iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 15. hét

Dátum | 2015. 04. 07.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Rohanó világunkban az embernek egyre kevesebb ideje van magára. Az állandó sürgés-forgás, és a sorra jelentkező problémák miatt nem ritka, hogy még a valóban fontos dolgok is napról-napra halasztódnak. Éppen ezért kell megbecsülnünk az olyan heteket, mint a mostani. Hiszen, minimális mennyiségű érdemi megjelenés híján végre mindenki előveheti azokat a nagyobb címeket, amiket már hónapok, vagy évek óta nem tudott elkezdeni. Persze, most sem maradunk játékok nélkül, de ezek szinte kizárólag független fejlesztők, nem éppen magas költségvetésű rétegprogramjai, ezért előfordulhat, hogy jóval kevesebb ember tetszését nyerik el, mint az AAA-kategóriás címek. Az emberiség az idők hajnala óta kutatja a válaszokat bizonyos kérdésekre. Van-e élet a halál után? Milyen céllal születtünk? Létezhet-e egy minden tettünket figyelő felsőbb hatalom, vagy puszta véletlen, hogy pont a Földön alakult ki élet? Milyen érzés lehet egy kenyérszelettel lerombolni mindent, ami az utunkba kerül? A Surgeon Simulatorral világhírűvé vált Bossa Studios az ezoterikus, misztikus és filozófiai témák iránt fogékony tervezőinek köszönhetően végre feleletet kaphatunk az utolsónak feltett kérdésre.
Az I am Breadben egy szelet kenyér bőrébe, pontosabban, héjába bújhatunk bele. Míg a kampány-módban az a célunk, hogy beteljesítsük végzetünket, és tápanyagokban gazdag uzsonnaként szolgáljunk egy szerencsés kiválasztott számára, a Rampage-módban szabadjára engedhetjük destruktív ösztöneinket. A Stealth Inc 2: A Game of Clonesban ezzel szemben, a címhez méltóan inkább a lopakodáson lesz a hangsúly. Egy klónt alakítunk, aki, ha nem akarja, hogy rövid életét egy embertelen kísérlet alanyaként fejezze be, kénytelen megszökni az őt létrehozó vállalat titkos, és jól felszerelt laboratóriumából.
A retro-rajongók a 99 Waves to Die-al üthetik majd el a szabadidejüket. Az 1980-as évek játéktermi lövöldéi előtt tisztelgő programban az akcióé a főszerep, így ha nem elég jók a reflexeink, pillanatok alatt fűbe harapunk, és mindent kezdhetünk előröl.
A monitor-hadvezérek, és fotel-stratégák sem maradnak móka nélkül. A körökre osztott játékmenetű, de a csatákat valós időben prezentáló StarDrive 2-ben egy intergalaktikus birodalom irányításának feladatát vehetjük majd a nyakunkba.
A bővebb bemutatást érdemlő alkotások sorát az olasz Milestone S.r.l. játékának, a Ride-nak a Microsoft konzoljaira megjelenő variánsával zárjuk. A cég 1995 óta lényegében csak és kizárólag autó és motorversenyzős játékokat készít, ez a hagyomány pedig idén sem törik meg. A programban egy kétkerekű nyergébe pattanva kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobbak.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Április 7. Stealth Inc 2: A Game of Clones (PC) The Falling Sun (PC) Április 8. Stealth Inc 2: A Game of Clones (PS3, PS4, PS Vita) Tower of Guns (PS3, PS4) Április 9. I am Bread (PC) Dragon Fantasy: The Volumes of Westeria (PC) StarDrive 2 (PC) Április 10. Ride (Xbox One, Xbox 360) Square Heroes (PC) 99 Waves to Die (PC) Don't Shoot Yourself! (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Szefmester
2015.04.07. 19:22
A Stardrive 2 körökre osztódásának nagyon örülök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2015.04.07. 19:32
Örülök ezeknek a heti híreknek, remélem rendszeressé válik mostantól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Freelancer Shinj...
2015.04.07. 20:42
Igen, megerősíthetem, heti rovat lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bruce_prin...
2015.04.07. 21:43
Érdekes ez a lista.
Latszik rajta a pc játékipar "döglődése"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Whysper bruce...
2015.04.08. 07:59
Dehogy látszik...ha meglesed második felevbe kapjuk mas fajta játékokat MmO simulator esvsrb stb dögivel....var En jobban ertekelem hogy egy tartalmas játékot adnak ki mint hetente 100 rosszat. Dragon age például. Joblett csak az a bajom hogy 24 euro volt a játék. A DLC meg 15
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bruce_prin... bruce...
2015.04.08. 20:46
Őő.
"Nem igazán tudom érteni" mit szeretnél..


Amúgy szerintem te sem értetted én mit akartam.
Szarkazmus volt.
Annál jobban nem tudom jelezni, hogy idézőjelbe rakom.
Legközelebb odaírom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!