iPon Hírek

Heteken belül kapható lesz a belépő Sony újdonság

Dátum | 2012. 08. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Xperia termékcsalád soron következő tagja azok számára jelenthet majd megfelelő alternatívát, akik az olcsó androidos okostelefonok között keresik a társukat. A Miro-ra már jelenleg is leadhatjuk ez előrendeléseinket, viszont a szállításra csak augusztus egy későbbi szakaszában fog sor kerülni.

A masinán a Google operációs rendszerének a 4.0-s kiadása (Ice Cream Sandwich) fut majd. A Miro előlapján egy 3.5 hüvelykes megjelenítőt (320*480-as), három dedikált érintő billentyűt, és egy VGA felbontású kamerát találunk. A hátoldala már sivárabb, itt a hangszórón túl csak egy 5 megapixeles felbontású kamerát, és a hozzá tartozó LED villanót fedezhetjük fel (na meg a Sony Ericsson logót, ami szép lassan már minden eszközről eltűnik).


A telefont egy MSM7227A lapka hozza majd mozgásba. Ez a Qualcomm mérnökeinek keze munkáját dicséri, és egy 800 MHz-es órajelű Cortex-A5 magot, valamint egy emelt órajeleken üzemelő Adreno 200-as grafikus egységet tartalmaz. A gépnek 512 MB-nyi rendszermemóriát kell beosztania, mi pedig összesen 4 GB háttértárral gazdálkodhatunk. Persze az utóbbit microSDHC memóriakártyával tovább bővíthetjük, így közel 40 GB-ot is kicsikarhatunk belőle, ha mindent bevetünk. Adatkapcsolat terén a Miro hozza a kötelezőt, a 7,2 Mbps-os HSDPA hálózati modem mellett WLAN, Bluetooth és GPS támogatást is kapunk. A hátlap mögött egy 1500 mAh-s akkumulátor rejtőzik. Ez meglepően izmos a tulajdonságok listájához mérten, főleg a Sonynál, ahol szeretik a telepek teljesítményét kicentizni. Mindezt a tervezőknek egy 9,9 milliméter vastag házba sikerült bezsúfolniuk.

Az Xperia Miro először az Egyesül Királyságot hódíthatja majd meg. Az ára ebben a pillanatban még 126 font (ez nagyjából 197 dollár jelenleg), de a megjelenést követően ez hamar egy nagyobb esésen mehet keresztül. Az újdonságot négy különböző színkombinációban vehetjük meg, az egyszerű fekete mellett, fekete-pink, fehér és ezüst, illetve fehér és arany kivitelben kerül a boltokba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. nightmare1...
2012.08.09. 10:21
Nah, egész kellemes a kezdőára is Sonyhoz mérten Szeptember közepén vehetek új telefont a meglévő előfizuhoz, ha lesz, lehet elgondolkodok rajta. Nincsenek nagy igényeim, azokat szerintem kielégíti bőven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hmisi
2012.08.09. 13:52
Ezekell a paraméterekell megkérdőjelezem a sebességét android 4en. Hasonló mobilom van és hát szeret belassulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2012.08.09. 14:54
sajnos az nem a telefon, hanem az oprendszer hibája, nagyon optimalizálatlan...xperia s-m volt, 2x1,5ghz és azon is bőven akadozott a 2.3, mert még nem adták ki akkor az enyémhez az ICS-t, hát még ezen hogy fog akkor...ez az egy baja van az androidnak, hogy optimalizálatlan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2012.08.09. 17:12
AxoPy

ez nem az android baja, hanem a sonyé stb gyártóké...
Érdemes megnézni egy Cynogen ROMot... teljesen más dimenzió a sebessége és ugyan azon a vason...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gabesz1992...
2012.08.10. 15:36
Xperia S-hez meg a napokban adják/adták ki a 4.0-t szóval,nincs nagyon miről beszélni, és hiába kisebb hardver elbírhatja az ICS-t (egy mag,512ram,relatíve kicsi felbontású kijelző és már szebben fut a dolog,mert nem kell annyi pixelre renderelnie a rendszernek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LaFleur
2012.08.12. 14:16
Ez tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!