogy 30percig farmolok, majd 2 teamfight és vége, hanem lvl1-től kezdve végig lane váltogatás, gankelgetés, 4en tornyot törnek 5percnél, vagy másik turretje mögött farmolnak már, stb, stb stb...
Mindezek MELLETT van még ott az item, a szintezés.

Teszem hozzá azért, hogy engem is kiidegelnek ezek a mobák, mivel trollkodnak az emberek, meg ragequitelnek ha valami nem tetszik nekik... ja meg anyáznak, ha szarrágankelt lane-t vesztesz semmi segítséggel. Onnantól flamelnek amíg fel nem huzod magad végül magad is...
Tudnék pedig játszani 0-4-ben is úgy, hogy late gamere hasznos legyek, de jobban érzik magukat némelyek, ha addig oltanak, míg magam is feladom a dolgot néha.
Mostanában single player játékok inkább, amig meló után kellőképp kikapcsolnak, levezetem a feszkót.

Kíváncsiságképpen, mondj egy komplex multiplayer játékot akkor, és kérlek ne vmi fps-t, mert röhögve szaladok el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Csimbee slaye...
2015.05.21. 11:05
"pofonegyszerű és primitív"

jah, egészen úgy liga 25-ös rankig... általában azok írják hogy egyszerű, akik quickben elbohóckodtak pár órát, aztán ennyi.

én dota2-öztem évekig, hots-ot alpha eleje óta tolom. az első 2 hónapban hasonló véleményen voltam mint te, hogy egyszerű és primitív.

meg is ragadtam egy szinten... aztán elkezdtem meglátni és megtanulni a trükköket, a finomságokat, különböző mapok egyediségét, és a hősök közti különbségeket. hirtelen iszonyat nagyot ugrottam rankban, és az élvezeti faktor is megnőtt.

abszolút nem hiányoznak a hosszú lane fázisok, a last hitek, a dzsungelezés... és az itemek sem.

javaslom mindenkinek, aki szerint ez egy nagyon egyszerű játék, hogy nézzen meg pár rank 1-10 közötti team league meccset, próbáljon figyelni a harcokban a trükkökre, próbálja meg, neki vajon megy-e, aztán fogalmazza át a véleményét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. djgeg slaye...
2015.05.21. 11:20
Nem tudom te mit értesz komplex játék alatt... de én személy szerint EVE online oztam is évekig... Na az nevezhető komplexnek... Dota 2 és LOL ahhoz képest egy szar gyerekjáték.... (komplexitást tekintve)
Azonban ha neked az "mmo" az nem játék akkor nézzél körbe pár értelmes RTS vagy TPS háza táján... bőven akad sokkal komplexebb játék.... mint a dota vagy a lol....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. corzi Csimb...
2015.05.21. 11:28
en csak az egyiptomi palyat utaltam h ha gyengebb volt a csapatom es ki sem irta h mit kell csinalni pikk-pakk beromboltak mindent, de kikapcsolodasnak jo szeretem nezni a profik jatekat es tanulni a trukkoket, megfogadom a tanacsod es odafigyelek majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. slayer007 djgeg
2015.05.21. 11:37
"Kíváncsiságképpen, mondj egy komplex multiplayer játékot akkor, és kérlek ne vmi fps-t, mert röhögve szaladok el. "
Szoktál olvasni?
Az mmo az nalad egyenlő az fps-el? Hogyan is jött neked az, hogy nekem az mmo az nem játék?
Eve online már tényleg komplex, nekem mondjuk az irányítása nem jött be, így sajnos nem nekem való. (Pedig imádom a scifit... sok reményt fűztem hozzá, ha már imperium galactica nem lesz újítva... )
RTS-ezni és TPSezni is szoktam.
A gond az, hogy te most egy mmo komplexitását hasonlítod a mobákhoz, ami alap, hogy vicc. MOBÁt MOBÁhoz, úgy érdemesebb. Amit már megtettünk.
Szerinted a hots összetettebb a lolnál és a dotánál, vagy nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.21. 11:54
Na és te szoktál olvasni?
"Senki nem monta, hogy a dota vagy a lol nem komplexebb"

Ettől még nem lesz óvodás játékszer egy másik játék.... se primitív...
HOT ban sokkal több map van... sokkal több obj. és ezáltal lehetőség. Sokkal jobban team fight és obj. orientált mint egy dota vagy lol.
Ezek mellet igen nincs 200 hős és 100 item mellé... Oha....

-Cserébe vannak pörgős mappok mindegyiken különböző témával és fő feladattal.
-Kevesebb de jobban optimalizált hősök... (már most... pedig az elején jár és amúgy sokkal több hőst terveznek)
-Hősönként több talent lehetőség....(sokkal több mint dota vagy lol-ban ahol kvázi csak pár hősnek van variálható amúgy meg csak 3-4-5 képességedet fejlesztheted különböző szinten)

Mik vannak a LoL ban vagy Dotában ami a a HOT ban nincs?
-Itemek
-Last hit
-Különálló fejlődés
-Gold
-200 hős
-Egy map újra meg újra
-0 Obj. vagy map event
-Erős lane-ezés (lane központúbb)

Persze tűnhet sarkításnak de én így látom...
HOT is komplex ha belemélyedsz... de igen a Dota és LoL komplexebb... de ettől nem jobb.... sőőőőt.... Újra és Újra ugyan az a lerágott csont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. slayer007 djgeg
2015.05.21. 12:03
Az azért, hogy nincs objektum a mapon, nem igaz.
- Red, Blue buff
- Dragon
- Baron

szóval itt is figyelni kell az objektumokra, bár ezek ugye nem event szinten vannak megcsinálva, hanem meg kell ölni őket a buffokért, figyelni a respawn időt, stb.

Az tény, hogy kevés a map (van 3v3 map is, meg 1 lanes map, de a fő map az valóban a Summoner Rift)
A balance nem a legjobb, 200 hősre elég nehéz, de elmegy...
A blizzard balance-tól viszont egyenesen félek, a WoWban sosem sikerült balance-t teremteni, pedig 10 éve ezzel szenvednek.
a Dotában még ott a deny is, ami miatt még nehezebb, mint a lol.
Lehet adok a HotS-nak még egy esélyt és lehet, hogy kellemesen csalódok. Nagyon rég láttam, lehet azóta jobb lett. (A tesztek legelején hívtak be, tekintettel arra, hogy minden blizz játék megvan.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.21. 12:08
Hát eddig a balance szerintem elég jó. Sokkal jobban bejön mint lol vagy dota-ában. Persze ahogy egyre több hőst raknak be annál nehezebb lesz ezt tartani.

Szerintem még egy esélyt adj neki mert az akkori helyzethez képest ég és föld a különbség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Rorocska slaye...
2015.05.21. 15:17
Natural Selection 2, fps és összetett.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HozeManuel
2015.05.21. 21:47
Köszi hogy megírtátok itt értesültem először Kipróbáltam. Elég pörgős lett a vége felé kicsit túlságosan is, de tetszik. Sokkal közelebb áll ahhoz amit anno a DDay-ben szerettem hiába nincs last hit meg shop-ok. A közös XP nagyon nagy könnyítés a kezdőknek és a bénáknak. Ez jó mert 1 ember miatt nem fog bukni mindenki. Jó csapatokban meg se nem előny se nem hátrány. Látszik hogy jól átgondolták az egészet, játszani és nézni is nagyon szórakoztató.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. slayer007 djgeg
2015.05.22. 09:10
Adtam neki még 1 esélyt.
Tény, hogy élveztem a játékot, de meg is untam 4 meccs után. Nem tettem le véglegesen, mert nem volt rossz, csak nem érzem a késztetést, hogy na még.
A mapok differenciája nem sok. Van pár camp amit beállíthatsz magad mellé meg 1 event, ami oké, hogy eltér, de az alapja mindnek kb ugyanaz.... most hogy coint gyűjtök, vagy lelket... végén egyik csapat nyer és a másik szív miatta kicsit, de ennyi.
Szint, item meg minden nélkül akkor is pofon egyszerű volt... 23/0 meg ilyenekkel végeztem, pedig kb fél éve léptem be előtte utoljára. Tény, nem ranked volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csimbee slaye...
2015.05.22. 09:53
Az a gond, hogy mint szinte minden moba - de ez meg főleg - akkor igazán jó, és domborítja ki a pozitív tulajdonságait, ha premade csapattal játszol. Tekintve, hogy itt nincs carry, és csapat XP van, nem tudod a meccset megnyerni soloba, mert az egyéni teljesítményt nem honorálja annyira, mint a többi moba... ide tényleg csapat kell, és csapatjáték. Ezért még a legjobb quick match - de még a solo ranked - sem lesz olyan jó, mint akár a legszarabb premade csapat meccs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. shamenic
2015.05.22. 18:20
Őszintén a játékról... alpha verzió kezdete óta játszom vele folyamatosan,szóval nem 2 órát töltöttem el benne már.

Solo és duo játékról beszélek az alábbiakban(ezt vegyétek figyelembe):

A Ranked rendszer jelenlegi formájában totális szánalom.
Ha ranked 10-be vagy pl akkor,hogy a fenébe sorsolhat össze +30-s kezdő senkikkel ?? Kész röhej...ennyi erővel minek van rang?

A matchmaking system Quickmatch-be teljesen random unbalanced szintén a legtöbb esetben. Itt is Totális kezdőkkel simán összerak,hiába vagy lvl 40 profillal és a hero ranked game rangodat sem veszi figyelembe.
Plusz ilyen csapat felállások vannak nemritkán, 3 healer az egyik csapatba a másikba meg normális tank,assasin,healer stb.. normál felállás. Nem kérdés ki nyer...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lannister shame...
2015.05.23. 14:33
Az pedig már csak hab a tortán, hogy sokaknak ötletük sincs a pályák feladatairól, amikor a töltőképernyőn le van írva, mi a teendő. Oké, minimális angol tudás nem árt, de attól még nem kell idióta módra játszani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!