iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 14. hét

Dátum | 2015. 03. 30.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Sajnos a jelek ismét arra mutatnak, hogy ez a hét sem fog belevésődni a játékosok kollektív emlékezetébe. Ugyan sok indie cím jelenik meg, de ezek java része az említésre sem méltó programok kategóriáját erősíti. Szerencsére azonban, most is akad pár, a közönség figyelmére méltán igényt tartó játék. Ezek egy része már korábban megjelent más platformokon is, de két új alkotást is kipróbálhatunk majd. Az egyik a War for the Overworld. A Subterranian Games csapatának tagjai egy percig sem tagadták, hogy alkotásukat a Dungeon Keeper széria első két része inspirálta, mi több, annak szellemi örökösének tekinthető. Azt, hogy ez vajon tényleg így van, vagy csupán egy klónjátékkal állunk szemben, a héten tudhatjuk meg. Az mindenesetre biztató, hogy az eddig napvilágra került képek és videók alapján nincs kizárva, hogy egy, az inspiráció forrásához hasonlóan magas szinten kivitelezett RTS-t kapunk majd. A játékban egy gonosz nagyúr bőrébe bújva kell diadalra vezetnünk förtelmes szörnyetegekből, sötét erőknek parancsoló mágusokból, és egyéb alávaló aljanépekből álló hordánkat. Azt azonban mindvégig észben kell tartanunk, hogy lényeink és embereink nem a két szép szemünkért ismernek el uruknak. Ha nem elégítjük ki a szükségleteiket, új gazdát keresnek. Az amúgy sem egyszerű játékmenetet varázslatok, rituálék, bájitalok, és csapdák színesítik, így a változatosságra nem lesz panaszunk.
Akik azonban inkább hősök lennének, azok sem fognak csalódni, feltéve, ha Xbox One tulajok. A héten végre a Microsoft legújabb konzoljának büszke birtokosai is megmérettethetik magukat a Neverwinter MMORPG-ben. A játék különlegessége, hogy a felhasználók is készíthetnek kalandokat, amiket aztán megoszthatnak a többi játékossal. Így pedig szinte garantált, hogy mindenki talál egy néhány, a szája íze szerinti alkotást.
A kihívást kedvelők sem maradnak szórakozás nélkül, ugyanis közel két hónappal az előző konzolgeneráción való debütálása után végre PC-re is megjelenik a Dark Souls II feljavított grafikájú, és korábban nem látott kihívásokkal megspékelt újrakiadása, a Scholar of the First Sin. A játék a korábban megjelent DLC-ket is tartalmazza, így a szavatosságra senkinek nem lehet panasza.
Listánkat a Hearthstone: Blackrock Mountainnel zárjuk. A Blizzard nagy sikerű kártyás játékának második, letölthető küldetéséről bővebben ide kattintva olvashattok.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Március 30. Bloodsports. Tv (PC) Dead or Alive 5: Last Round (PC) Március 31. Paperbound (PC) MLB: The Show 2015 (PS3, PS4, PS Vita) Neverwinter (Xbox One) Április 2. War for the Overworld (PC) Dark Souls 2: Scholar of the First Sin ( PC) Április 3. Blackrock Mountain (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Meteoreso
2015.03.30. 20:53
Ez a rovat tetszik.
Nyugodtan lehetne IPONnak egy RPG kuckója ami minden megjelenő alkotást megmutat videóval és beszél róla.
Meg akár a Kraftos játékoknak is egy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BReal
2015.03.31. 13:54
Látom igaz volt, amit írtál Freelancer. Csak így tovább. Elég gyér ez a hónap, csak a Hearthstone-nal fogok játszani, amint lesz rá elég arany a megvételére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. otherl
2015.03.31. 19:29
Kösz. Remélem tényleg állandósul ez a rovat (esetleg kiegészítve a kis indie cuccokkal, ha más nem csak lista szinten).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Freelancer
2015.03.31. 21:09
A rovat a tervek szerint állandó lesz. Bár mondjuk lehet nem március végén kellett volna beindítani, de már mindegy.

A kis indie-cuccokkal az a baj, hogy tényleg az érdekesebb darabokat akarom csak bevenni, és sajnos nagyon sok az olyan cím, ami egy befutott ötlet nyolcvanhatezredik variánsa, pixelgrafikával, mert az trendi. De ha lesz valami jó játék, természetesen bekerül az ismertetőbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!