iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2. hét

Dátum | 2016. 01. 11.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár az esztendő első hetéhez hasonlóan a második is nélkülözi a nagy megjelenéseket, szinte valamennyi műfaj rajongója találhat valami olyat, ami számot tarthat az érdeklődésére. A barátainkkal sátorozni örök élmény, de az ilyen kirándulások során nem árt, ha betartunk pár aranyszabályt. A lehető legalaposabban kell védekeznünk a kullancsok, szúnyogok és más bogarak és rovarok ellen, különös hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy a hangulatos esti tábortűz rendesen el legyen oltva és ne arra keljünk, hogy körülöttünk minden lángokban áll, valamint arra sem árt ügyelnünk, hogy semmiképpen se idézzünk meg pár, minden élőn bosszút állni akaró lelket. Az Oxenfree főszereplője, Alex balga módon elfeledkezett erről a szabályról, így cimboráival egyetemben kénytelen az életéért menekülni az egykor a hadsereg irányítása alatt álló, elátkozott Edwards szigetről. A kalandjáték kulcsmotívuma a kommunikáció, lesz mert főhősnőnk nem csak a társaival tud majd elbeszélgetni és így a túléléshez hasznosítható információkhoz jutni, hanem rádiója segítségével a szellemekkel is fel fogja tudni venni a kapcsolatot. Persze, érdemes lesz minél óvatosabban viselkednünk és azt sem szabad majd elfelejtenünk, hogy a döntéseink következményekkel fognak bírni. A tetteinktől függ majd ugyanis, hogy fogja túlélni a vérfagyasztó kalandot és ki lesz az, aki soha többé nem jut haza.
Kiváló munkáiknak hála, a Zen Studios neve ma már egyet jelent a minőségi flipperjátékokkal. A csapat legújabb alkotásában az Az ébredő erő által ihletett Star Wars Pinball The Force Awakens Packben két érdekes és interaktív új asztalt lesz módjuk kipróbálni a műfaj szerelmeseinek. A Star Wars Pinball The Force Awakenst választva Rey, Finn és Poe Dameron kalandjait fogjuk átélni, ha pedig a Star Wars Pinball: Might of the First Order mellett tesszük majd le a voksunkat, akkor Kylo Ren bőrébe bújva fogjuk tudni megsemmisíteni felmorzsolni az Ellenállás haderőit.
Az akció-szerepjátékok PC-n játszó rajongói az eredetileg még 2013-ban, PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent Dragon's Dogma: Dark Arisen számítógépes portját próbálhatják ki. A Devil May Cry második, harmadik és negyedik részét jegyző Hideaki Itsuno felügyelete alatt készült, nyitott világú játékban a küzdelmeké a főszerep. Griffek, hidrák, lichek, ogrék és sárkányok mellett megannyi bestiát kell kardélre hánynunk ha diadalmaskodni akarunk és igen gyakran szükségünk lesz a normális emberekre a megszólalásig hasonlító, de valódi akarat és érzelmek nélküli, gyalogoknak nevezett harcosok szolgálataira.
A Battlefield: Hardline prémium előfizetőinek is minden okuk meg lesz az örömre, mert szokás szerint a többieknél jóval előbb vethetik bele magukat a legújabb, Getaway alcímet viselő DLC-be. A bővítmény egyebek mellett három, csak a mechanic kaszt számára használható fegyver mellett még kilenc gyilokszerszámmal, négy nagy pályával, ugyanennyi új járművel, valamint új autó és fegyverskinekkel fogja bővíteni az amúgy is bőséges választékot.
A komolyabb, szívbemarkoló témákat preferálóknak mindenképpen érdemes lesz egy pillantást vetniük a That Dragon, Cancerre. Ryan és Emma Green alkotása az egyéves korában rákkal diagnosztizált fiának, a súlyos betegsége dacára az orvosok által jósolt négy hónap helyett még négy évet élő Joelnek állít emléket. A nagyjából két óra alatt végigvihető programban a játékos egy Joelről mintázott gyermek édesapját alakítja, akinek fel kell dolgoznia a szörnyű diagnózist és a lehető legtartalmasabban kell eltöltenie fiával a hátralévő kevéske időt, valamint ameddig csak lehet, tartania kell benne a lelket.
Felsorolásunkat a beszédes című Big Action Mega Fight! zárja. A Double Dragon és a Streets of Rage nyomdokaiban járó, 2D-s beat 'em upban az izompacsirta Brick Strongarm felett vehetjük majd át az irányítást, a célunk pedig az lesz, hogy pépesre verjük a Megatropolis egész városát rettegésben tartó és nem mellékesen legjobb kománkat is elraboló Clunks-ok bandájának összes tagját. Tekintélyes bajusszal bíró hősünknek harmincöt pályán keresztül kell majd nyolc napon túl gyógyuló sérülésekben részesítenie a rosszarcúakat, akiket a hagyományos bunyó mellett különféle speciális támadásokkal, például az égből lehulló, lángoló csirkék, vagy egy szintén a fellegek közül lecsapó, hatalmas ököl segítségével is meg fog tudni tizedelni.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Január 12. Tharsis (PC, PS4) Assassin's Creed Chronicles: India (PC, PS4, Xbox One) Big Action Mega Fight (PC) Marcus Level (PC) Gone Home (PS4, Xbox One) Battlefield Hardline Getaway (DLC, csak prémium előfizetők számára) (PS3, PS4, PC, Xbox One, Xbox 360) That Dragon, Cancer (PC) Rebel Galaxy (PS4) Star Wars Pinball The Force Awakens Pack (DLC) (PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC) The Banner Saga (PS4, Xbox One) Január 13. Energy Cycle (PC) Pro Basketball Manager 2016 (PC) Rebel Galaxy (Xbox One) Spakoyno: Back to the USSR 2.0 (PC) Január 15. Protoshift (PC) Oxenfree (PC, Xbox One) Dragon's Dogma: Dark Arisen (PC) Echoes Of Aetheria (PC) Herding Dog (PC) Super Intergalactic Gang (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!