iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 16. hét

Dátum | 2015. 04. 14.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A héten két nagyobb fajsúlyú játék is érkezik, de azoknak, akik már konzolon rongyosra játszották a GTA V-öt, sok jó hírünk az MKX-en túl nem lesz. Persze, aki akar, az a mostani listában is talál a kedvére való kisebb címeket. A PC-s társadalom java része a folyamatos késések miatt sokáig azon a határozott véleményen volt, hogy a GTA V számítógépekre tervezett portja valamikor Atlantisz második felbukkanása és Jézus ismételt eljövetele között jelenik csak meg, végre eljött a nagy nap. A Rockstar népszerű „bűnözőszimulátorában” három, eltérő személyiségű alvilági figura felett vehetjük át az irányítást. A családi problémái miatt agyturkászhoz járó Michael, a gettóban felnőtt Franklin, és az orvosi esetnek számító, pszichopata Trevor kalandjairól írt kritikánk itt olvasható.
A hét másik nagy megjelenése a Mortal Kombat X. Ed Boon népszerű verekedős játéksorozatának legújabb részében is a Földet elpusztítani, illetve megvédeni akaró oldalak mindenre elszánt harcosai csapnak össze egymással. A program legérdekesebb újítása, hogy minden karakter három különböző stílusban vetheti bele magát a küzdelmek forgatagába. Ha például az örök kedvenc Sub Zerot választjuk, a cryomancer, unbreakable és a grandmaster harcmodorok között válogathatunk. Az elsőnél a megszokottnál több, és nagyobbat sebző jég alapú támadást használhatunk, a második mellett döntve a védekezés válik könnyebbé, ha pedig az utolsó mellett tesszük le a voksunkat, akkor egy jégből készült klónnal keseríthetjük meg az ellenünk küzdők életét.
Végezetül ha csak egy nem túl hosszú bekezdés erejéig is, de érdemes kitérni a Steamen debütáló ManaCollectre is. Az japán rajzfilmeket idéző látványvilágú címben teáscsésze nagyságú szemekkel rendelkező, lila, zöld, és ezüsthajú boszorkánypalánták egyikét irányítva kell megkeresnünk a játéktéren a manaforrásokat, hogy legyőzhessük a többieket. A minden bizonnyal díjnyertes történetű kampány mellett kétfős helyi multiban is letesztelhetjük a tudásunkat.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok tehát az alábbiak Április 14. Titan Souls (PC, PS4 PS Vita) Grand Theft Auto 5 (PC) Age of Wonders III – Eternal Lords (PC) Mortal Kombat X (PS4, Xbox One, PC) Április 16. Westerado: Double Barrelled (PC) Április 17. ManaCollect (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!