iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 10. hét

Dátum | 2016. 03. 07.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a Hitman: Absolution jó kritikákat kapott, akadtak fanyalgó hangok is, hiszen míg korábban többnyire hatalmas, nyitott pályákon tehettük el láb alól az áldozatainkat, addig a 2012-es részben jóval kisebb és lineárisabb szakaszokon kellett érvényesülnünk. Szerencsére az IO Interactive visszatért a jól megszokott kerékvágáshoz, így a frappánsan csak Hitmannek nevezett új epizódban a történet jóformán csak jelképes lesz, viszont cserébe változatosabbnál változatosabb, és megannyi módon teljesíthető szakaszon fogjuk tudni bebizonyítani a 47-es ügynököt irányítva, hogy a kopasz orgyilkos méltán tekinthető szakmája legkiválóbb művelőjének. Lényeges, hogy az alkotás epizodikus formában jelenik majd meg. Első körben egy jókora jachtján partit adó mestertolvajt fogunk elintézni, ezt követően pedig egy katonai repülőtéren megbúvó, az oroszoknak kémkedő sakknagymesternek bizonyíthatjuk majd be, hogy tőlünk sehol sincs biztonságban. Az ígéretek szerint annak ellenére, hogy az induláskor mindössze két küldetésben lesz módunk elmélyedni, nem fogunk unatkozni, mert különféle, csak bizonyos ideig elérhető kihívások teljesítése mellett a többi játékos által kitalált küldetéseket is tejesíthetünk majd.
Egy másik AAA-kategóriás játék, jelesül a rengeteget csúszott Tom Clancy's The Division is a héten fog debütálni. A Ubisoft 2012 nyara óta fejlesztett fedezékharcos TPS-ében egy titkos kormányügynökség egy tagját alakítjuk, akinek New York egy vírustámadás miatt káoszba süllyedt városában kell majd fenntartania a rendet a helyi erők segítségével. Ezt persze könnyebb lesz mondani, mint csinálni, hiszen szökött rabok, fosztogató bűnözők, az egykorvolt metropolisz felgyújtásán ügyködő eszelősök és hasonlóak mellett a többi játékosra is oda kell majd figyelnünk, mert egyes zónákban ők is veszélyt fognak ránk jelenteni. Mielőtt azonban bárki is az első nap rohanna, hogy megvegye a játékot, érdemes elolvasnia InGen bétatesztjét, amiben kollégánk inkább óvatosságra inti azokat, akik így tennének.
Ha a modern témáknál jobban szeretjük a hagyományos fantasyt, akkor a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited legújabb kiegészítője, a Thieves Guild joggal tarthat számot az érdeklődésünkre. Ahogy azt a cím alapján nem nagy kunszt kikövetkeztetni, a bővítmény feltelepítése után a tolvajok az Iron Wheel zsoldosbandával háborúzó céhének is végezhetünk majd munkákat, illetve a belépésünk után új képzettségekre fogunk szert tenni. A konzolokon játszók, ahogy az már lenni szokott, kénytelenek lesznek türelmesen kivárni, hogy a hónap végén PS4-re és Xbox One-ra is megjelenjen a DLC.
A tavalyi év végén megtartott, az esztendő legjobb játékait összesítő szavazásunkon az Ori and the Blind Forest meggyőző fölénnyel nyerte el az indie-kategória aranyérmét, ami nem is csoda, hiszen a mesteri platformer világszerte milliók szívébe lopta be magát. A március 11-én érkező Ori and the Blind Forest: Definitive Edition mind az alkotással korábban próbát még nem tevő érdeklődők, mind pedig az azt már egyszer megvásárlók számára érdekes lehet, hiszen a felújított változat nem csak még az eredetinél is szebb grafikával érkezik majd, hanem egy Black Root Burrowsnak nevezett helyszínnel, valamint kisebb-nagyobb újdonságokkal is ki fog bővülni. A PC-n játszók számára fontos lehet, hogy a játék csakis Windows 10-et futtató számítógépeken indul majd el.
A horrorjátékok rajongói sem maradnak majd szórakozás nélkül. A Case #8-ben egy rabot fogunk alakítani, aki ahhoz, hogy visszanyerje a szabadságát, kénytelen lesz megszökni, ehhez pedig különféle feladatokat kell majd megoldania. A készítők olcsó rémisztgetések helyett elsősorban a magányt és kétségbeesést árasztó hangulatra helyezték a hangsúlyt, így az ígéretek szerint úgy fogjuk érezni, mintha valósággal elnyelne minket a sci-fi környezetben játszódó, számtalan fejtörőt felvonultató cím.
Felsorolásunkat a Panzermadels: Tank Dating Simulator zárja. Az új témákat kutató szexuálpszichológusok tucatjainak könnyű és biztos megélhetését biztosító játékban arra kell majd fókuszálnunk hősünkkel, hogy minél inkább meghódítsuk a számunkra legszimpatikusabb páncélost, majd kemény és kitartó munkával elnyerjük a szívét, vagy helyesebben szólva, a motorját.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Március 7. The Elder Scrolls Online: The Thieves Guild (PC) Robo's World: The Zarnok Fortress (PC) Case #8 (PC) Alphabeats: Master Edition (PC) Március 8. Mind Zero (PC) OMSI 2 Add-On Citybus O305G (PC) (DLC) Shardlight (PC Shardlight - Bonus Content (PC) (DLC) Tom Clancy’s The Division™ (PC, PS4, Xbox One) Action Henk (PS4, Xbox One) Assault Android Cactus (PS4) Blast ‘Em Bunnies (Xbox One, PS4, PS Vita) Kholat (PS4 Rocket League Batman v Superman: Dawn of Justice Car Pack (PC, PS4, Xbox One) (DLC) Sharf (PC) Március 9. Casey Powell Lacrosse 16 (PC) Március 10. Panzermadels: Tank Dating Simulator (PC) Ben 10 Game Generator 5D (PC The Guest (PC Warhammer 40,000: Armageddon – Golgotha (PC) (DLC) Moon Hunters (PC) Moon Hunters – Soundtrack (PC) (DLC) Upwards, Lonely Robot (PC Farming Simulator 15 – HOLMER (PC (DLC) Order of Battle: U.S. Marines (DLC) Deathsmiles (PC The Secret Order 3: Ancient Times (PC) Warhammer® 40,000™: Dawn of War® II - Retribution - The Last Stand Necron Overlord (PC) (DLC) Caravanserail (PC) Március 11. From Earth (PC) (Futtatásához a Half-Life 2 szükséges) Ares Omega (PC) Hitman (PC, PS4, Xbox One) WWE 2K16 (PC Astroloco: Worst Contact (PC) Alekhine's Gun (PC Samurai Warriors 4 Empires (PS3, PS4, PS Vita) (Kiegészítő) Cel Damage HD (Xbox One) MagNets: Fully Charged (Xbox One) Ori and the Blind Forest Definitive Edition (Kizárólag Windows 10-et futtató PC, Xbox One) WWE 2K16 (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gtas
2016.03.07. 10:54
"A PC-n játszók számára fontos lehet, hogy a játék csakis Windows 10-et futtató számítógépeken indul majd el. " És miért csak win10-en? Dx12-es lesz az Ori is már?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii gtas
2016.03.07. 15:16
A fenét, termékmarketing, vagy ki tudja, mifene... Majd patch-elik ezt is a "modderek".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!